Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Dorothée creëert moedige ruimtes, waarin alles gezegd en gehoord kan worden en waarin niemand alleen is

Spreker Dorothee Loorbach

Dorothée Loorbach

Schrijver, dichter, spreker, theatermaker, interviewer, moderator en trainer.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Met authenticiteit en sensibiliteit voor wat er op een diepere laag speelt, is Dorothée een krachtige en prachtige schrijver die raakt en een ontwapenende en goed verbindende spreker en moderator.

Frank Weijers, Associate partner Human Dimensions Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Dorothée Loorbach te boeken

 • Dorothée creëert altijd verbinding met humor en diepgang.
 • Haar  TED talk 10 things I learned after losing a lot of money werd anderhalf miljoen keer bekeken.
 • Ze heeft een ongekend improvisatievermogen en is altijd volledig aanwezig in het moment.
 • Ze weet woorden te geven aan dat wat heel universeel is, maar wat we lastig kunnen omschrijven.
 • Je ervaart nooit twee keer hetzelfde, omdat ze afstemt op wat er dan en daar speelt.
 • Ze heeft de moed om thema’s te bespreken waar we het nooit, te weinig, of vaak te laat over hebben.
Dorothée Loorbach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Dorothée

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Dorothée Loorbach opent via boeken, voorstellingen, lezingen, interactieve sessies, gesprekken, poëzie, interviews en allerlei andere vormen van creatie en ontmoeting. Alles wat ze doet is echt en verbindend. Alles wat ze op een podium of in een groep doet,  gebeurt ongescript en met haar volledige aanwezigheid in het moment.

Onderwerpen waarvoor ze  het meest gevraagd wordt als spreker, panellid of gespreksleider zijn: kwetsbaarheid, zelf expressie, moed, ontdekken wie je bent, verbinding, verandering, authenticiteit, purpose, autonomie, compassie, waarde, geld, creativiteit, taboes, verlies, dood, zingeving en [personal] branding. Als spreker, gastdocent, student counselor en trainer werkt Dorothée al tien jaar met studenten van MBO’s, hogescholen en universiteiten.

Redenen om spreker Dorothée Loorbach te boeken

 • Dorothée creëert altijd verbinding met humor en diepgang.
 • Haar  TED talk 10 things I learned after losing a lot of money werd anderhalf miljoen keer bekeken.
 • Ze heeft een ongekend improvisatievermogen en is altijd volledig aanwezig in het moment.
 • Ze weet woorden te geven aan dat wat heel universeel is, maar wat we lastig kunnen omschrijven.
 • Je ervaart nooit twee keer hetzelfde, omdat ze afstemt op wat er dan en daar speelt.
 • Ze heeft de moed om thema’s te bespreken waar we het nooit, te weinig, of vaak te laat over hebben.

In samenwerking met Dorothée gaat er altijd iets open

In 2020 publiceerde Dorothée, 4 jaar na ‘alles’ kwijtgeraakt te zijn, haar succesvolle debuut ‘BLUT’. De Engelse vertaling is klaar voor publicatie en Dorothée geeft regelmatig lezingen en interactieve sessies rondom ‘BLUT’ in het Nederlands of Engels.

In 2021 volgde de dichtbundel ‘Zachtig’. De Engelse vertaling wordt een combinatie van bewerkingen uit ‘Zachtig’ en nieuw origineel Engels werk, onder de naam ‘Be/come’. Voordrachten kunnen in het Nederlands, Engels of een mix van beide.

In 2021 ontwikkelde Dorothée de volledig geïmproviseerde theatervoorstelling ‘ONGESCRIPT’. Naast de culturele sector is er opvallend veel vraag naar ‘ONGESCRIPT’ in de commerciële en in de academische wereld.

Eind 2022 mocht Dorothée een paar weken heel intiem meelopen in de laatste weken van Manon, die in december haar leven liet beëindigen na uitzichtloos psychisch lijden. Voor haar en voor iedereen die (soms) niet weet hoe er voor zichzelf, voor een ander, of er überhaupt te zijn, schrijft ze ‘Er zijn’. In lijn met de thema’s van het boek en over het project zelf geeft Dorothée ook lezingen en interactieve sessies.

In 2023 is er naast ‘ONGESCRIPT’ ook de voorstelling ‘ONGEHOORD’. Het verschil met ‘ONGESCRIPT’ is dat deze sessies vooral gaan om het openen van wat meestal gesloten blijft. Dat kan heel luchtig en grappig, door het uitwisselen van ‘guilty pleasures’ of blunders, maar beweegt ook langs diepere thema’s als taboe, schuld, schaamte, verlies, kwetsbaarheid, eenzaamheid, angst en geheimen.

Opdrachtgevers zijn onder andere: University of Twente, Universiteit Leiden, TU Delft, VU University of Amsterdam, ROC van Twente, TEDx Münster, TEDx Zwolle, TEDx SaxionUniversity, Saxion University of Applied Science, De Nieuwe Liefde, Malvern Panalytical, Precor UK, Trinity Chapel London, Dura Vermeer, Telefication, Achmea, Univé, Ardanta, In Person, Vitens, Rabobank, Provincie Overijssel, Provincie Groningen, Provincie Utrecht, Human Dimensions, FlowPeople, Veilig Thuis Twente, Jeugdbescherming Gelderland.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Foto: Annabel Jeuring (profiel) en Jonathan Moody (cover)

Bekijk de lezingen van Dorothée Loorbach
Lezing van spreker Dorothée Loorbach

ONGESCRIPT

Een volledig geïmproviseerde mix van interactie, inspiratie, conversatie, poëzie, spoken word, muziek, verhalen, grappen, werkvormen, deep democracy en holding space principes en alles wat er in het moment ontstaat. Naast de culturele sector is er opvallend veel vraag naar ‘ONGESCRIPT’ in de commerciële en in de academische wereld.

Lezing van spreker Dorothée Loorbach

Er zijn

Eind 2022 mocht Dorothée een paar weken heel intiem meelopen in de laatste weken van Manon, die in december haar leven liet beëindigen na uitzichtloos psychisch lijden. Voor haar en voor iedereen die (soms) niet weet hoe er voor zichzelf, voor een ander, of er überhaupt te zijn, schrijft ze ‘Er zijn’. Een boek vol moedige gesprekken, gedachten en gevoelens over hoe we omgaan met thema’s als trauma, misbruik, suïcide, wegkijken, eenzaamheid, schaamte, schuld, onveiligheid, rouw en de wens om te sterven. Het doel is dat het boek een opening is voor anderen om ook moedige gesprekken aan te gaan om er net iets meer te kunnen zijn voor onszelf en voor elkaar. In lijn met de thema’s van het boek en over het project zelf geeft Dorothée ook lezingen en interactieve sessies.

Lezing van spreker Dorothée Loorbach

ONGEHOORD

Het verschil met ‘ONGESCRIPT’ is dat deze sessies vooral gaan om het openen van wat meestal gesloten blijft. Dat kan heel luchtig en grappig, door het uitwisselen van ‘guilty pleasures’ of blunders, maar beweegt ook langs diepere thema’s als taboe, schuld, schaamte, verlies, kwetsbaarheid, eenzaamheid, angst en geheimen. Bezoekers bepalen zelf of ze alleen meedoen door er te zijn, te luisteren naar anderen en eventueel anoniem iets in te brengen. Of dat ze hun eigen ongehoorde verhalen of gevoelens een stem willen geven in een veilige en moedige setting. Net als ‘ONGESCRIPT’ is ‘ONGEHOORD’ te boeken voor verschillende gelegenheden en sectoren en in verschillende samenstellingen, waaronder solo of met mensen die op macroniveau thema’s rondom taboe en zelfexpressie kunnen duiden vanuit bijvoorbeeld filosofie, sociologie, kunst of deep democracy.

Lezing van spreker Dorothée Loorbach

Hoe niks de weg werd naar alles

In 2020 publiceerde Dorothée, 4 jaar na ‘alles’ kwijtgeraakt te zijn, haar succesvolle debuut ‘BLUT’. Ogenschijnlijk een boek over geld, dat eigenlijk gaat over leven vanuit waarde. In de woorden van Annemarie van Gaal: ‘GE-WEL-DIG boek! De eerlijkheid spat van de pagina’s.’ Femke Hogema schreef erover: ‘Dit is een heel belangrijk boek.’

De Engelse vertaling is klaar voor publicatie en Dorothée geeft regelmatig lezingen en interactieve sessies rondom ‘BLUT’ in het Nederlands of Engels.

Video van spreker Dorothée Loorbach

10 things I learned after losing a lot of money

Bekijk de lezingen van Dorothée Loorbach

Referenties

Met authenticiteit en sensibiliteit voor wat er op een diepere laag speelt, is Dorothée een krachtige en prachtige schrijver die raakt en een ontwapenende en goed verbindende spreker en moderator.

Frank Weijers, Associate partner Human Dimensions

Een woordkunstenaar, zeer creatieve geest en diepe voeler die groepsdynamieken begeleidt in een veilige setting en met ruimte voor alle aanwezigen om te creëren, uiten en verbinden.

Nelleke Nijhuis, Eigenaar Nellekenijhuis.com

Als Dorothée spreekt, hangt het publiek aan haar lippen. Ze zocht tijdens ons evenement met als thema 'geluk vs. betekenis' op een creatieve manier de interactie met haar publiek. Ze weet te boeien van het begin tot het eind doordat ze zich kwetsbaar durft op te stellen. Met haar (persoonlijke) ervaring weet ze elke toehoorder mee te nemen in haar verhaal en geeft ze stof tot nadenken.

Sjors Vinke, Directeur Raakkracht

Op het podium weet Dorothée alle kennis die ze heeft los te laten, om met een zuivere blik mensen echt te zien en ze in het moment te geven wat ze nodig hebben, of dat nu anders denken, anders kijken of anders voelen is. Ik voelde me bij haar in de zaal heel wat, dat ik zoveel aandacht kreeg.

Marieke van der Vossen, Eigenaar Zorra Libre

Dorothée creëert verbinding en verdieping in groepen. Ze haalt naar de oppervlakte wat verborgen ligt en vertaalt in woorden wat gezegd mag of moet worden. Ze daagt uit op echtheid.

Maria Grob, Eigenaar Maria Grob Verandermanagement

Dorothée heeft magie, ze doet iets met lichtjes en energie! Met scherpe vragen, het andere perspectief en glasheldere stappen brengt ze je naar de kern van identiteit. Om zo de echte impact van mensen uit de fles te halen. Verbindend en inspirerend. Soms met ongemakkelijke vragen, maar zonder schuren geen glans.

Franklin Tuin, Managing Director Emotion

Ze was heel inspirerend en het inspelen op de groep was heel goed en fijn.

Sharon Persijn, Gemeente Enschede

Blut - Hoe niks de weg werd naar alles

Op 4 augustus 2016 plaatste Dorothée Loorbach een video op Facebook waarin ze zei dat ze totaal gefaald had als ondernemer. En eigenlijk als alles. Ze had net haar laatste € 3,97 weggegeven en nu had ze niks meer. Ze zei dat ze van nul een fortuin ging maken – wat de definitie daarvan ook mocht zijn – en dat ze alles ging leren wat ze te leren had over geld en succes. En ze ging er een boek over schrijven.

Dit is dat boek. Het beschrijft haar persoonlijke onderzoek naar de diepere betekenissen van geld. Aan de oppervlakte lijkt ‘BLUT’ te gaan over een ondernemer die eerst faalt en dan slaagt. Maar niets dat tot uiting komt in geldproblemen, schaarste of zorgen, gaat ooit werkelijk over geld. Dit ook niet.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Dorothée Loorbach

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Dorothée Loorbach
Dorothée Loorbach

5 van de 5 sterren

Met authenticiteit en sensibiliteit voor wat er op een diepere laag speelt, is Dorothée een krachtige en prachtige schrijver die raakt en een ontwapenende en goed verbindende spreker en moderator.

Frank Weijers, Associate partner Human Dimensions Bekijk alle referenties

Dorothée Loorbach geeft lezingen over de volgende onderwerpen