Loading content ...

Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

Krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Tom van Acker

Tom van Acker

'Werk met goesting'

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Tom van Acker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Tom

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Tom van Acker heeft in zijn leven een sterke leidraad: “Elke mens heeft recht op werk met goesting.” Als zijn persoonlijk motto heeft hij hier op elk punt in zijn leven aan bijgedragen en zet zich in om dit in de toekomst voort te zetten, en om andere mensen te inspireren hiermee.

Meer dan 20 jaar was hij vanuit VOKA een consultant voor ondernemers en ondernemende medewerkers. Door lerende netwerken op te starten gaf hij goesting aan ondernemers. Het alom bekende PLATO-project in Vlaanderen en in het buitenland was hier onder andere deel van. Dit project betekent dat duizenden ondernemers van grote en kleine bedrijven samen in lerende netwerken gaan leren en ondernemen.

Het onderwijs is voor Tom een belangrijke plek om goesting te geven. Dit deed hij eerst aan de Rijksuniversiteit Gent als assistent en later in het volwassenonderwijs als directeur. Hier hielp hij met een verbetering van de condities om betrokken medewerkers te laten samenwerken in autonome teams en op deze manier om hun tevreden cursisten kansen te geven tot levenslang leren.

Dit heeft hij doorgezet in 2011 met Flanders Synergy. Hierin worden scholen en koepels begeleid in het “slim organiseren van onderwijs”. Complexiteit wordt een steeds grotere uitdaging voor het onderwijs, met nieuwe technische ontwikkelingen, globalisering, de multiculturele samenwerking, globalisering, mondige leerlingen en ouders, et cetera. Veel jongeren haken af zonder diploma en ook leerkrachten halen het niet meer. De symptomen zijn burnout en vervroegde uitstroom. Een nieuwe organisatievorm is nodig om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De uitspraak is, ‘It takes a village to raise a child’.

Als onderwijs hebben wij een grote impact op zowel leerlingen en hun welzijn, maar ook op de schoolmedewerkers. Daarnaast moet een groter gedeelte van de omgeving worden betrokken, de buurt, de ouders, de verenigingen. Spreker Tom van Acker gelooft dat als wij allen de schouders er onderzetten, wij de toekomst positief kunnen tegemoet treden. Hij laat u graag zien waar zijn gedachten vandaan komen en hoe u verandering kunt bewerkstelligen. Met zijn inspiratievolle lezing geeft hij de goesting terug aan het onderwijs. Hier kan o.a. gebruik worden gemaakt van het boek dat spreker Tom van Acker schreef samen met Yves Demaertelaere, “Scholen Slim Organiseren” (2014).

Bekijk de lezingen van Tom van Acker
  • Via het ontwikkelen van een visie, reorganiseren van werk voor meer goesting

  Om goesting in het werk terug te krijgen is het noodzakelijk om een visie te ontwikkelen  waarbij de arbeid zo wordt georganiseerd dat het werk minder stress kent en ook meer goesting geeft. Met deze visie en organisatie wordt het vernieuwen en veranderen eenvoudiger, waarbij collectief leiderschap van groot belang is.

  • Integraal of systematisch organiseren

  Graag begeleidt spreker Tom van Acker u bij het systemisch of integraal organiseren, waarbij wordt ingezet op visie, leiderschap, organisatiestructuur, systemen, mensen en cultuur.  Dit kan onder andere worden gedaan door een boeklezing, hierbij wordt dan gebruik gemaakt van Tom’s boek: “Visiegedreven Organiseren” (2010). Naar aanleiding van VOKA heeft Tom samen met prof. dr. Geert van Hootegem een boek geschreven, “Help, de leuning valt weg, KWIC toolbox. Handvatten voor een zelfsturend team” (2011), welke ook kan worden gebruikt voor een boeklezing.

  • Werken met zelfsturende, zelforganiserende en zelflerende teams

  Complexiteit wordt een steeds grotere uitdaging voor het onderwijs, met nieuwe technische ontwikkelingen, globalisering, de multiculturele samenwerking, globalisering, mondige leerlingen en ouders, et cetera.  Een nieuwe organisatievorm is nodig om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

   

   

Vrijblijvend informatie over Tom van Acker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Tom van Acker geeft lezingen over de volgende onderwerpen