Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Erwin Kompanje spreekt bevlogen over de klinische ethiek

Erwin Kompanje

Erwin Kompanje

Geneeskunde en Zoölogie

Tarieven en beschikbaarheid
Erwin Kompanje

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Erwin

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Erwin Kompanje is klinisch ethicus en universitair docent, verbonden aan de intensive care volwassenen én de afdeling ethiek en filosofie van de geneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam.  Erwin adviseert artsen en verpleegkundigen bij dagelijkse ethische en gezondheidsrechtelijke vragen en problemen. Hij is actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek omtrent deze thema’s. Erwin is een bevlogen docent die de toehoorders met zijn grote praktische ervaring, met oog voor de actualiteit, weet te boeien.

Redenen om spreker Erwin Kompanje te boeken:

  • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van de geschiedenis van de geneeskunde is Erwin  een populaire en veel gevraagde spreker
  • De lezingen van Erwin zitten vol entertainment en nieuwe inzichten
  • De ruime ervaring van Erwin als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement

Geneeskunde en Zoölogie

Daarnaast spreekt Erwin Kompanje bevlogen over zijn vak, de klinische ethiek, met echte hersenkrakers: Euthanasie bij pasgeborenen of dementerenden: waarom doen we dat?; Ben je wel echt dood als je hersendood bent?; Wat ervaar je als je in coma bent?; Dehumaniseren artsen hun patiënten, en zo ja, waarom?; Waarom is het zo zinvol om naar ‘House’ te kijken?; Waarom is het wellicht niet zo juist om aids de wereld uit te helpen?; Waarom zijn er zo weinig orgaandonoren, en is dat echt zo erg?; ‘Waarom sommige dokters niet geïnteresseerd zijn of u wel of niet beter wordt.; ‘Wilsverklaringen, niet-reanimeer penningen en levenstestamenten: wat moeten we ermee in de praktijk?’ Lezingen om nog lang over na te blijven denken! Maar daarnaast weet hij ook met zijn prikkelende lezingen ‘Waarom het helemaal niet erg is dat walvissen stranden en doodgaan’ ; ‘Waarom zielige vogeltjes opvangen zinloos is’ en ‘De wreedheid van oorlog en de kracht van verbintenissen’ mensen aan het denken te zetten.

Bekijk de lezingen van Erwin Kompanje
Lezingen van spreker Erwin Kompanje

Verhalen uit de geschiedenis van de geneeskunde

  • Spreker Erwin Kompanje verzameld al meer dan 30 jaar antiquarische medische boeken. Rusteloos is Erwin op zoek naar de zeldzame ziekten en behandelingen. In 2010 verscheen zijn populair –wetenschappelijke boek ‘De Penisverkorter en andere opmerkelijke verhalen uit de geschiedenis van de geneeskunde’ bij uitgeverij Contact-Atlas. Dit boek gaat over zijn zoektocht naar deze opmerkelijke verhalen. Zijn zeer gewaardeerde lezing over dit thema is  dé perfecte afsluiter voor een serieus wetenschappelijk congres.
Lezingen van spreker Erwin Kompanje

Welvaartziekten

  • Toen Erwin in 2010 zelf getroffen werd door de gevolgen van de westerse levensstijl besloot hij de oorzaak  daarvan te vinden en deze te keren. In één van zijn meest succesvolle lezingen legt hij haarfijn, op een zeer inspirerende manier, als een voortrazende trein uit hoe welvaartsziekten ontstaan en wat je eraan kunt doen om uit ‘De Fuik’ van de westerse levensstijl te komen. Dat dit mogelijk, daar is hij zelf het aansprekende voorbeeld van. Hij heeft al vele honderden toehoorders weten te motiveren om  zelf ook weer uit ‘De Fuik’ te zwemmen. 
Vrijblijvend informatie over Erwin Kompanje

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Erwin Kompanje geeft lezingen over de volgende onderwerpen