Loading content ...

koen lenting

Koen Lenting

Ondernemerschap: van 0 tot Succes!

Als drijvende kracht achter het succes van de afslankboeken van Sonja Bakker heeft spreker Koen Lenting een sterk lifestyle-merk op weten te zetten. Op het hoogtepunt verkochten Koen en Sonja meer dan 600.000 boeken per jaar, en realiseerde daarmee één van Nederlands grootste boeksuccessen ooit. Koen geeft inspirerende lezingen over zijn ervaring als ondernemer en uitgever.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van kleine zelfstandige uit de provincie groeide spreker Koen Lenting uit tot een selfmade, nationaal bekende ondernemer en uitgever. Het eerste boek van Sonja ‘Bereik je ideale gewicht’ kwam uit in 2005. In eerste instantie was helemaal niet meteen een succes. Omdat de successtory nog ver weg lag bestudeerde Koen de doelgroep en zorgde er voor dat het boek bij een van de Nederlandse supermarkten in de schappen kwam te liggen. Opeens liep het storm en moesten er duizenden exemplaren worden bijgedrukt! Al snel wist Koen de personal branding van Sonja over nagenoeg alle mediale platvormen te verspreiden.

In 2009 trok Koen zich terug uit het bedrijf van Sonja Bakker. Momenteel heeft Koen een bloeiende carrière als o.a. motivator en coach van startende ondernemers. Hij geeft regelmatig lezingen over personal branding, storytelling en uitgeven. 

Tijdens zijn lezingen vertelt spreker Koen Lenting hoe hij de traditionele manier van uitgeven losliet en een ‘simpel’ afslankboek naar een compleet lifestyle-merk wist te transformeren. Hij vertelt zijn persoonlijk verhaal als ondernemer, een verhaal vol met handige tips en praktijkvoorbeelden. In beeldende taal vertelt Koen over zijn slimme marketing aanpak, waardoor de droom die Sonja en hij hadden kon uitgroeien tot een miljoenenimperium. Uiteraard komen zijn succesverhaal maar ook de valkuilen van het ondernemerschap aan bod.

  Lezingen van spreker Koen Lenting

  • Storytelling: mijn succesverhaal
  • Personal branding: hoe maak je van jezelf een merk
  • Hoe marketing slim voor je werkt
  • Uitgeven anno nu in 10 bullets
  • Ambitie, adviezen voor (startende) ondernemers
Gerelateerde sprekers

Koen Lenting geeft lezingen over de volgende onderwerpen: