Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Burn-out en bore-out, stress, zelfvertrouwen en zelfbeeld

Hilde Mariën

Hilde Mariën

Stress & Burn-out

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

"Hilde weet als geen ander op een professionele, betrokken, luisterende en consistente manier zowel de individuele coachee als een managementgroep op diverse gebieden en betreffende diverse thema's op duurzame en menselijke wijze inzichten en tools bij te brengen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten. Zij maakt de coachees en/of de deelnemers zelfredzaam.”

Jan De Leenheer HR manager Ecov/IVAGO Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Hilde Mariën te boeken:

 • Hilde biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van burn-outs en bore-outs
 • De lezingen van Hilde zitten vol entertainment en nieuwe inzichten
 • Hilde is het sprekerstalent!
Hilde Mariën

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Hilde

Lecture icon

Lezingen

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Hilde Mariën is coach, spreker en opleider, gespecialiseerd in introversie, burn-out & bore-out en het maken van keuzes als individu en bedrijf.  Haar aanpak is uitgesproken no-nonsense en gericht op de essentie. Ze is auteur van het boek “ik ben (het) zo moe. Geen loze citaten of zweverige beloften, maar een concrete aanpak.

Hilde Mariën spreekt over stress en burnout. Ze laat zien hoe je architect van je eigen job en leven kan worden. Naast de burnout spreekt Hilde over de Bore-out. In principe zijn de symptomen van de burnout en bore-out vergelijkbaar, de oorzaak echter, is anders. Bij Bore-out ligt de oorzaak ervan niet aan overbelasting maar aan ‘onderbelasting’. Er is sprake van gebrek aan evenwicht tussen je capaciteiten en wat er van je verwacht wordt.

Redenen om spreker Hilde Mariën te boeken:

 • Hilde biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van burn-outs en bore-outs
 • De lezingen van Hilde zitten vol entertainment en nieuwe inzichten
 • Hilde is het sprekerstalent!

Beter kiezen, minder stress

Volgens Hilde Mariën bestaat de sleutel tot een leven met minder stress uit keuzes maken die 100% bij passen bij wie je écht bent. De juiste keuzes kunnen maken omdat je weet wie je bent, geeft je de vrijheid om meer uit je leven te halen. Haar overtuigingen zie je terug in de aanpak en vormt de de basis van de begeleiding in de preventie en behandeling van bore-out en burn-out. Als personal coach hecht ze veel belang aan respect, de kracht van jezelf kennen en jezelf zijn en het geloof dat iedereen unieke talenten heeft.

Hilde Mariën is als personal coach opgeleid door Dr. Luc Swinnen, de specialist in stress en burn-out in Vlaanderen. Daarnaast heeft Hilde een opleiding als maatschappelijk assistent, en heeft zij veel ervaring in het personal coachen van vrijwilligers en medewerkers in de sociale sector. In 2016 zal het eerste boek van Hilde Mariën verschijnen! In het boek staat het thema ‘keuzes maken’ centraal.

Begin 2016 verscheen heb boek ‘Ik ben (het) zo moe’.  Het boek bestaat uit twee delen waarin ze in het eerste deel verschillende crisissen als een burn-out en bore-out beschrijft.  In het tweede deel is er aandacht voor uitwegen en oplossingen. Authentieke keuzes maken is daarbij de rode draad.

Bekijk de lezingen van Hilde Mariën
Lezingen van spreker Hilde Mariën

Bore-out: meer dan verveling

Ziek van verveling. Kan dat? Helaas wel. Veel kenniswerkers hebben te kampen met verveling op het werk en verveling leidt tot stress. Als deze verveling en bijhorende stress chronisch wordt, loop je het risico op bore-out. Bore-out is, net zoals burn-out, een stressgerelateerde energieziekte die een lang herstel vraagt. Hoognodig om te weten wat het is, hoe je het voorkomt en wat je er kan aan doen.
Gebaseerd op de laatste bevindingen van de neurowetenschap en de jarenlange ervaring van de trainer leer je alles over bore-out: kenmerken, oorzaken en aanpak.

 • Bore-out: een stressgerelateerde energieziekte
 • Wat zegt de neurowetenschap en psychologie over stress en verveling?
 • Eigenschappen van een bore-out
 • Wanneer moet is actie noodzakelijk?
 • Oorzaken van bore-out
 • Concrete tips en adviezen ter preventie en hoe eruit te geraken
 • Kiezen voor passend werk: wat is daarbij essentieel?
Lezingen van spreker Hilde Mariën

Introverte kwaliteiten op de werkvloer

Introvert zijn heeft voor velen een negatieve bijklank. Extravert zijn wordt nog al te vaak als norm beschouwd. Zelfs in scholen en opleidingen wordt extravert zijn naar voor geschoven als een na te streven doel. Introverten hebben echter een groot aantal kwaliteiten, die een grote meerwaarde zijn voor de samenleving, organisaties, bedrijven en privé.

Minstens een derde van de mensen die we kennen is echter introvert. Dat is geen kleine minderheid, maar een behoorlijk deel van de bevolking.
Hoog tijd om het introvert zijn te leren kennen en naar waarde te schatten.

Resultaten na de lezing:
 • Stevige kennis over wat extravert en introvert is
 • Inzicht in de kwaliteiten van intraverte en extraverte personen
 • De meerwaarde van intraverte en extraverte personen in een organisatie, bedrijf of gezin
 • Een groter inzicht in je eigen stijl
 • Meer zelfvertrouwen
 • Concrete tips om het dagelijkse leven aangenamer te maken
Lezingen van spreker Hilde Mariën

Introverte en extraverte kwaliteiten op de werkvloer

De meeste medewerkers en leidinggevenden hebben zowel introverte als extraverte eigenschappen, met een voorkeur voor één van beide. Op de werkvloer wordt vaak geworsteld met de verschillen tussen introvert en extravert, en lijken de belangen weleens tegenstrijdig te zijn. In deze lezing en training ligt de nadruk om het creëren van een inspirerende werkomgeving voor beiden:

 • Welke kwaliteiten hebben introverte en extraverte personen?
 • Hoe komen de kwaliteiten van beiden het best tot hun recht?
 • Welke vooroordelen en misverstanden leiden tot onnodie stress?
 • Hoe kunnen introeverten en extraverten wel samenwerken?
 • Hoe kan het welzijn op het werk vergroot worden?
 • Wat kan je zelf doen?
Resultaten:
 • Stevige kennis over wat extravert en introvert is
 • De kwaliteiten van introverte en extraverte medewerkers
 • Een groter inzicht in je eigen stijl
 • Concrete tips voor meer resultaat, aangenamer werk en betere samenwerking op de werkvloer
Lezingen van spreker Hilde Mariën

Kies voor meer flow in je leven

Wie kent het niet: dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in op te gaan en de tijd te vergeten? Een gevoel van inspiratie en heerlijk bezig zijn. Dat gevoel heet ‘flow’ of ‘in the zone’.
Na afloop van een activiteit waarin je flow ervaart, voel je je helemaal voldaan. Wanneer iemand vertelt over een flowmoment herken je dit onmiddellijk: de persoon straalt, heeft lichtjes in de ogen en voelt opnieuw de energie van toen.
Vaak lijkt flow iets dat je overkomt. Maar het goede nieuws is dat je jezelf kan leren om meer flow te ervaren. Dit gevoel regelmatig te ervaren in je werk, je privéleven zou heerlijk zijn. Hoe vaker je in flow bent, hoe meer voldoening en intensiteit je ervaart. Tijdens deze lezing leer je wat flow is, en vooral hoe je meer flow in je eigen leven, privé en professioneel, brengt.

Lezingen van spreker Hilde Mariën

Beter kiezen, minder stress

Nooit hadden we zo veel vrijheid om ons leven zelf te bepalen als nu. Die vrijheid heeft echter een schaduwkant: keuzestress en angst om te verliezen of fout te kiezen. Als je alles zelf kan kiezen, ben je ook verantwoordelijk voor je eigen geluk. Deze verantwoordelijkheid verlamt velen onder ons: keuzestress en niet kunnen beslissen belemmert ons functioneren en hypothekeert de toekomst. Leer op het juiste moment doordachte en gedragen keuzes te maken: Geen keuzestress meer, geen angst om te verliezen, geen schrik om verkeerd te kiezen …

Door de lezing “beter kiezen, minder stress” door Hilde Mariën durf je weer kiezen.  Tijdens de lezing geeft Hilde Marien je inzicht in de oorzaken van keuzestress, en krijg je praktische tips mee voor betere keuzes.
Je leert de valkuilen bij het nemen van beslissingen én je leert ze te hanteren. In haar lezingen ligt de nadruk op het opbouwen van zelfkennis en zelf de leiding te nemen over je leven.

Lezingen van spreker Hilde Mariën

Stress en veerkracht

Burn-out en bore-out komen steeds meer voor, en bovendien bij steeds jongere personen.  Het is één van de belangrijkste oorzaken van absenteïsme en presenteïsme in elke beroepscategorie. Meer achtergrondinfo en inzicht in veerkracht, breinvriendelijk leven en werken en burn-out en bore-out de eerste stap voor preventie. Een burn-out of een bore-out komt niet uit de lucht vallen, maar heeft een lange aanloop.
Preventie en tijdig ingrijpen is dus heel belangrijk. Hilde Mariën geeft je tijdens deze lezing meer inzicht in de kenmerken, oorzaken en gevolgen van burn-out en bore-out. Je krijgt belangrijke tips mee waar je echt iets mee bent:

 • Hoe herken je de alarmsignalen?
 • Wat kan je zelf doen aan preventie?
• hoe vergroot je je veerkracht 
• hoe kan je breinvriendelijk leven en werken?
 • Behandeling van burnout en bore out

Referenties

Hilde weet als geen ander op een professionele, betrokken, luisterende en consistente manier zowel de individuele coachee als een managementgroep op diverse gebieden en betreffende diverse thema's op duurzame en menselijke wijze inzichten en tools bij te brengen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten. Zij maakt de coachees en/of de deelnemers zelfredzaam.

Jan De Leenheer HR manager Ecov/IVAGO

Ik ben (het) zo moe - no-nonsense oplossingen voor als je leven hapert

Hoe welvarend dit land ook is, een verbazend groot aantal mensen kampt met burn-out, bore-out, levenscrisissen, onzekerheid, stress en een laag zelfb eeld. Gelukkig worden psychologische problemen steeds bespreekbaarder, zwakt het taboe af. Auteur Hilde Mariën helpt als personal coach deze mensen om de juiste keuzes te maken in hun leven, om tijdig bij te sturen waar het verkeerd loopt, op weg naar meer levenskwaliteit en de durf om te veranderen. Haar aanpak is uitgesproken no-nonsense. Wat zijn de oorzaken en symptomen van je probleem? Welke zijn de eerste stappen die je kan zett en om eruit te geraken? Wat zijn de te vermijden valkuilen? Welke concrete dingen kan je doen, bij jezelf en in je omgeving, om je vooruit te helpen?

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Hilde Mariën

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Hilde Mariën
Hilde Mariën

5 van de 5 sterren

"Hilde weet als geen ander op een professionele, betrokken, luisterende en consistente manier zowel de individuele coachee als een managementgroep op diverse gebieden en betreffende diverse thema's op duurzame en menselijke wijze inzichten en tools bij te brengen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten. Zij maakt de coachees en/of de deelnemers zelfredzaam.”

Jan De Leenheer HR manager Ecov/IVAGO Bekijk alle referenties

Hilde Mariën geeft lezingen over de volgende onderwerpen