Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Lezingen over de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï, grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. Tevens is het het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada. Hieronder kunt u de sprekers vinden die over aspecten de Verenigde Staten van Amerika spreken.

Vrijblijvend informatie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op

Bel: +31 (0)30 80 80 884
Vrijblijvend informatie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om klanten en sprekers met elkaar te verbinden

Met de juiste spreker maak je van ieder evenement een succes, daar helpen wij je graag bij

De toegevoegde waarde van een professionele spreker? De combinatie van entertainment, inspiratie én actuele kennis.

Wij maken het vinden van de perfecte spreker een stuk gemakkelijker

Alle sprekers over verenigde staten van amerika (5)

Help met kiezen
Verenigde Staten van Amerika
Verenigde Staten van Amerika
5 van de 5 sterren

"Een goed contact en goede afhandeling."

Rijksuniversiteit Groningen

Over Verenigde Staten van Amerika

  • De Verenigde Staten van Amerika zijn een op de grondwet gebaseerde federale republiek met een sterke democratische traditie. Elke vier jaar worden er presidentsverkiezingen gehouden. De president van de Verenigde Staten wordt niet direct gekozen, maar door getrapte verkiezingen volgens een stelsel van kiesmannen. Het aantal kiesmannen per staat wordt bepaald aan de hand van de volkstelling die iedere tien jaar gehouden wordt.
  • Als gevolg van het militaire, economische en culturele overwicht van de Verenigde Staten in de wereld besteedt de politiek in de VS veel aandacht aan buitenlandse relaties. Sinds het einde van de Koude Oorlog, in het begin van de jaren 1990, is de VS meer dan ooit het machtigste land ter wereld.
  • De Verenigde Staten van Amerika beschikken over een grote hoeveelheid aan grondstoffen, zoals olie, kolen, aardgas. Hun grootste export bestaat uit motorvoertuigen, vliegtuigen, voedsel, ijzer en staalproducten, elektronische apparatuur, industriële en energiegenererende machines, chemische producten en consumptiegoederen. De grootse import bestaat uit grondstoffen.
  • Hoewel algemeen beschouwd als verschillend van de Europese cultuur moet de Amerikaanse cultuur beschouwd worden als behorende tot de westerse beschaving. Het culturele erfgoed van de verschillende groepen kolonisten is gewoonlijk nog overduidelijk te herkennen in datgene wat Europeanen en Latijns-Amerikanen nu als "typisch Amerikaans" of "Anglo-Amerikaans" herkennen, al is het wel gemuteerd.

Vraag naar tarieven en beschikbaarheid