Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Veel gevraagde spreker over Rusland en Oost Europa

Marc Janssen

Dr. Marc Jansen

Rusland deskundige

Tarieven en beschikbaarheid
Dr. Marc Jansen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marc

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Marc Jansen studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (1967-1973), waar hij in 1979 promoveerde. Daarna doceerde hij er Rusland- en Oost-Europa-studies. Hij is ook werkzaam geweest aan de Universiteit Utrecht en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam. Daarnaast heeft hij voor de OVSE een keer of twintig verkiezingen waar te nemen in Rusland, Oekraïne, Georgië, Kazachstan en Kirgizië. Sinds 2011 is hij nog als gastonderzoeker verbonden aan de opleiding Europese Studies van de Universiteit van Amsterdam.

Al op jonge leeftijd bezocht hij met zijn ouders voor het eerst de Sovjetunie. Zijn belangstelling voor Oost-Europa groeide tijdens zijn studie. Spreker Marc Jansen reisde vele malen door Oost-Europa en woonde enige tijd in Moskou.

Redenen om spreker Dr. Marc Jansen te boeken

 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van Rusland en de voormalige Sovjet landen is Dr. Marc een populaire en veel gevraagde spreker
 • Een lezing van Dr. Marc garandeert dat jouw evenement een groot succes wordt
 • De ruime ervaring van Dr. Marc als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement

Rusland en Oost Europa Deskundige

Spreker Marc Jansen schreef verschillende boeken, onder meer “Grensland. Een geschiedenis van Oekraine” (2014). Ook vulde hij het standaardwerk van J.W. Bezemer “Een geschiedenis van Rusland” aan. In 1980 verscheen zijn proefschrift “Een Showproces onder Lenin” in een handelsuitgave (ook verschenen in het Engels en Russisch), dat werd gevolgd door vele andere boeken en artikelen over de Russische en Sovjetgeschiedenis. Daarnaast word spreker Marc Jansen regelmatig gevraagd voor commentaar over Rusland en andere voormalige Sovjetlanden door verschillende media.

Bekijk de lezingen van Dr. Marc Jansen
Lezingen van spreker Mark Jansen

De onderwerpen die worden behandeld door spreker Mark Jansen

 • Rusland en voormalige Sovjet Unie landen
 • Politiek en geschiedenis
 • Schrijver en Academicus

Belaagd paradijs - Een geschiedenis van Georgië

Georgië is wel vergeleken met de hof van Eden. Maar het vanouds christelijke Kaukasusland bevindt zich op een breukvlak van invloedssferen. Eeuwenlang moest het van meerdere kanten de klappen opvangen en vreemde invasies ondergaan. Romeinen, Perzen, Byzantijnen, Turken en Mongolen richtten er verwoestingen aan. De Georgische ‘gouden eeuw’, het culturele en politieke hoogtepunt, ligt bijna een millennium terug.

Bestel dit boek

De toekomst die nooit kwam - Hoe Rusland worstelt met zijn verleden

Ruslandkenner Marc Jansen buigt zich in dit compacte en geïllustreerde boek over de vraag op welke historische feiten de Russen hun nationale identiteit bouwen, en verklaart hoe de Russische staat tegenwoordig vorm probeert te geven aan het geweld dat de twintigste eeuw kenmerkte.

Bestel dit boek

Grensland - een geschiedenis van Oekraïne

Oekraïne betekent letterlijk vertaald ‘Grensland’. Dit grensgebied, waar door de eeuwen heen grote mogendheden als Polen en Rusland, het Habsburgse en Ottomaanse rijk, nazi-Duitsland en de Sovjetunie met elkaar in botsing kwamen, is pas sinds het uiteenvallen van de USSR in 1991 een onafhankelijke republiek. Niet eerder verscheen in Nederland een geschiedenis van Oekraïne. Op het moment van publicatie wordt op de Krim opnieuw met Rusland gestreden over de grenzen van de jonge staat. Ruslandkenner en historicus Marc Jansen (1946) verklaart in dit rijk geïllustreerde overzichtswerk onder veel meer de langzame ontstaansgeschiedenis van Oekraïne, de rol van de Tataren en de Kozakken en de geboorte van de Oekraïense natie. Grensland is onontbeerlijk om de huidige troebelen in Oekraïne te begrijpen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Dr. Marc Jansen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Dr. Marc Jansen geeft lezingen over de volgende onderwerpen