Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Bijzondere verhalen over grote levensthema's en diepgaande lessen van de natuur

Sophie van der Stap

Auteur, content ontwikkelaar van audiovisuele verhalen en spreker. Ze helpt in de strijd tegen klimaatverandering door het bewustzijn te vergroten.

Tarieven en beschikbaarheid
Sophie van der Stap

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sophie

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Hoe kunnen organisaties leren van de kracht van de natuur? Hoe ga je om met impactvolle veranderingen? Spreker Sophie van der Stap onthult de fascinerende wereld van haaien en walvissen en hoe deze dieren ons kunnen helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Met haar unieke achtergrond als schrijfster en natuuractivist, biedt Sophie inspirerende en wetenschappelijk ondersteunde inzichten die je organisatie zullen verrijken en motiveren.

Een lezing van Sophie van de Stap biedt:

  • Diepgaande inzichten en waardevolle perspectieven in natuurbehoud en klimaatverandering
  • Inspirerende verhalen met persoonlijke en wetenschappelijke invalshoeken voor een flinke dosis motivatie
  • Praktische tips voor storytelling en persoonlijke groei, gebaseerd op haar ervaringen met het leren en communiceren in verschillende talen en culturen voor effectieve communicatie en intercultureel begrip

Een dynamische blik op natuur en verhalen

Spreker Sophie van der Stap is een gepassioneerde schrijfster, bekend om haar meeslepende verhalen en diepe verbondenheid met de natuur. Haar debuutboek, “Meisje met negen pruiken”, waarin ze haar strijd tegen kanker beschrijft, werd een wereldwijd succes dat in meer dan twintig talen is vertaald en ook is verfilmd. Ze heeft sindsdien meerdere romans gepubliceerd, waaronder “De Mogelijkheid van Jou”. Ook bracht ze het audioverhaal “Het Fluisterende Woud” uit in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

Naast haar literaire werk heeft Sophie een bijzondere passie voor de zee en natuurbehoud. Ze duikt regelmatig met haaien en onderzoekt de cruciale rol van deze dieren in ons ecosysteem. Haar boeken zoals “Haaienhelden” en “The Girl And The Shark” brengen het belang van haaien en walvissen voor het behoud van onze planeet onder de aandacht.

Sophie’s lezingen zijn een unieke combinatie van persoonlijke ervaringen, diepgaand onderzoek en inspirerende verhalen. Ze heeft gewoond en gewerkt in wereldsteden zoals Parijs en New York, waar ze zich verder ontwikkelde als schrijfster en scenarioschrijfster. Haar avonturen en ontmoetingen met natuurhelden zoals Cristina Zenato, een vrouw die haaien bevrijdt van vishaken, vormen een uniek onderdeel van haar verhaal.

Met een indrukwekkende achtergrond en een hart voor natuurbehoud, weet Sophie het publiek te boeien en te inspireren. Haar lezingen zijn niet alleen informatief maar ook motiverend, waarbij ze praktische tips deelt over storytelling en het schrijven van persoonlijke verhalen.

Boek nu een inspirerende lezing van Sophie van der Stap en ontdek de kracht van de natuur en verhalen.

 

Bekijk de lezingen van Sophie van der Stap
Lezing van spreker Sophie van der Stap

Meisje met negen pruiken

Sophie vertelt in deze lezing het aangrijpende verhaal achter haar debuutboek “Meisje met negen pruiken”, waarin ze haar strijd tegen kanker en de rol van haar negen pruiken bespreekt. Het gaat over meer dan alleen overleven; het gaat over het vinden van geluk in de moeilijkste tijden en de kracht van rollenspel en verbeelding.

Sophie deelt haar persoonlijke ervaringen en de lessen die ze heeft geleerd, met een focus op veerkracht, identiteit en het omarmen van het heden. Een inspirerende sessie die aanzet tot reflectie en positiviteit.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Haaien, why care?

Ontdek de verborgen superkrachten van haaien en walvissen in deze inspirerende lezing. Spreker Sophie van der Stap neemt je mee op een fascinerende reis door de oceanen, waar ze de cruciale rol van deze dieren in ons ecosysteem belicht. Leer hoe haaien en walvissen ons kunnen helpen in de strijd tegen klimaatverandering en waarom hun bescherming essentieel is voor onze toekomst. Laat je inspireren door verhalen uit de natuur die jouw kijk op deze majestueuze zeebewoners voorgoed zullen veranderen.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

De taal tussen mens en dier

In deze boeiende lezing onthult spreker Sophie van der Stap de bijzondere communicatie tussen mens en dier. Aan de hand van haar ervaringen met Cristina Zenato, die haaien bevrijdt van achtergebleven vishaken, verkent ze de diepere lagen van taal en begrip.

Wat gebeurt er op de bodem van de zee? Hoe kan iemand zo dichtbij deze indrukwekkende dieren komen? Sophie deelt haar persoonlijke duikervaringen met Cristina en bespreekt de lessen die deze interacties ons leren over de barrières van onze eigen taal. Een intrigerende sessie die je inzicht in zowel menselijke als dierlijke communicatie zal verrijken.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Natuurbescherming en schrijven

Verken de kracht van verhalen om natuurbescherming te bevorderen in deze inspirerende lezing. Als gepassioneerde schrijfster en natuuractiviste deelt Sophie hoe zij haar liefde voor de natuur vertaalt naar meeslepende boeken en artikelen. Ontdek hoe schrijven kan bijdragen aan bewustwording en actie voor het behoud van onze planeet. Sophie bespreekt haar eigen werk en biedt praktische tips voor iedereen die de pen wil opnemen om een verschil te maken voor de natuur.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Praktische introductie tot persoonlijk schrijven

In deze interactieve lezing biedt Sophie een korte en praktische introductie in het schrijven van je eigen persoonlijke verhaal. Geïnspireerd door haar dagboekdebuut “Meisje met negen pruiken”, leert Sophie jou de basisprincipes van storytelling en het vastleggen van je unieke ervaringen. Ontdek hoe je je gedachten en gevoelens op papier kunt zetten en een krachtig, authentiek verhaal kan creëren. Een waardevolle sessie voor iedereen die zijn of haar stem wil laten horen en persoonlijke verhalen wil delen met de wereld.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Het Fluisterende Woud

Duik in de betoverende wereld van bomen met deze inspirerende lezing van Sophie. Ontdek het verbazingwekkende ‘wood wide web’, een ondergronds netwerk waardoor bomen met elkaar communiceren en samenwerken. Sophie onthult de fascinerende manieren waarop bomen individualiteit en collectiviteit in balans houden, en wat wij daarvan kunnen leren voor ons eigen leven en onze organisaties. Met haar diepgaande kennis en meeslepende verhalen, neemt Sophie je mee op een reis door de natuur die je kijk op bomen én op samenwerking zal veranderen. Een onvergetelijke sessie vol inzichten en inspiratie.

     

Video van spreker Sophie van der Stap

TEDxMaastricht - Sophie van der Stap - "Girl with the nine wigs"

 

Bekijk de lezingen van Sophie van der Stap

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Sophie van der Stap na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op ‘Bestel dit boek’ te klikken.

Haaienhelden - Alles over de bazen en de beschermers van de zee

Sophie van der Stap is van jong af aan al in de ban van haaien. Ze zwom op verschillende plekken met haaien en ontdekte dat ze niet gevaarlijk zijn, maar zelf in gevaar zijn, en dat ze onze hulp hard nodig hebben. In Haaienhelden laat ze aan de hand van bizarre weetjes en heldhaftige zeebeschermers – kapiteins, diepzeeduikers en moderne zeemeerminnen – zien dat haaien de échte helden van de zeeën zijn. Maar vooral wil ze deze prachtige dieren en al het leven in de zee helpen.

Bestel dit boek

Meisje met negen pruiken

Meisje met negen pruiken is het ontroerende en ontwapenende dagboek van een meisje dat op jonge leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie van der Stap schreef een aangrijpend verslag over de 54 weken waarin ze chemotherapie onderging. Openhartig én met humor vertelt ze over doktersintriges en geroddel van zusters, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op dokter K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, haar onzekerheden, angsten en, onvermijdelijk, de dood. Haar negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid, en helpen haar haar ziekte te overwinnen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Sophie van der Stap

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Sophie van der Stap geeft lezingen over de volgende onderwerpen