Loading content ...

Saskia Maarse

Cultuurverschillen

Spreker Saskia Maarse geeft lezingen over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen. Voor haar boeken ‘Tutti frutti’ en ‘Onder de zeespiegel’ interviewde ze vijf jaar lang ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen. In een energieke lezing maakt Saskia haar publiek bewust van de culturele verschillen die er zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Saskia heeft als missie om haar publiek op humoristische wijze (meer) cultureel inzicht en bewustwording mee te geven zodat de communicatie en samenwerking tussen verschillende culturen soepeler verloopt.

Op jonge leeftijd was Saskia Maarse al gefascineerd door de dynamiek van het reizen. Ze werkte ruim tien jaar in het toerisme waarvan een aantal jaar in het buitenland. Dankzij de samenwerking met andere culturen ontdekte ze de onderlinge verschillen in aanpak. Haar werkervaring in het buitenland en de wereldreis die ze daarna maakte verbreedden haar kijk op de wereld.

Terug in Nederland besloot ze zich om te scholen tot grafisch ontwerper. Het idee voor haar eerste boek “Tutti Frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland” ontstond in 2010, toen Saskia als zelfstandig grafisch ontwerper in contact kwam met een ondernemers van verschillende nationaliteiten en culturen in Nederland. Voor Tutti frutti, en later ook voor “Onder de zeespiegel” reisde ze totaal vijf jaar door Nederland, om ondernemers en managers met roots buiten Nederland te interviewen over de cultuurverschillen tussen hun land van herkomst en Nederland. Tijdens de gesprekken kreeg Saskia voortdurend een spiegel voorgehouden over de Nederlandse (eigen)aardigheden.

Ze ging zich verdiepen in de Nederlandse (zakelijke) cultuur en de culturele overeenkomsten en verschillen met andere landen. Al gauw werd ze gevraagd om lezingen en workshops te geven. Tevens startte ze met het schrijven van blogs voor verschillende platforms. Een groot deel van haar blogs werd gebundeld in haar tweede boek “Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met de Nederlanders”. Met beide boeken kreeg Saskia veel media-aandacht zoals Koffietijd, BNR, de Volkskrant, AD en NU.nl.

Saskia Maarse is te boeken als spreker over de Nederlandse cultuur, cultuurverschillen, interculturele communicatie, culturele diversiteit en internationaal zakendoen.

 

  Saskia verzorgt lezingen over de volgende onderwerpen:

  • Internationaal zaken doen

  • De Nederlandse cultuur

  • Cultuurverschillen

  • Culturele diversiteit

   

Gerelateerde sprekers

Saskia Maarse geeft lezingen over de volgende onderwerpen: