Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Jan Hoogland

Jan Hoogland

Arabist

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Jan Hoogland

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jan

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Vanaf 2009 tot halverwege 2015 heeft spreker Jan Hoogland in Marokko gewoond en gewerkt. Hij werkte hier als directeur van het NIMAR. Het Nederlands Instituut in Marokko heeft als taak het stimuleren en faciliteren van samenwerking en uitwisseling tussen Nederland en Marokko. Dit op gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Tijdens zijn verblijf in Marokko was Jan ook onderwijsattaché op de Nederlandse ambassade in Rabat.

Spreker Jan Hoogland beheerst de Arabische taal vloeiend. Hij was eindredacteur van het woordenboek Arabisch dat in 2003 verscheen bij uitgeverij Bulaaq in Amsterdam. Oxford University Press gebruikte dit boek als basis voor het Oxford Arabic Dictionary dat in 2014 verscheen.

De taal van een land kennen, dat  gaat verder dan het kennen van de gesproken taal. Elke cultuur heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken. Jan Hoogland kent de Arabische cultuur goed, en kent de verschillen met de Nederlandse cultuur.Tegen welke verschillen loop je aan in het contact met een zakenpartner van Arabische afkomst? De kennis die Jan heeft vergaard op zowel professioneel als persoonlijk vlak deelt hij graag met anderen. Hij geeft advies aan mensen uit het bedrijfsleven die met internationale partners werken. Daarnaast helpt hij mensen zich voor te bereiden op een kort- of langdurig verblijf in de Arabische wereld.  

Heeft u interesse in de Arabische taal? of wilt u meer inzicht in de culturele verschillen betreft het zaken doen? Een lezing van spreker Jan Hoogland heeft een hoog kennisniveau. Daarnaast zitten zijn lezingen vol verbazingwekkende, maar vooral grappige anekdotes over zijn ervaringen tijdens zijn verblijf in Marokko.

Bekijk de lezingen van Jan Hoogland

  Lezingen van spreker Jan Hoogland

  •  de Arabische wereld
  • cultuurverschillen
  • de Islam
  • de Arabische taal
Vrijblijvend informatie over Jan Hoogland

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jan Hoogland geeft lezingen over de volgende onderwerpen