Loading content ...

Ardi Bouwers

Ardi Bouwers

Interculturele samenwerking & China

Interculturele samenwerking biedt niet alleen een inkijk in andere culturen, maar ook een frisse blik op de eigen samenleving. Sinologe en spreker Ardi Bouwers heeft 35 jaar ervaring in een cross-culturele setting. Ze geeft lezingen over cross-culturele samenwerking, interculturele communicatie en China.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Ardi Bouwers heeft 35 jaar ervaring met China en Azië en intensief samen gewerkt met collega’s uit China, Indonesië, Arabische landen, Afrika en de rest van de wereld. Vandaar dat ze uitstekend heeft leren schakelen tussen verschillende perspectieven. Als lid van de hoofdredactie van de Wereldomroep heeft ze jarenlang uiteenlopende redacties en projecten geleid. In haar lezingen laat Ardi Bouwers zien welke waarde cross-culturele samenwerking kan hebben, en welke verrijking diversiteit uw bedrijf of organisatie kan brengen.

In de jaren ’80 heeft ze in Leiden en Nanjing Chinees gestudeerd en gedurende haar carrière heeft Ardi Brouwers China veelvuldig bezocht en het land enorme veranderingen zien doormaken. Ze geeft lezingen over de politiek, economie en samenleving van China. Zo heeft ze bij het Amsterdam University College een collegeserie gegeven over hedendaags China en doceert ze bij diverse universiteiten in China over cross-culture communicatie.

In 2016 schreef spreker Ardi Brouwers het boek Cirkels en rechte lijnen, over communicatie tussen Chinezen en Nederlanders. Wist u bijvoorbeeld dat als je in China gevraagd wordt of je al hebt gegeten, men eigenlijk vraagt hoe het met je gaat? En dat er geen woord voor ‘nee’ bestaat in het Chinees? Kortom, een boek vol kennis en interessante weetjes over China. Spreker Ardi Brouwers geeft zowel lezingen als workshops over dit thema.

  Sinologe en spreker Ardi Bouwers geeft lezingen over onderwerpen als:

  •        Cirkels en rechte lijnen: communicatie tussen Chinezen en Nederlanders
  •        Specifiek of diffuus: hoe communiceer jij?
  •        Cross-culturele communicatie in de journalistiek
  •        Media, censuur en propaganda in China
  •        Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: hoe ziet China zichzelf en hoe zien wij China?
  •        Communisme en kapitalisme: overleeft de Communistische Partij de hervormingen?
  •        Sociale media in China: created in China en hypermodern
  •        Rolmodellen: van Jack Ma tot de Apenkoning

   

Gerelateerde sprekers

Ardi Bouwers geeft lezingen over de volgende onderwerpen: