Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Lezingen over duurzaamheid in de organisatiecultuur

Spreker Walter Faaij

Walter Faaij

Corporate antropoloog

Tarieven en beschikbaarheid
Walter Faaij

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Walter

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Walter Faaij is Corporate antropoloog en founder van Green Culture Lab. Spreekt, schrijft en adviseert over duurzaamheid, diversiteit en inclusie, cultuur en cultuurverandering.

Walter is een corporate antropoloog met een missie. In 2010 woonde hij drie maanden in Groenland, en daar kwam hij tot een inzicht. Klimaatverandering is misschien wel het grootste probleem waar de mensheid ooit voor heeft gestaan. We lopen het risico dat grote delen van onze planeet binnen één generatie onbewoonbaar zijn.

Redenen om spreker Walter Faaij te boeken

 • Het is Walter zijn missie om leiders en ‘groene rebellen’ te helpen bij het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur
 • Walter is in 2010 afgestudeerd in Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht
 • Hij gaf meer dan 50 keynotes over duurzaamheid, bedrijfscultuur en leiderschap

Duurzaamheid, diversiteit en inclusie, cultuur en cultuurverandering

Walter realiseerde zich dat we leven in een cultuur die neemt, uitput, en gericht is op lineaire groei. We staan dus voor de grootse uitdaging om onze collectieve mindset te veranderen. We moeten bouwen aan een nieuwe cultuur, duurzaam, hernieuwbaar, inclusief en gebaseerd op reciprociteit. En dat moet nu.

Daarom is het zijn missie om leiders en ‘groene rebellen’ te helpen bij het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur. En dat doet hij met hart en ziel. Doe je mee? Maken we samen de wereld mooier.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Walter Faaij
Lezing van spreker Walter Faaij

Building Green Tribes

De ongeschreven regels herschrijven. Met groene inkt. Want duurzaamheid gaat niet over technologie. Duurzaamheid gaat over mensen, gedrag en cultuur. Daarom reizen we naar verre tribes om te landen in jouw organisatie. En leer ik je kijken als antropoloog.

“Wat het oplevert? Inspiratie, handvatten, een procesmodel, diepgaand inzicht en zin om je organisatie te verduurzamen.”

 • Inspiratie om duurzaamheid te zien als cultuurvraagstuk
 • Handvaten om te begrijpen hoe organisatiecultuur werkt
 • Een procesmodel om duurzaamheid in je bedrijfscultuur te verankeren
 • Inzicht in de interne logica en het ranking systeem van je organisatie
 • Zin en energie om je organisatie te verduurzamen

Je krijgt dus verhalen, modellen, een aanpak. En persoonlijke ervaringen. Wat je niet krijgt? Panklare oplossingen. Want die bestaan niet. Wel de aanmoediging om je eigen oplossingen te vinden. Die voor jou werken. Want cultuur is een uniek antwoord op een universele vraag.

Lezing van spreker Walter Faaij

Diversiteit en inclusie

De verschillen beter benutten. Een inclusieve organisatie bouwen. Meer diversiteit in je team willen, maar dat ook spannend vinden. Snappen waarom samenwerking vraagt om betere conflicten. Woest aantrekkelijk zijn voor nieuw talent. Maximaliseren voor iedereen. Dat wil je.

Iedereen is anders. Uniek. Daar zijn we trots op. En daar voeden we onze kinderen mee op. Wordt wie je bent. Wees jezelf. Verschillen zijn er nu eenmaal. De vraag is hoe je ermee om gaat. In de natuur vinden we verschil van levensbelang. Biodiversiteit. En luiden we de noodklok als het verdwijnt. In organisaties vinden we verschil maar ingewikkeld. En rommelen we ons erdoorheen. Of organiseren het weg.

Video van spreker Walter Faaij

Culture change, not climate change

Bekijk de lezingen van Walter Faaij

Antropoloog gezocht

In ‘Antropoloog gezocht’ geven drie antropologen een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt. Wat is antropologie eigenlijk? Welke vaardigheden hebben antropologen? Waar komen ze terecht? Hoe kijken werkgevers naar de toegevoegde waarde van de antropoloog? En hoe kun je als antropoloog aan werkgevers duidelijk maken wat ze aan jouw kwaliteiten hebben? Het boek biedt unieke inzichten voor iedereen die antropologie overweegt, studeert of heeft gestudeerd.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Walter Faaij

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Walter Faaij geeft lezingen over de volgende onderwerpen