Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Het Aspect van de Platformeconomie dat Je Nog Niet Gezien Hebt

Spreker Jovana Karanovic

Jovana Karanovic

Pionier in de Platformrevolutie

Tarieven en beschikbaarheid
Jovana Karanovic

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jovana

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Jovana Karanovic is erkend door het mediaplatform Silicon Canals als een van de meest invloedrijke vrouwelijke ecosystemenbouwers in Amsterdam. Jovana is een veelgevraagde spreker op academische en industriële evenementen. Haar opvallende optredens omvatten onder andere een TEDx-speech in Amsterdam, waar ze sprak over ‘Het Aspect van de Platformeconomie dat Je Nog Niet Gezien Hebt’.

Redenen om een lezing van spreker Jovana Karanovic te boeken

 • Spreker Jovana Karanovic is een toonaangevende expert op het gebied van de platformeconomie en digitale innovaties. Haar lezingen bieden diepgaand inzicht in de strategieën en trends die succes mogelijk maken in deze snel evoluerende zakelijke wereld.
 • Jovana’s unieke benadering omvat verschillende belanghebbenden, van bedrijven en beleidsmakers tot academici en vakbonden. Haar lezingen benadrukken het belang van samenwerking en bieden waardevolle inzichten voor een breed publiek.
 • Jovana deelt praktische strategieën en casestudies waarmee organisaties hun bedrijfsmodel kunnen aanpassen en gedijen in de platformeconomie. Haar presentaties zijn gericht op tastbare resultaten en innovatie.

Over spreker Jovana Karanovic

Spreker Jovana Karanovic is een Assistent Professor aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, en de Oprichter van de Reshaping Work Foundation. Als vooraanstaand expert op het gebied van de platformeconomie en digitale innovaties, heeft ze publicaties op haar naam staan in gerenommeerde zakelijke tijdschriften zoals het MIT Sloan Management Review en het Journal of Management Studies.

De Reshaping Work Foundation en haar conferenties vallen op vanwege hun unieke benadering met meerdere belanghebbenden, waarbij bedrijven, academici, beleidsmakers, vakbonden en andere relevante partijen samenkomen voor diepgaande discussies over de toekomst van werk in het digitale tijdperk. Deze wereldwijd gehouden evenementen brengen vooraanstaande experts samen en presenteren cutting-edge onderzoeksinzichten om positieve verandering te stimuleren.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

 

Bekijk de lezingen van Jovana Karanovic
Lezing van spreker Jovana Karanovic

Succesvol zijn met Platforms

Bent u een platformbedrijf of een onderneming die een deel van haar diensten wil platformiseren? Wat is er nodig om te slagen met platforms? In deze presentatie zal ik de dynamische wereld van arbeidsplatforms verkennen en de onschatbare inzichten onthullen die ze bieden. Hoewel deze platforms in verschillende sectoren actief kunnen zijn, hebben ze effectieve strategieën geïmplementeerd die de gebruikerservaring, efficiënte matching, transparantie, flexibiliteit, data-inzichten en community-opbouw prioriteren. Ik zal u meenemen door drie gouden regels om succesvol te zijn met platforms en enkele toekomstige trends delen waarop u moet letten wanneer u aan uw platformreis begint.

Belangrijkste leerpunten

 • begrijp wat sommige platforms succesvol maakt en anderen doet falen;
 • leer de drie gouden regels om te winnen met platforms;
 • maak uzelf vertrouwd met nieuwe technologische en regelgevende trends die u toekomstbestendig kunnen maken.
Lezing van spreker Jovana Karanovic

De Opkomst van de Platformeconomie

In deze presentatie duiken we in de fascinerende evolutie van bedrijfsmodellen op platforms en de factoren die hun opkomst hebben gestuwd. We zullen verkennen hoe technologische vooruitgang het voor hen gemakkelijker heeft gemaakt om te gedijen en waarom de gemeenschap het hart vormt van deze platforms. Daarna zullen we verschillende platformtypen ontleden, waaronder transactieplatforms zoals marktplaatsen en arbeidsplatforms, en innovatieplatforms zoals Apple’s iOS. We zullen ook ingaan op de cruciale vraag waarom sommige platforms gedijen terwijl andere falen, waarbij we ingaan op de kracht van netwerkeffecten, de risico’s van ontvlechting, de uitdagingen van meervoudig gebruik en het belang van netwerkverbindingen. Daarnaast zullen we de complexiteiten van het opbouwen van een platformbedrijfsmodel verkennen, met aandacht voor sleutelelementen zoals platformstrategie, governance-regels, coördinatie van onafhankelijke bijdragers en interactie met regelgevers. Tot slot zullen we een blik werpen op de toekomst en een wereld voorstellen waarin mensen minder goederen bezitten en meer diensten contracteren, en zullen we overwegen hoe veranderende regelgeving de platforms van morgen zal vormgeven.

Belangrijkste leerpunten

 • begrijp wat de opkomst van bedrijfsmodellen op platforms mogelijk heeft gemaakt;
 • maak kennis met basisconcepten van platforms zoals netwerkeffecten;
 • maak uzelf vertrouwd met verschillende platformtypen (transactieplatforms versus innovatieplatforms) en toekomstige trends.
Lezing van spreker Jovana Karanovic

Concurrentie met Platforms: Strategieën voor Succes van Gevestigde Ondernemingen

In het snel evoluerende zakelijke ecosysteem van vandaag hebben digitale platforms traditionele industrieën verstoord, waardoor gevestigde ondernemingen voor de kritieke uitdaging staan om zich aan te passen of het risico lopen verouderd te raken. Deze presentatie verkent innovatieve strategieën waarmee gevestigde ondernemingen niet alleen kunnen overleven, maar ook kunnen gedijen in het door platforms gedomineerde landschap. Door in te gaan op case studies uit de echte wereld en bruikbare inzichten te bieden, stelt deze presentatie bedrijven in staat om hun rollen opnieuw voor te stellen, bestaande sterke punten te benutten, obstakels te overwinnen, innovatie te bevorderen en effectief bestuur te vestigen, en zich uiteindelijk te transformeren tot geduchte concurrenten in de dynamische platformeconomie. We zullen strategieën bespreken voor gevestigde ondernemingen om te concurreren in het platformtijdperk, met nadruk op het concept van ‘platformisering’ van een deel van uw bedrijf, geïnspireerd door IKEA en andere succesverhalen.

Belangrijkste leerpunten

 • verkrijg een grondig begrip van de platformeconomie, de evolutie ervan en de cruciale rol die het speelt bij het hervormen van traditionele industrieën;
 • leer praktische strategieën om gevestigde bedrijven om te vormen tot flexibele en concurrerende digitale platforms, en zo relevantie en duurzaamheid te waarborgen;
 • onderzoek case studies uit de echte wereld om belangrijke lessen en inzichten te halen uit succesvolle gevestigde bedrijven die de overgang hebben gemaakt naar op platforms gebaseerde modellen.

   

Video van spreker Jovana Karanovic

The Side of Platform Economy You Haven’t Seen

 

Video van spreker Jovana Karanovic

Reshaping Work 2019, Opening Speech by Jovana Karanovic

 

Video van spreker Jovana Karanovic

Empowering workers Unleashing AI for efficiency and equity in labor platforms

 

Bekijk de lezingen van Jovana Karanovic
Vrijblijvend informatie over Jovana Karanovic

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Jovana Karanovic geeft lezingen over de volgende onderwerpen