Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Technologie moet transparant, betrouwbaar en veilig zijn

jaap-henk Hoepman

Jaap-Henk Hoepman

Expert in privacy & privacy by design

Tarieven en beschikbaarheid
Jaap-Henk Hoepman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jaap-Henk

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Jaap-Henk Hoepman studeerde informatica in Groningen, behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek dat hij verrichte aan de Centre for Mathematics and Computer Science (CWI). Hij werkte voor de security group bij KPN Research, de onderzoeks divisie van KPN. Hierna keerde hij terug in de academische wereld en werd Universitair Docent aan de faculteit Informatica van de Universtiteit Twente. Van 2006 tot 2013 was hij senior scientist in de security group van TNO ICT te Groningen.

Redenen om spreker Jaap-Henk Hoepman te boeken

 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van privacy is Jaap-Henk een populaire en veel gevraagde spreker
 • Het is erg waardevol om een lezing te boeken van Jaap-Henk voor jouw organisatie
 • Lezingen vol inzichten die je aan het denken zetten

Expert in privacy & privacy by design

Momenteel is Jaap-Henk Universitair Hoofddocent aan de vakgroep Informatica van de Radboud Universeit. Om een veiligere en privacy-vriendelijker digitale wereld te kunnen creëren moedigt Jaap-Henk Hoepman mensen aan om samen te gaan werken. Hij is daarom wetenschappelijk directeur van het ‘Privacy & Identity Lab’, een initiatief van de Radboud Universiteit, de Universiteit van Tilburg en TNO. Het unieke aan dit lab is dat het multidisciplinair (sociaal, technisch en juridisch) onderzoek doet. Mensen uit verschillende vakgebieden komen samen om van elkaar te leren en samen de toekomst vorm te geven. Het lab geeft seminars en voert onderzoek uit voor verschillende organisaties.

Daarnaast onderhoudt hij een blog. Hierin schrijft hij over zeer uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met zijn expertise en werkveld. Tevens is hij regelmatig te vinden op Radio 1 en is hij vaste columnist voor het Financiele Dagblad.

Jaap-Henk richt zijn onderzoek op praktische problemen, zoals privacy by design, privacy vriendelijke protocollen for identity management en het Internet der Dingen. Hij geeft regelmatig lezingen in zowel Nederland als in het buitenland. Hij laat zien hoe technologische ontwikkelingen onze privacy schaden, maar ook, mits goed ontworpen, gebruikt kunnen worden om onze privacy te beschermen.

Bekijk de lezingen van Jaap-Henk Hoepman
Lezingen van spreker Jaap-Henk Hoepman

Lezingen over Privacy van spreker Jaap-Henk Hoepman

 • De explosieve combinatie van de uitvinding van de computer en het Internet zet onze privacy onder druk. Het heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat je smartphone zogezegd je persoonlijke Stasi agent in je broekzak is geworden.
 • Privacy is zowel een persoonlijk als een maatschappelijk belang is. Het is een persoonlijk belang omdat het ons beschermt tegen een almachtig bedrijfsleven en een alwetende overheid. Privacy zorgt ervoor dat we ons persoonlijk veilig voelen. Het is een maatschappelijk belang omdat privacy een essentiële component van de democratische rechtstaat is. Privacy is daarom juridisch gezien een grondrecht, en in Europa beschermd door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 • Maar juridische bescherming alleen is niet genoeg. Juist het technisch ontwerp van systeem is van groot belang. De architectuur van een systeem, de manier waarop het ontworpen is, en daarmee dus welke informatie het systeem verwerkt, bepaalt in essentie hoe privacy vriendelijk het is. Dat maakt privacy vriendelijk *ontwerpen* (privacy by design) essentieel.
Vrijblijvend informatie over Jaap-Henk Hoepman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Jaap-Henk Hoepman geeft lezingen over de volgende onderwerpen