Loading content ...

Joost Kampen

Joost Kampen

Verwaarloosde organisaties

Spreker Joost Kampen is organisatiedeskundige en geestelijk vader van de theorie van de verwaarloosde organisatie. De afgelopen tien jaar begeleidde hij rond de 100 organisaties bij verandervraagstukken. Hij reikt instrumenten aan, praktijkvoorbeelden en ontsluit wetenschappelijke kennis. Joost Kampen is verbonden aan Van de Bunt adviseurs en de Vrije Universiteit, beide te Amsterdam.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Populaire concepten zoals ‘zelfsturende teams’ of ‘de organisatie 3.0’ komen steeds vaker naar voren binnen organisaties, toch is de ervaring in de praktijk vaak dat mensen zich in de steek gelaten voelen nadat de adviseurs zijn vertrokken. Uit wetenschappelijk onderzoek dat Kampen deed in zijn adviesopdrachten ontdekte hij dat vele gebruikelijke instrumentele aanpakken niet werken of zelfs contraproductief zijn.

Managers sturen op resultaten en kosten maar leiders begeleiden de ontwikkeling van organisaties en hun mensen. Door langdurig ontbreken van verbindend leiderschap kunnen organisaties, net als bij kinderen, een ontwikkelingsachterstand oplopen. De schade is groot in zowel menselijk als economisch opzicht. Voor een goed herstel is vertrouwen nodig. Hiervoor moeten we simpelweg leren normaal te doen tegen elkaar, maar dit is lastiger dan je denkt.
Door het maken van een parallel tussen leiderschap en ouderschap maakt spreker Joost Kampen het belang van persoonlijke aandacht, verbinding en vertrouwen zichtbaar. De kennis over verwaarlozing van kinderen heeft hij benut om emotionele verwaarlozing in organisaties te diagnosticeren.

Spreker Joost Kampen deelt met ons wat interveniëren in een verwaarloosde organisatie met je doet en laat ons kennismaken met een nieuwe theorie waarmee we taal kunnen geven aan problemen van deze tijd in organisaties: hoe kunnen we op menselijke wijze vernieuwen.

Nadat het concept van de verwaarloosde organisatie in 2014 is geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse conferentie van de Academy of Management in de VS heeft het ook internationale erkenning gekregen.

  Spreker Joost Kampen spreekt graag over:

  • De leider als (her-)opvoeder

  • Normafwijkend gedrag in organisaties

  • Onderstromen in organisaties

  • Waarom de ‘organisatie 3.0’ niet bestaat

  • HR als misbruikte staf

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Joost Kampen geeft lezingen over de volgende onderwerpen: