Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Hoe creëer je radicale openheid over fouten op de werkvloer?

Spreker Frank Deuring

Frank Deuring

Frank helpt organisaties met het bespreekbaar maken van fouten door het geven van lezingen & workshops .

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Voor een inspiratie event met HR-professionals heb ik Frank Deuring ingehuurd als keynote spreker. Ik ben bijzonder tevreden over hoe deze samenwerking is verlopen en inhoudelijk was zijn presentatie helemaal aangepast aan het opzet van de dag. Interactief, leerrijk, verrassend en leuk. Dat is de feedback die ik van de deelnemers kreeg. Meer kon ik als organisator niet wensen!

Een lezing van Frank Deuring biedt u:

 • De beste praktijkvoorbeelden van Harvard, Princeton en Dries Roelvink.
 • Een nieuw perspectief op het maken van fouten, waardoor het publiek de zaal verlaat met frisse inzichten.
 • Een unieke combinatie van expertise en humor, dankzij Franks 5 jaar ervaring als comedian.
Frank Deuring

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wilt u ontdekken hoe u relaxter met fouten kunt omgaan? En welke concrete stappen kunt u nemen om een cultuur te ontwikkelen die radicaal open is over fouten? Frank geeft hier interactieve lezingen over. Het NIET zo Grote Geheim Van Positief met Fouten Omgaan. Op een luchtige manier deelt Frank hoe u optimaal van fouten kunt leren en daarbij meer fouten gaat delen. 

Een lezing van Frank Deuring biedt u:

 • De beste praktijkvoorbeelden van Harvard, Princeton en Dries Roelvink.
 • Een nieuw perspectief op het maken van fouten, waardoor het publiek de zaal verlaat met frisse inzichten.
 • Een unieke combinatie van expertise en humor, dankzij Franks 5 jaar ervaring als comedian.

Meester in fouten: Humor en wijsheid met Frank Deuring

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is spreker Frank Deuring (1985) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian. Het plezier was weg en Frank was toe aan iets nieuws. De FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen. 1 juni 2022 kwam zijn boek “SuperFalen” uit via Boom uitgevers. Dit boek stond 14 dagen op #1 in de Managementboek Top 100. Frank werd geïnterviewd door media zoals het FD, het AD, de Volkskrant en Radio 1.

De beste theorieën worden gepresenteerd in een luchtig jasje van humor. Na de lezing heeft u een flinke shot inspiratie gekregen, heeft u gelachen en heeft u meerdere concrete technieken geleerd over hoe u positief naar fouten kunt kijken.

Boek Frank Deuring nu voor uw volgende evenement en ervaar zelf de kracht van zijn inspirerende inzichten over het positief omgaan met fouten op de werkvloer.

 

Bekijk de lezingen van Frank Deuring
Lezing van spreker Frank Deuring

Radicale Openheid over Fouten

Wilt u ontdekken hoe u een meer ontspannen houding ten opzichte van fouten binnen uw organisatie kunt bevorderen? Bent u geïnteresseerd in concrete stappen om een organisatiecultuur te ontwikkelen die openstaat voor het leren van fouten? Frank Deuring biedt interactieve lezingen die specifiek gericht zijn op de professionele omgeving.

Ontdek het geheim van effectieve foutenbeheersing in het organisatieleven met Frank Deuring. Hij deelt zijn expertise op een toegankelijke en vermakelijke manier, waardoor u leert hoe uw organisatie optimaal kan profiteren van fouten. Met een mix van humor en de beste theoretische modellen, aangevuld met relevante voorbeelden uit organisaties, biedt Frank praktische strategieën. Aan het einde van de lezing bent u niet alleen geïnspireerd en vermaakt, maar beschikt u ook over waardevolle technieken om een positieve benadering van fouten in uw organisatie te stimuleren.

   

Video van spreker Frank Deuring

Korte promo Frank Deuring (De FoutenFabriek)

Video van spreker Frank Deuring

HOE ga je RELAXTER om met FOUTEN?

 

Bekijk de lezingen van Frank Deuring

Referenties

Voor een inspiratie event met HR-professionals heb ik Frank Deuring ingehuurd als keynote spreker. Ik ben bijzonder tevreden over hoe deze samenwerking is verlopen en inhoudelijk was zijn presentatie helemaal aangepast aan het opzet van de dag. Interactief, leerrijk, verrassend en leuk. Dat is de feedback die ik van de deelnemers kreeg. Meer kon ik als organisator niet wensen!

Kitty Weyn

Frank heeft tijdens ons lustrumfeest zijn Superfalen Masterclass gegeven. In een uur tijd heeft hij onze klanten, medewerkers en andere relaties met veel humor stof to denken gegeven. Frank presenteert op een laagdrempelige manier, krijgt de lachers op zijn hand en betrekt de zaal interactief bij zijn verhaal. Ook de voorbereiding liep soepel. Prima samenwerking en een echte aanrader!

Jules Sohier

26.3.2024

het ontwikkelen van radicale openheid over fouten op de werkvloer

Nieuwe spreker: Frank Deuring over het ontwikkelen van radicale openheid over fouten op de werkvloer. Hoe ontwikkel je radicale openheid over fouten op de werkvloer? Die vraag fascineert mij enorm en daar spreek ik dus over.

In deze blog stel ik mijzelf even voor en geef ik meteen een paar tips over het leren van fouten op de werkvloer. Ik ben de oprichter van de FoutenFabriek en auteur van de #1 bestseller SuperFalen. Ik help organisaties met het bespreekbaar maken van fouten door het geven van workshops en keynote presentaties.

Mijn achtergrond is een studie Human Resource Management en een uit de hand gelopen hobby Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen die spannend zijn. Daarom klom ik in 2007 voor het eerst op het podium als comedian. Gewoon voor de lol en om eens te proberen. Meteen was ik verslaafd en dook ik er vol in. Zeven jaar heb ik met veel plezier veel shows gedaan. Ik ben ook een paar keer naar Londen geweest om een mini-tour te doen langs de open podia.

Na mijn afstuderen probeerde ik om mijn brood te verdienen met comedy. Dat lukte niet zo goed en het plezier werd ook minder. Die passie is toen uitgedoofd. Tijdens een stage is het idee voor de FoutenFabriek ontstaan. Ik las een artikel over het belonen van het toegeven van fouten. Dus iemand een compliment geven als die persoon naar voren stapt om een fout te delen. In de avond deed ik een cursus improvisatietheater waarbij we een oefening deden waarbij je applaus kreeg als je een fout maakte en die eerlijk toegaf. Toen ging er een lampje branden.

In één dag ontdekte ik:

 • Een theorie over het leren van fouten.
 • Een leuke oefening over het leren van fouten.

Wat nou als ik daar een training van ga maken? En dat is een beetje uit de hand gelopen. Per jaar sta ik nu zo 40/50 keer op het podium met workshops, lezingen en keynote presentaties. Ik blijf het fascinerend vinden wat er allemaal gebeurt als mensen open zijn over fouten op de werkvloer.

 • Elke vorm van veiligheid verbetert.
 • De mensen leren elkaar beter kennen waardoor er meer verbinding ontstaat.
 • Het geeft teams lef, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Daarnaast vind ik spreken als ambacht ook geweldig. Het heeft iets magisch als je 60 minuten een zaal op het puntje van de stoel krijgt. Ik ben het gelukkigst als ik vol adrenaline in de auto zit na een geslaagde sessie. Muziek aan op standje gehoorschade en lekker meebrullen. Fun fact: Dat artikel dat mij geïnspireerd heeft om de FoutenFabriek te te beginnen stond op Intermediair. 10 jaar later werd ik zelf geïnterviewd door intermediair.

Wil jij meer openheid over fouten op de werkvloer? Dan heb ik drie tips voor jou:
Tip 1: Maak leren belangrijker dan presteren
Misschien denk je nu, leuk grote vriend!, maar wij hebben doelen die gehaald moeten worden.
Dat snap ik! Daarom vertel ik je graag iets over de Faalparadox. Let op! Als je focust op leren dan ga je beter presteren dan als je focust op presteren. Zo zijn er meerdere onderzoeken gedaan bij sollicitanten en sales teams. Er werden twee groepen gemaakt waarbij de ene groep een leerdoel kreeg en de andere een prestatiedoel. Bij de sales waren dat de volgende doelen:
Team A kreeg een leerdoel: Bedenk 5 nieuwe manieren om het marktaandeel te verhogen.
Team B kreeg een prestatiedoel: Verhoog het marktaandeel met 5 procent.
Wat bleek? Team A boekte betere resultaten omdat zij de ruimte hadden om nieuwe strategieën uit te proberen.

Tip 2: Beloon het toegeven van fouten.
Een fout eerlijk toegeven kan enorm spannend zijn. Jouw hersens willen je beschermen tegen pijn en daarom vertellen ze je een verhaal.
Hersens: `Als jij deze fout gaat delen dan gaan je collega’s je uitlachen. Jouw manager gaat het tegen je gebruiken. En dan verlies je jouw baan en dan heb je geen inkomsten meer`. Daarom is het belangrijk om een nieuw verhaal in je hersens te programmeren. Dat het delen van fouten niet gevaarlijk is, maar juist hartstikke goed.
Hoe doe je dat? Door iemand een compliment te geven als die persoon naar voren stapt. En als je
het echt goed wilt doen, koppel je het delen van een fout aan een positieve eigenschap.

 • Dank je voor het delen. Ik vind het dapper!
 • Wat goed dat je fout toegeeft. Ik vind je daarom een fijne collega.
 • Complimenten voor het naar voren stappen. Als manager waardeer ik dit enorm. Jij bent een goed voorbeeld voor het hele team.

Tip 3: Verbeter de psychologische veiligheid door het creëren van een vaste plek of een vast
moment om fouten te delen. Veiligheid is iets waar je continu aan moet werken. Volgens Harvard hoogleraar Amy Edmondson moet je drie dingen doen om psychologische veiligheid te ontwikkelen.

 • Spreek je uit: Als management en directie dat het delen belangrijk is. Dat fouten bij het werk horen.
 • Reageer productief: Hoe je dit doet heb je bij tip twee gelezen.
 • Betrek mensen: Er zijn meerdere strategieën om mensen te betrekken. Een daarvan is het
  creëren van een vaste plek of een vast moment om fouten te delen.

Ik zal een voorbeeld met je delen. Meerdere klanten van mij hebben een koffie verkeerd momentje geïntroduceerd. Dat is een overleg eens in de twee weken waarin mensen hun fouten kunnen delen. Dit moment zorgt voor meer onderlinge verbinding, meer vertrouwen en meer lerend vermogen. Daarbij levert het investeren in een open foutencultuur kruiwagens met geld op. Hoe dat zit, vertel
ik een volgende blog.

Wil jij ontdekken hoe concreet een open foutencultuur kan ontwikkelen? Met lekker veel praktische voorbeelden en veel humor? Boek Frank Deuring dan als spreker via Athenas.

Bekijk de lezingen van Frank Deuring

SuperFalen - Creëer radicale openheid over fouten in organisaties

Angst voor fouten leidt tot burn-outs, onnodige kosten en een waardeloze sfeer op de werkvloer. Een organisatie die radicaal open is over fouten, hoe mooi zou dat zijn? Daar voelt iedereen zich veilig om zelfs de meest gigantische blunders te delen. Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Frank Deuring

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Frank Deuring
Frank Deuring

5 van de 5 sterren

Voor een inspiratie event met HR-professionals heb ik Frank Deuring ingehuurd als keynote spreker. Ik ben bijzonder tevreden over hoe deze samenwerking is verlopen en inhoudelijk was zijn presentatie helemaal aangepast aan het opzet van de dag. Interactief, leerrijk, verrassend en leuk. Dat is de feedback die ik van de deelnemers kreeg. Meer kon ik als organisator niet wensen!

Frank Deuring geeft lezingen over de volgende onderwerpen