Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Tien topsportprincipes om te excelleren in iedere branche

Spreker Jacques Brinkman

Jacques Brinkman

Recordinternational en winnaar van 2 gouden olympische medailles

Tarieven en beschikbaarheid
Jacques Brinkman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jacques

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Jacques Brinkman vertaalde de lessen uit zijn topsportcarrière in combinatie met zijn ervaringen als zelfstandig ondernemer in de Topsport APK. Tien topsportprincipes zijn de basis voor excelleren in topsport, bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid.

Redenen om spreker Jacques Brinkman te boeken

 • Spreker Jacques Brinkman was recordinternational en veroverde twee keer olympisch goud.
 • Tegenwoordig is hij columnist en geeft hij lezingen en trainingen

Tot het uiterste gedreven

Voor topsporters staan thema’s als doorzetten, doelen stellen en resultaten behalen. Deze themas staan niet alleen centraal voor topsporters maar klinken velen herkenbaar in de oren. Wie wil zich nu geen winnaar voelen? Olympisch goud, een duurzaam winstgevend bedrijf, veel geld verdienen. Elk verhaal heeft zijn eigen helden, maar eigenlijk maken alle helden min of meer dezelfde cyclus door. Jacques Brinkman was recordinternational en veroverde twee keer olympisch goud. Tegenwoordig is hij columnist en geeft hij trainingen via o.m. de The Brown Paper Company.

Samen met The Brown Paper Company heeft Topsport APK, een model ontwikkeld dat in staat is om het DNA Winnaarsmentaliteit te meten, monitoren, evalueren en op termijn te benchmarken. De tien principes die samen het DNA Winnaarsmentaliteit bepalen kwamen hier uit voort. Winnende teams scoren op alle onderdelen minimaal een acht of hoger. Daarnaast zijn er op basis van de Topsport APK trainingsprogramma’s ontwikkeld. Jacques Brinkman verteld graag hoe deze 10 principes van waarde kunnen zijn voor zelfstandig ondernemers.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

 

Bekijk de lezingen van Jacques Brinkman
Lezing van spreker Jacques Brinkman

De tien topsport principes

 • Op nummer 1 staat plezier, passie. Zonder passie is het lastig de juiste motivatie en drijfveer te vinden. Je zult zien dat passie een terugkerende thema is wat onlosmakelijk verbonden is met veel van de opvolgende principes.

 • Het tweede topsport principe is fysiek en mentaal fit. Het is wetenschappelijk bewezen dat fitheid zorgt voor betere beslissingen in bestuurskamers. Kijk je naar CEO’s van grote multinationals dan zie je vooral veel vlieguren, jetlags en onregelmatige werktijden. Daarnaast is gezonde voeding een uitdaging met de vele lunches en diners.

 • Het derde principe is in de topsport onomstreden: winnen. Zonder doel is het moeilijk scoren. Een helder doel maakt het voor iedereen duidelijk waar naar toe te werken.De stip aan de horizon geeft bedrijven een richting, gezamenlijke verantwoordelijkheid en een afrekenmoment. Belangrijk is om de reis naar het uiteindelijke doel goed in te vullen en tussentijdse succesjes te vieren. Hier wordt meteen verband gelegd met principe nummer 1, een helder doel gaat heel goed samen met plezier!

 • Volgens Jacques Brinkman begin topsport al in de wieg. En dat proces houdt nooit op. Kijk naar Arjen Robben, die op oudere leeftijd veel meer is gaan scoren. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Aan de top komen, is makkelijker dan er blijven. In het bedrijfsleven ligt de concurrentie op de loer. Stilstand is achteruitgang. Kijk naar de ontwikkeling van webwinkels die de traditionele winkels wegvagen. Een lerende omgeving zorgt voor inspiratie en scherpte. Dat gold ook de zoon van Jacques, die inmiddels in het Nederlands elftal speelt.

 • Succesvolle topsporters en ondernemers zijn tot het uiterste gedreven en gaan voor het beste resultaat. Grenzen worden verlegd, winstcijfers verhoogd, overnames gedaan en ‘fair-play’ komt soms in het geding (private-equity). Duidelijke spelregels zijn daarbij cruciaal.

 • Het gaat om inspireren, confronteren, complimenteren en provoceren. De omgeving is daarbij van onschatbare waarde. Elk van deze vier communicatietechnieken toepassen op het juiste moment. Dat is de uitdaging van iedere leidinggevende. Omgeving in dienst van talent is ook het geven van eigen verantwoordelijkheid en het accepteren van fouten. Zonder ambitie kom je nooit aan de top.

 • Talent is slechts beginnersgeluk. Het gaat om karakter. Hoe harder je werkt, hoe beter de resultaten. Winnaars wachten niet op kansen, zij pakken deze.

 • Wie heeft er de afgelopen jaren nu niet mee te maken gehad? De economische crisis. Omgaan met tegenslag is een vak apart. Wendbaarheid is de uitdaging. Nelson Mandela zei het ooit treffend: de grootste roem in het leven ligt niet in nooit vallen, maar telkens weer opstaan. Jacques tip: blijf onverstoorbaar.

 • Zwijgen is zilver, spreken is goud. Winnende teams hebben onderling vertrouwen, een sterke betrokkenheid, durven feedback te geven en zijn gericht op resultaat.

 • Tenslotte: excuses tellen niet. Door de hele organisatie heen. Focus op dat ene doel.

Wie wil zich nu geen winnaar voelen? Olympisch goud, een duurzaam winstgevend bedrijf, veel geld verdienen. Elk verhaal heeft zijn eigen helden, maar eigenlijk maken alle helden min of meer dezelfde cyclus door.

   

Vrijblijvend informatie over Jacques Brinkman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Jacques Brinkman geeft lezingen over de volgende onderwerpen