Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Rutger Arisz

Leiderschap uit de sport als metafoor voor iedere organisatie

Spreker Rutger Arisz

Rutger Arisz

Rutger deelt als internationaal atleet en bestuurder uit de sport lessen voor modern en inclusief leiderschap

Tarieven en beschikbaarheid
Rutger Arisz

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rutger

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Rutger Arisz (Groningen 1970) woonde vanaf zijn 8ste in Bussum waar hij begon met roeien en het gymnasium afrondde. Na een studie rechten aan de UvA en een succesvolle carrière als toproeier (o.a. goud op het WK ’89 in Bled en 5de tijdens de OS in Barcelona) startte hij zijn professionele loopbaan als advocaat bij Houthoff. Al snel werd hem duidelijk dat zin interesse breder was dan het recht en dat hij liever op de zeepkist stond dan adviseerde. Bij de nationale luchthaven kreeg hij de ruimte om zich buiten het recht te ontwikkelen als manager en werd hem gevraagd of hij de leiding wilde nemen bij het onderhandelen en implementeren van een complexe en omvangrijke transactie en uitbreiding van een terminal op JFK Airport in New York.

Eenmaal terug in Nederland wist hij dat hij beter tot zijn recht kwam in een meer ondernemende en ongereguleerde omgeving dan Schiphol. Via een omzwerving bij The Ocean Cleanup waar hij nog in de RvT zitting bleef houden, werd hij als Operationeel directeur verantwoordelijk voor de strategie en de niet-voetbal afdelingen bij AFC Ajax. Hier leerde hij in een complex politiek werkveld een breed gedragen nieuwe koers en structuur te implementeren.

Redenen om een lezing van spreker Rutger Arisz te boeken

  • Rutger deelt op energieke wijze lessen van modern en inclusief leiderschap gelardeerd met voorbeelden uit de sport.
  • Vanaf 2016 was Rutger voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond waar hij een moderniserings- en inclusiviteitsslag inzette.
  • Hij deelt inzichten en praktijkervaringen met name bij de Koninklijke Roeibond, Ajax, The Ocean Cleanup en Schiphol.

Over spreker Rutger Arisz

De laatste jaren is Rutger als zelfstandige actief in diverse management en consultancy rollen, onder andere bij software-ontwikkelaar Bynder. Vanaf 2016 was Rutger voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond waar hij een moderniserings- en inclusiviteitsslag inzette. Rutger is getrouwd met Véronique en zij wonen in Haarlem. Hun kinderen Noor en Boet zijn het huis uit en studeren. Naast het beoefenen van diverse buitensporten zoals wielrennen, hardlopen en golf, hakt hij graag hout in het familiehuisje in Drenthe in gezelschap van de hond Bobby.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Foto door Merijn Soeters

Bekijk de lezingen van Rutger Arisz
Lezing van spreker Rutger Arisz

Lessen uit de sport voor modern en inclusief leiderschap

“Grensverleggend maar niet grensoverschrijdend”, kan dat?’ Inclusiviteit en ambitie, kan dat samen? Zo ja, hoe dan? Aan de hand van een aantal eigen inzichten en praktijkervaringen met name bij de Koninklijke Roeibond, Ajax, The Ocean Cleanup en Schiphol zowel in Amsterdam als New York behandel ik dit vraagstuk. Ik doe dat aan de hand van leiderschap, cultuur, governance en structuur. En aan de hand van een aantal eenvoudige basis regels.

Vrijblijvend informatie over Rutger Arisz

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Rutger Arisz geeft lezingen over de volgende onderwerpen