Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Internationaal expert op het gebied van de opkomst en toekomst van schaalbare online platformen

Martijn Arets

Martijn Arets

Internationaal Online Platform Expert

Tarieven en beschikbaarheid
Martijn Arets

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Martijn

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Zijn fascinatie voor de transitie naar een platform economie ontstond toen spreker Martijn Arets in 2011 als eerste ter wereld een aandelen crowdfundingcampagne succesvol afrondde. Hier ontdekte hij het potentieel van de platform economie, maar ook de valkuilen die moeten worden opgelost wil je als platform de volle potentie bereiken en een duurzaam model neerzetten.  De afgelopen 3 jaar sprak hij in 12 landen met 300 deskundigen, hierdoor ontwikkelde hij een unieke kijk op de ontwikkeling die nu gaande is en de impact daarvan op bestaande organisaties. Nog steeds doet hij gemiddeld 10 ‘kennis expedities’ in het buitenland per jaar.

Redenen om spreker Martijn Arets te boeken:

 • Martijn geeft inspirerende lezingen aan zowel kleine als grote organisaties
 • Martijn is een expert op het gebied van schaalbare online platformen en kan bijdragen bij de ontwikkeling van jouw organisatie
 • De ruime ervaring van Martijn als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement

Internationaal expert op het gebied van de opkomst en toekomst van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy). 

Zijn duidingen, analyses en gedachten deelt hij door het publiceren van artikelen, video’s en boeken. En door het geven van presentaties op (internationale) congressen en gastcolleges. Daarnaast adviseert en ondersteunt hij (corporate) organisaties en overheden die deze ‘nieuwe’ wereld willen begrijpen en betreden en maakt hij als freelancer regelmatig zélf deel uit van een innovatieteam.

Spreker Martijn Arets heeft een achtergrond in marketing en branding en schreef eerder het boek ‘Brand Expedition, een reis langs de 20 meest inspirerende Europese merken’ en ‘Crowdfunding, de hype voorbij’. Op dit moment schrijft hij mee aan drie boeken over nieuw leiderschap, crowdfunding en de opkomst van de platformeconomie. 

Laat je inspireren door Martijn Arets, de man die in 2011 ondernemers als John de Mol en Reinout Oerlemans versloeg in de strijd om de titel ‘beste ondernemer van het jaar’ en Nederland sinds 2014 vertegenwoordigd als een van de ’40 Young Potential European Leaders under 40’.

 

Bekijk de lezingen van Martijn Arets
Lezing van spreker Martijn Arets

De platformeconomie

 • Martijn gelooft dat iedere organisatie de komende tien jaar direct of indirect zal worden beïnvloed door online platformen als Airbnb, Kickstarter, Wikipedia en Uber. In zijn lezingen vertelt hij over de impact van de Deeleconomie.
 • Belangrijk is om de ‘oude economie’ niet uit het oog te verliezen. Het feit dat er iets nieuws is betekent niet dat het oude niet meer werkt. De kracht is juist de samenwerking tussen deze verschillende werelden en branches; Martijn weer ze moeiteloos met elkaar te verbinden.
Lezing van spreker Martijn Arets

Brand Expedition

 • In 2010 was Martijn werkzaam als marketing- en communicatiemanager, tot hij besloot vijf maanden door Europa te reizen. In een oud Volkswagenbusje ging hij op weg naar de leiders achter 20 authentieke Europese merken. Zo ging hij in gesprek met leiders van merken als Adidas, Lego, Alessi, Manchester United en Skype.
 • Martijn’s verhalen zijn terug te vinden in het boek ‘Brand Expedition’. Via ‘s werelds eerste crowdfunding op basis van aandelen werd het boek naar het Engels vertaald.

   

Video van spreker Martijn Arets

Martijn Arets - Het grootste kennisfestival van Nederland

 

Bekijk de lezingen van Martijn Arets

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Martijn Arets na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Wavemakers - Leiders (& volgers) van de nieuwe wereld

Waarom groeien sommige bedrijven sneller, presteren beter en creëren zoveel meer waarde dan andere? Hoe kan het dat een groep gedreven mensen vanuit een garage grote gevestigde ondernemingen van de troon stoot? Hans van der Loo, Patrick Davidson en Martijn Arets ontrafelen het geheim achter deze golven van verandering: de Wavemaker.

Bestel dit boek

Platformrevolutie - Van Amazon tot Zalando, de impact van platformen op hoe wij werken en leven

De samenleving wordt de laatste jaren opgeschud door nieuwe platformorganisaties als Amazon, Uber en Booking.com. Met hun exponentiële groeicapaciteit en onorthodoxe strategieën groeien deze organisaties in een paar jaar uit tot spelers van wereldformaat. De platformrevolutie lijkt geen enkele sector te sparen.

Bestel dit boek

Crowdfunding voor Dummies

Wil je ook weten wat crowdfunding voor jou als ondernemer kan betekenen en hoe je via crowdfunding mensen aan je verbindt? Leer op een eenvoudige wijze alles wat je moet weten over hoe je crowdfunding kunt inzetten om je droom of je bedrijf te realiseren. Lees alles over de verschillende vormen van crowdfunding, waarom mensen in jou investeren en hoe je een succesvolle campagne opzet. Na het lezen van Crowdfunding voor Dummies kent crowdfunding voor jou geen geheimen meer!

Bestel dit boek

Crowdfunding, de hype voorbij - Haal maximale waarde uit jouw crowdfundingcampagne

In ‘Crowdfunding, de hype voorbij’ zetten vier ondernemers, elk vanuit hun eigen professionele ervaring, crowdfunding (weer) met beide benen op de grond. Ze schetsen de geschiedenis en context van crowdfunding en gaan uitgebreid in op de stappen en afwegingen die belangrijk zijn om een campagne optimaal in te richten. Zo dagen ze jou uit om maximale waarde uit jouw crowdfundingcampagne te halen.

Bestel dit boek

Brand expedition Een reis langs Europa's meest inspirerende merken

‘Brand expedition’ is niet alleen interessant voor mensen die zich professioneel bezighouden met marketing en merkontwikkeling, maar ook voor iedereen die zich interesseert voor de oorsprong van Europa’s bekendste merken en de avontuurlijke verhalen, inspirerende visies en leuke anekdotes die bij hun ontwikkeling horen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Martijn Arets

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Martijn Arets geeft lezingen over de volgende onderwerpen