Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De verhalen zijn bijzonder, uniek en belichten grote levensthema’s vanuit een heel andere hoek

Sophie van der Stap

Schrijver, content ontwikkelaar van audiovisuele verhalen, spreker.

Tarieven en beschikbaarheid
Sophie van der Stap

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sophie

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Sophie van der Stap verwierf haar bekendheid met haar eerste boek “Meisje met negen pruiken”, een debuut dat de harten van velen veroverde. Dit werk werd later verfilmd, en onlangs heeft Alibaba de remake-rechten verworven voor een Chinese versie. Haar literaire carrière omvat niet alleen dit succesvolle debuut, maar strekt zich uit tot meerdere essays en romans, waaronder “Buiten Spelen” en “De mogelijkheid van jou”. Daarnaast schrijft ze regelmatig columns voor de NRC.

Redenen om een lezing van spreker Sophie van der Stap te boeken

  • Sophie’s persoonlijke reis en haar unieke ervaringen bieden inspirerende inzichten die het publiek kunnen motiveren en aanmoedigen.
  • Met haar inzet voor natuurbehoud en andere sociale kwesties, biedt Sophie waardevolle perspectieven op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid.
  • Sophie’s ervaringen met het leren en communiceren in verschillende talen en culturen kunnen waardevolle lessen bieden over effectieve communicatie en intercultureel begrip.

Over spreker Sophie van der Stap

In de afgelopen jaren heeft Sophie haar talenten ook ingezet ten behoeve van de natuur. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds bracht ze het betoverende audioverhaal “Het Fluisterende Woud” uit, ter ondersteuning van hun bosbehoudscampagne. Als ondersteuning voor Sea Shepherd heeft ze het boekje “The Girl And The Shark” gepubliceerd, waarin ze haar betrokkenheid bij het behoud van de oceanen belicht.

Haar meest recente publicatie, “Haaienhelden”, is een kinderboek gericht op een publiek van 7 jaar en ouder. Dit boek, dat zowel vermakelijk als leerzaam is, richt zich niet alleen op kinderen, maar ook op nieuwsgierige ouders, grootouders en andere volwassenen die graag willen leren.

Sophie heeft in Parijs en New York gewoond, maar ze heeft haar wortels nu stevig verankerd tussen de bossen en haar geboortestad Amsterdam. Haar taalvaardigheid strekt zich uit over verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en een beetje haperend Duits.

 

Bekijk de lezingen van Sophie van der Stap
Video van spreker Sophie van der Stap

Meisje met negen pruiken

“Meisje met negen pruiken” vertelt het verhaal van hoe mijn leven werd gevormd door negen pruiken tijdens een periode van ziekte en het vooruitzicht van de dood, en wat deze pruiken Sophie hebben bijgebracht over het vinden van geluk.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Haaien, why care?

Sophie zet zich in voor de bescherming van haaien, onder andere via haar werken “Haaienhelden” en “The Girl And The Shark”, het verhaal van Cristina Zenato, een vrouw in de Bahama’s die met haaien communiceert en hen redt door achtergebleven haken uit hun monden te verwijderen. The Girl And The Shark verkent niet alleen de relatie tussen mens en dier, maar ook de beperkingen van onze taal. In Haaienhelden staat de haai centraal via de tien levens van Sophie’s tien haaienhelden, die elk op bijzondere wijze haaien redden. Sylvia Earle, Ocean Ramsey, Cristina Zenato, Valerie Taylor, Riley Elliott, Rob Stewart, Vincent Mock en anderen hebben Sophie met hun passie en toewijding geïnspireerd.

Lezing van spreker Sophie van der Stap

Het Fluisterende Woud

“Het Fluisterende Woud” verkent de fascinerende wereld van bomen, het verbazingwekkende ‘wood wide web’, en wat deze ons kunnen leren over individualiteit en collectiviteit.

     

Video van spreker Sophie van der Stap

TEDxMaastricht - Sophie van der Stap - "Girl with the nine wigs"

 

Bekijk de lezingen van Sophie van der Stap

Haaienhelden - Alles over de bazen en de beschermers van de zee

Sophie van der Stap is van jong af aan al in de ban van haaien. Ze zwom op verschillende plekken met haaien en ontdekte dat ze niet gevaarlijk zijn, maar zelf in gevaar zijn, en dat ze onze hulp hard nodig hebben. In Haaienhelden laat ze aan de hand van bizarre weetjes en heldhaftige zeebeschermers – kapiteins, diepzeeduikers en moderne zeemeerminnen – zien dat haaien de échte helden van de zeeën zijn. Maar vooral wil ze deze prachtige dieren en al het leven in de zee helpen.

Bestel dit boek

Meisje met negen pruiken

Meisje met negen pruiken is het ontroerende en ontwapenende dagboek van een meisje dat op jonge leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie van der Stap schreef een aangrijpend verslag over de 54 weken waarin ze chemotherapie onderging. Openhartig én met humor vertelt ze over doktersintriges en geroddel van zusters, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op dokter K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, haar onzekerheden, angsten en, onvermijdelijk, de dood. Haar negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid, en helpen haar haar ziekte te overwinnen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Sophie van der Stap

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884