Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Aan de hand van 5 regels laat Jeroen zien hoe jij een Turbo Manager kan worden

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

(Turbo)Management & Organisatieontwikkeling

Tarieven en beschikbaarheid
Jeroen Busscher

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jeroen

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Als strateeg op het gebied van gedragsverandering binnen organisaties en spreker werkt Jeroen Busscher als zelfstandig consultant en auteur. Hij geeft seminars, lezingen en is werkzaam als dagvoorzitter en leiderschapstrainer. Daarnaast is Jeroen Executive Lecturer conceptontwikkeling aan de HKU en gastdocent leiderschap en innovatie aan Business School Nederland.  Jeroen is of was columnist bij HR Strategie, MT Magazine, NBR Radio, Libelle en heeft een eigen VLOG kanaal.In 2011 wordt hij opgenomen in de Management Goeroe Gids van Dominique Haijtema.

Reden om spreker Jeroen Busscher te boeken:

  • Jeroen biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van gedragsverandering binnen jouw organisatie
  • Elke lezing van Jeroen zit vol humor, energie en laat gegarandeerd een indruk achter op het publiek
  • Jeroen heeft een besmettelijke positieve energie die zorgt voor een brede glimlach bij iedere deelnemer

Aan de hand van 5 regels laat Jeroen zien hoe jij een Turbo Manager kan worden

In zijn bestseller ‘Onbeperkt Houdbaar’ vertelt auteur en spreker Jeroen Busscher over  hoe je je eigen gedrag dusdanig beïnvloedt dat leren normaal wordt en werken aan je duurzame inzetbaarheid vanzelfsprekend. Ook zijn eerste boek ‘Pimp je Afdeling’, is direct een bestseller. Daarnaast schreef Jeroen onder andere het boek ‘Turbomangement’, waarin hij vertelt wat je als manager wél en juist niet moet doen. Zijn nieuwste boek ‘de Leerrevolutie’, laat Jeroen zien waarom leren verandert, wat je dan wel moet leren en hoe je leert leren.

Jeroen’s lezingen gaan voornamelijk over het  beïnvloeden van menselijk gedrag. Daarnaast spreekt hij graag over leiderschap, creativiteit en vernieuwing, organisatie politiek en gespreks- en beïnvloedingstechnieken. Enthousiast, creatief en humoristisch spreker; zo staat Jeroen bekend! Zijn aansprekende verhalen en herkenbare voorbeelden maken zijn lezingen persoonlijk en interactief.

Foto: Merel Koomen

 

Bekijk de lezingen van Jeroen Busscher
Lezing van spreker Jeroen Busscher

De Leerrevolutie

Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Vandaar dat het ontzettend belangrijk is te blijven leren. In ‘De Leer(r)evolutie’ laat spreker Jeroen Busscher zien dat ook onze manier van leren verandert. De sessie zit vol met anekdotes, sprekende voorbeelden, heldere analyses, down to earth inzichten en humor. Deze sessie is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen op het gebied van werken en leren.

Lezing van spreker Jeroen Busscher

De "Feedask" cultuur

Het is voor professionals van cruciaal belang inzicht te krijgen in jouw functioneren en in hoe je overkomt op de ander. Daarom streven we alleen naar een fijne feedback cultuur waarin het mogelijk is feedback te geven en ontvangen betreft elkaars functioneren. Jeroen Busscher vind dit geen goed idee; het blijft ongevraagde kritiek – en het blijft heel lastig hier concreet mee aan de slag te gaan. Jeroen pleit voor een Feedask cultuur, waar je collega’s vraagt naar het effect van je handelen. In een lezing vertelt Jeroen over de dynamiek op de werkplek.

     

Video van spreker Jeroen Busscher

Hoe blijf je onbeperkt houdbaar?

 

Bekijk de lezingen van Jeroen Busscher

Leidinggeven in de hybride organisatie Resultaat en verbinding in tijden van (post-)corona

Natuurlijk werkten mensen vóór corona ook wel thuis. Maar dat was een dag of een middag in de week. Dan konden ze even lekker doorwerken en ondertussen een oog op het kind houden. Corona heeft ons laten zien dat thuiswerken zeer productief kan zijn. Maar ook een vloek. Thuiswerken maakt eenzaam, leidt tot nog meer stress en zet een rem op innovatie en leren.

Organisaties zullen steeds meer hybride worden. Gedeeltelijk zullen medewerkers thuiswerken, gedeeltelijk elkaar op kantoor of op een andere plek treffen. Maar welke rol hebben we als leidinggevende in zo’n organisatie? Hoe zorgen we ervoor dat we een team blijven? Hoe zorgen we ervoor dat mensen niet eenzaam worden? Dat we ons aan elkaar en de doelstelling van de organisatie verbonden blijven voelen? Hoe blijven we resultaten halen?

In dit boek zet Jeroen Busscher op compacte wijze onze nieuwe (post-)coronawerkelijkheid op een rijtje. Hij toont ons de gevaren, de uitdagingen en de nieuwe kansen. Hij geeft direct toepasbare concrete tips.

Bestel dit boek

Don’ts voor managers

Don’ts voor managers bestaat uit 96 puntige hoofdstukjes van vaak minder dan één bladzijde – zonder daarin één woord managementspeak te gebruiken. In elk hoofdstuk legt Busscher klip en klaar uit wat je als manager vooral niet moet doen. Daar zit goede raad bij als ‘Stel niet uit’, ‘Weet niet beter’ en ‘Klaag nooit’. Maar vaker schuwt Busscher het tegendraadse niet. Dat blijkt uit adviezen als ‘Voel u niet verantwoordelijk’, ‘Wees niet goed bereikbaar’ en ‘Heb geen visie’.

Bestel dit boek

De Leer(r)evolutie

Leren verandert. Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Als we niet oppassen, kan gebrek aan lerend vermogen namelijk zo maar het analfabetisme van de 21e eeuw worden. Managementdenker en rasverteller Jeroen Busscher laat in ‘De Leer(r)evolutie’ zien waarom leren verandert, wat je dan wel moet leren en hoe je leert leren.

Bestel dit boek

Turbomanagement - Leidinggeven aan de hedendaagse werker

Twintig jaar geleden bedacht de baas gewoon wat iemand moest doen, tegenwoordig willen we graag dat medewerkers initiatief nemen en klantgericht en ondernemend zijn. Maar wat moet je dan als hedendaags manager, als bemoeizucht en betutteling uit den boze zijn?

Gelukkig vertelt Jeroen Busscher in Turbomanagement duidelijk wat je als manager wél en juist niet moet doen. Ga vooral niet coachen of complimenteren, maar geef vertrouwen en toon echte interesse. Busscher haalt menig managementcliché onderuit en introduceert nieuwe, superconcrete do’s and don’ts.

Bestel dit boek

Aanstekelijk veranderen - Sturen zonder te dwingen

Het lijkt wel of je tegenwoordig geen leiding meer mág geven. Als manager voel je je al snel een bemoeial. Toch vragen de steeds wispelturiger omstandigheden dat medewerkers voortdurend veranderen. Wat moet je dan wél doen? Hoe zorg je ervoor dat hedendaagse professionals zich blijven ontwikkelen en dat vernieuwing gestalte krijgt?

Bestel dit boek

Pimp je afdeling! - Interventietechnieken voor effectieve teams

Soms wilt u als leidinggevende méér van uw team. Meer initiatief, meer creativiteit, meer ondernemerschap, meer energie. Maar hoe pakt u dat aan? Bowlen en steengrillen? Moeten we alweer een dagje op de hei? Moet u als baas nog meer gaan lopen coachen? Of wordt het tijd voor een donderpreek?

Bestel dit boek

Onbeperkt houdbaar Hoe blijf je succesvol?

Hoe zorgt u ervoor dat u ondanks alle veranderingen houdbaar blijft als werknemer? Was u tien jaar geleden een ster als u verstand had van projectmanagement, nu runt ieder middelmatig figuur zes projecten tegelijk. De kwaliteiten waar u nu mee scoort, zijn over vijf jaar al belegen. Hoe voorkomt u dat u achter de feiten aanloopt? Hoe ontloopt u het outsourcing-spook?

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Jeroen Busscher

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Jeroen Busscher geeft lezingen over de volgende onderwerpen