Loading content ...

Saskia Maarse

Saskia Maarse

Nederlandse cultuur en intercultureel samenwerken

Spreker Saskia Maarse geeft lezingen over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen. Voor haar boeken ‘Tutti frutti’ en ‘Onder de zeespiegel’ interviewde ze vijf jaar lang ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen. In een energieke lezing maakt Saskia haar publiek bewust van de culturele verschillen die er zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Al eeuwenlang doen Nederlanders zaken in het buitenland. Tegelijkertijd trekken mensen uit andere landen naar Nederland om te werken en te ondernemen. Om deze misverstanden te voorkomen en succesvol zaken te kunnen doen, is kennis van elkaars cultuur essentieel. Daarbij speelt bewustzijn van je eigen cultuur een net zo belangrijke rol. Weten we zelf eigenlijk wel waarom we de dingen doen zoals we deze doen?

Tijdens haar lezing neemt spreker Saskia Maarse ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals ondernemers en managers uit andere landen die zien en ervaren. Tegelijkertijd houdt ze ons een spiegel voor, want: Wat weten we zelf van Nederland? Waar komt bijvoorbeeld onze agendacultuur vandaan? Wie is hier eigenlijk de baas? En waarom overleggen we zoveel? Ook geeft Saskia ons culturele inzichten mee, en laat ze zien wat we kunnen leren van en over andere culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, leiderschap en omgangsvormen.

Om kennis te vergaren van andere culturen, maar ook om onze eigen cultuur beter te begrijpen schreef spreker Saskia Maarse het boek ‘Tutti Frutti – het succes van kleurrijk en ondernemendNederland’. Ze interviewde en portretteerde ondernemers van verschillende nationaliteiten. Sinds kort is haar nieuwe boek ‘Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met de Nederlanders’ in de winkels te verkrijgen. In dit boek schetst Saskia Maarse de hedendaagse Nederlandse cultuur door de ogen van ondernemers en managers van verschillenden nationaliteiten en culturen in Nederland.

Saskia Maarse is te boeken als spreker over de Nederlandse (zakelijke) cultuur, cultuurverschillen, diversiteit, intercultureel samenwerken en internationaal zakendoen.

 

  Saskia verzorgt lezingen over de volgende onderwerpen:

  • Internationaal zaken doen

  • De Nederlandse cultuur

  • Cultuurverschillen

  • Culturele diversiteit

   

Gerelateerde sprekers