Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Een unieke mix van humor en inzichten over de Nederlandse economie, politiek en wereldgeschiedenis

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem

Historicus én schrijver

Tarieven en beschikbaarheid
Maarten van Rossem

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maarten

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Maarten van Rossem is een Nederlandse historicus, amerikanist, televisiepersoonlijkheid, auteur en emeritus hoogleraar. Hij staat bekend om zijn diepgaande kennis van de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten en heeft een indrukwekkende carrière in de media en academische wereld.

Maarten werd geboren in een academisch milieu als telg van het patriciërsgeslacht Van Rossem. Zijn passie voor geschiedenis ontwikkelde zich al op jonge leeftijd, en na zijn gymnasiumopleiding behaalde hij cum laude zijn diploma geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zijn academische reis werd gekenmerkt door zijn focus op de Amerikaanse geschiedenis, met name de Koude Oorlog.

Redenen om spreker Maarten van Rossem te boeken

 • Diepgaande expertise in geschiedenis en politiek, met name van de Verenigde Staten.
 • Toegankelijke en vermakelijke presentatiestijl die complexe onderwerpen begrijpelijk maakt.
 • Relevante inzichten voor actuele maatschappelijke thema’s, waardoor deelnemers beter begrijpen en duiden wat er speelt.

Over Maarten van Rossem

Na zijn afstuderen werkte hij als wetenschappelijk medewerker en promoveerde hij met lof op zijn proefschrift over Amerikaanse intellectuelen. Zijn scherpe analyses en heldere schrijfstijl leverden hem lof op, en hij werd benoemd tot bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Van Rossem brak ook door in de media als een bekende televisiepersoonlijkheid. Zijn optredens in diverse talkshows en zijn eigen programma’s maakten hem geliefd bij het grote publiek. Hij staat bekend om zijn nuchtere kijk op de wereld en zijn scherpe humor, waardoor hij vaak controversiële onderwerpen op een toegankelijke manier bespreekt.

Naast zijn werk in de media is Van Rossem ook een gepubliceerd auteur en de oprichter van het opinieblad Maarten!. Hij deelt zijn inzichten en analyses regelmatig in zijn podcast, waar hij samen met Tom Jessen verschillende onderwerpen bespreekt, variërend van actualiteiten tot geschiedenis.

Naast zijn professionele bezigheden heeft Van Rossem ook een actief politiek leven gehad, waarbij hij betrokken was bij verschillende verkiezingen. Zijn betrokkenheid bij de PvdA leverde hem zowel lof als kritiek op, maar zijn passie voor maatschappelijke vraagstukken blijft onverminderd groot.

Met zijn onmiskenbare bijdragen aan de academische wereld, de media en de samenleving in het algemeen, blijft Maarten van Rossem een invloedrijke figuur die zijn stempel heeft gedrukt op de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

 

Bekijk de lezingen van Maarten van Rossem
Lezing van spreker Maarten van Rossem

Een gelukkig land, met een slecht humeur

In zijn presentatie Een gelukkig land, met een slecht humeur neemt hij op een originele en relativerende manier de Nederlandse economie en politiek op de hak.

Overige thema’s

 • De rol van de supermachten in de wereld
 • Waarom zijn we een gelukkig land, met een slecht humeur?
 • Hoe het Westen zo welvarend kon worden
 • Ondernemerslessen uit de Gouden Eeuw
 • Typisch Nederland, van uitzonderlijk verleden naar uitzonderlijk heden

   

Vrijblijvend informatie over Maarten van Rossem

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Maarten van Rossem geeft lezingen over de volgende onderwerpen