Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Inspirerende lezingen over mediawijsheid, gamen en esports

Spreker Koen Schobbers

Koen Schobbers

Toonaangevende wereldwijde expert en ondernemer in de gaming- en esports-industrie

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Koen was een van de beste sprekers die we ooit op het podium van TEDxMünster hebben gehad. Zijn keynote was aangrijpend en intens, en hij presenteerde het op een zeer professionele manier: duidelijk, begrijpelijk en onderhoudend. Het was een genoegen om met hem samen te werken.

Dr. Wiebke Borgers, Organizer TEDxMünster Bekijk alle referenties

Een lezing van Koen Schobbers biedt:

 • Gepersonaliseerde presentaties en workshops met als doel uw specifiek publiek optimaal te informeren, inspireren en activeren
 • Niet zomaar wat willekeurige woorden over de branche, maar een lezing met als doel een blijvende verandering in voelen, denken en gedragen te creëren door op een open, toegankelijke en nuchtere manier te spreken
 • Een lezing onderbouwd met persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden
Koen Schobbers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Koen

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wilt u meer weten over de wereld van gaming of esports? Hoe u omgaat met jongeren die gamen? Of welke impact gamen op de samenleving heeft? Spreker Koen Schobbers is niet alleen een expert en ondernemer in de gaming- en esports-industrie, maar was zelf een professionele gamer en gebruikt deze unieke reis als een waardevolle bron van inzicht voor het publiek.

Een lezing van Koen Schobbers biedt:

 • Gepersonaliseerde presentaties en workshops met als doel uw specifiek publiek optimaal te informeren, inspireren en activeren
 • Niet zomaar wat willekeurige woorden over de branche, maar een lezing met als doel een blijvende verandering in voelen, denken en gedragen te creëren door op een open, toegankelijke en nuchtere manier te spreken
 • Een lezing onderbouwd met persoonlijke ervaringen en praktijkvoorbeelden

De eerste Nederlandse professionele gamer met een topsportstatus

In de razendsnelle wereld van vandaag, waar technologie ons dagelijks leven doordringt, staat spreker Koen Schobbers synoniem voor digitale innovatie en strategische vooruitgang. Te vaak worstelen medewerkers met de constante stroom van informatie en technologische veranderingen. En te vaak wordt er verkeerd omgaan met het concept van gamen onder jongeren. Dit is precies waar Koen Schobbers inkomt. Met zijn boeiende lezingen ontrafelt hij de complexiteit van de digitale revolutie en biedt praktische inzichten om organisaties naar het volgende niveau te tillen en families te helpen omgaan met hun kinderen die gamen.

Koen Schobbers, bekend als professioneel gamer en esports-pionier, deelt niet alleen zijn ongeëvenaarde ervaring in de gamingwereld waar hij Nederlands kampioen in Trackmania was van 2011 tot 2016, maar vertaalt dit ook naar essentiële lessen voor bedrijven. Zijn lezingen gaan verder dan de pixels op het scherm en raken de kern van leiderschap, teamwork en aanpassingsvermogen in een snel veranderende omgeving. Wilt u uw team inspireren om te excelleren te midden van de digitale uitdagingen? Zijn lezing slaat de brug tussen gaming en bedrijfsstrategie, en zijn inzichten vormen de sleutel tot het begrijpen en omarmen van de kracht van technologie.

Hij is oprichter van het platform Parents of Play en auteur van “Mijn Gamende Kind”, een boek waarin hij antwoord geeft op de 50 meest gestelde vragen die opvoeders hem sinds 2016 stellen. Zelf had hij jarenlange problemen door beperkte communicatie en vele ruzies met zijn moeder toen hij een professionele gamer was. Tegenwoordig concentreert hij zich op opvoeders om ze te helpen de relatie met gamende kinderen te versterken, behouden of herstellen, en op professionals om ze handvatten te geven hoe met gamende kinderen om te gaan via zijn eigen modellen die wereldwijd gebruikt worden.

Koen is bestuurslid en vicevoorzitter van de Athletes, Players & Community Commission van de Global Esports Federation (GEF) sinds de oprichting in 2019. Binnen 2 jaar heeft de Global Esports Federation meer dan 130 aangesloten nationale federaties en partners, waaronder met UNESCO, de ITU, de WHO, de UNFCCC, Tencent, THOMSON X, REFRACT Technologies en het Global Sports Innovation Center van Microsoft. Koen is ook de oprichter van Koenz, een onderneming dat bedrijven en organisaties helpt om de gaming- en esports-industrie te implementeren in hun strategieën en campagnes. Enkele organisaties waarmee Koenz heeft samengewerkt, zijn Vodafone, Kindergarden, Spinnin’ Records, Populous, KIA en Acer. De kennis en inzichten van Koen zijn zeer gewild wat ervoor zorgde dat hij sinds 2014 in meer dan 300 mediakanalen is verschenen.

Boek Koen Schobbers en laat u begeleiden in deze digitale wereld om de sleutel tot sterke relaties met gamende kinderen en zakelijk succes te ontdekken.

Bekijk de lezingen van Koen Schobbers
Lezingen van spreker Koen Schobbers

Digitale geletterdheid: mediawijs omgaan met schermgebruik en gamende kinderen

Schermgebruik en gamen: het is de #1 hobby van veel kinderen, het #1 opvoedingsprobleem voor veel opvoeders en de #1 irritatie van veel professionals. Koen Schobbers zal u in deze lezing kennis laten maken met zijn eigen modellen en richtlijnen die hij sinds 2016 gebruikt om opvoeders en professionals wereldwijd te ondersteunen. Middels deze modellen en richtlijnen krijgt u praktische handvaten om de relatie met kinderen te versterken, behouden of herstellen, en kinderen in een gezonde balans te houden of te brengen.

Lezingen van spreker Koen Schobbers

De Spel Schijf van Vijf en de Hierarchie van Gaming Psychologie

Waarom hebben games zo een sterke aantrekkingskracht? Wat is ‘bewust gamen’ of ‘verantwoord gamen’? Hoe zorgen we voor een gezonde balans? Wat zijn de risico’s als er sprake is van onbalans? En hoe helpen we iemand om weer in een gezonde balans te komen? Kom het allemaal te weten tijdens deze lezing van Koen Schobbers.

Lezingen van spreker Koen Schobbers

Overleven in steeds veranderende omgevingen: lessen uit de gaming industrie

Het vermogen van een bedrijf om zich aan te passen aan zijn omgeving speelt een belangrijke rol bij het in stand houden of bereiken van een welvarende toekomst voor de organisatie. De game-industrie heeft zich al meer dan een halve eeuw continu aangepast aan haar omgeving en plukt daar nu de vruchten van, namelijk exponentiële groei. Lessen uit de game-industrie kunnen in organisaties worden verwerkt om contact te maken met een jonger publiek en talent aan te trekken. Dit ondersteunt op zijn beurt de organisatie om te verduurzamen om een welvarende toekomst te realiseren.

Lezingen van spreker Koen Schobbers

Introductie in de gaming en esports industrie

De gaming en esports industrie heeft de wereld veroverd. Waar komt deze industrie vandaan? Hoe zit deze industrie in elkaar? En waarom groeit het exponentieel?

Lezingen van spreker Koen Schobbers

Kansen en trends in de gaming & esports industrie

De gaming en esports industrie is een broedplaats voor innovatie, ondersteund door een krachtige community die sterk verbonden is via alle online mogelijkheden. Met nieuwe helden, nieuwe games en nieuwe technologische ontwikkelingen zal deze industrie een zeer belangrijke rol spelen in wat er te wachten staat.

Lezingen van spreker Koen Schobbers

De Virtueuze Vijf van persoonlijke ontwikkeling

Koen Schobbers neemt u mee door zijn loopbaan waarin hij al snel merkte dat bepaalde belangrijke gedragskenmerken, in combinatie met de juiste stapsgewijze aanpak, tot mooie resultaten leidden voor zowel mens als organisatie. Op basis van zijn inzichten en ervaringen ontwikkelde hij het Virtueuze Vijf model wat hij zelf met succes heeft geïmplementeerd in zijn carrière. Dit model wordt tegenwoordig door individuen en organisaties gebruikt om zichzelf continu te blijven ontwikkelen.

Video van spreker Koen Schobbers

How to (Re)Connect With Your Gaming Child

Video van spreker Koen Schobbers

Why is esports an important trend for companies?

Video van spreker Koen Schobbers

Introducing our special guest star, Koen Schobbers!

Video van spreker Koen Schobbers

AI FOR GOOD - Live Global Dialogue on Esports

Bekijk de lezingen van Koen Schobbers

Referenties

Koen was een van de beste sprekers die we ooit op het podium van TEDxMünster hebben gehad. Zijn toespraak was aangrijpend en intens, en hij presenteerde het op een zeer professionele manier: duidelijk, begrijpelijk en onderhoudend. Het was een genoegen om met hem samen te werken.

Dr. Wiebke Borgers, Organizer and Curator TEDxMünster

Koen is een sympathieke, toegankelijke persoonlijkheid en is een ervaren spreker. Hij heeft veel kennis en ervaring in de game-industrie en zijn verhaal is inspirerend voor velen.

Mark Versteegen, Sponsorship Director KPN

Koen Schobbers is een fantastische ambassadeur van de game-industrie. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van zijn talenten en brede kennis. Koen geeft ouders waardevolle inzichten en zorgt ervoor dat ze zich meer verbonden voelen met hun kinderen als het om gamen gaat.

Hans den Heijer, Senior Media Relations Officer VodafoneZiggo

Koens verhaal klopte. Met zijn kennis en ervaring wist hij onze internationale gasten mee te nemen in zijn wereld van gaming en esports. Koens keynote ademt authenticiteit doordat je voelt dat het materiaal door en door is doorleefd. Het was te merken dat er veel tijd en energie in de presentatie ging zitten en het was maatwerk. Letterlijk omdat we een extreem breed scherm op het podium hadden staan waaraan hij zijn dia's en video's had aangepast en figuurlijk omdat hij ons thema in zijn verhaal verwerkte. Hartelijk bedankt!

Thijs Pepping, Trend Analist Sogeti

Het is goed om Koen Schobbers te kennen om de gaming- en esports-industrie te begrijpen. Hij kent de branche als zijn broekzak, weet slimme, zinvolle verbindingen te leggen en legt uit hoe hij met gamers om moet gaan.

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy

Koen weet de liefde voor gamen te combineren met een gezonde levensstijl. Handig voor professionals, ouders en kinderen.

Mark Tuitert, Olympisch Kampioen Schaatsen

Koen heeft voor onze collega's in de Tech, Media en Telco industrie een zeer inspirerende presentatie gegeven over de link tussen Sutainability in bedrijven en de Gaming industrie. Hij heeft met zijn interactieve verhaal iedereen aan het denken gezet. Na afloop hebben we louter positive reacties van de aanwezigen ontvangen.

Anique Smeets, Deloitte

Het was een inspirerende lezing. De invalshoek "Games" is voor veel volwassenen in het onderwijs een volledig onbekend terrein. Het opent ogen en geeft de aanwezigen een andere blink op jongeren die gamen.

Frans Houter, 2College

Koen is een heel goede spreker. Hij kon het publiek van begin tot einde boeien. Hij spreekt vanuit zijn eigen ervaring en dat maakt dat hij zeer geloofwaardig, overtuigend en zelfzeker overkomt. De presentatie ondersteunde de uitleg heel goed. Het was ook zeer fijn dat deelnemers na de lezing nog vragen konden stellen.

Sonja Bosmans, Huis van het Kind Maaseik-Kinrooi

Afstemmen ging heel relaxed, ervaren spreker die goed kon inspelen op vragen en een goed verhaal heeft

Patricia Lardinois - Bibliotheek Heusden

Erg informatief, onderhoudend en ontspannend.

Jeanet van der Meer - BZOF

Het was geen los optreden. Maar een continu doorloop van bezoekers. Zij konden gamen en de ouders gingen in gesprek. Dat is fantastisch verlopen. Het was fijn dat Koen heeft mee kunnen denken over de juiste invulling in ons evenement. En dat is ook zeker zo in de praktijk gebracht.

Carlijn Hermanussen - BiblioPlus

Koen spreekt makkelijk en weet de juiste noot te raken. Er zit vaart in zijn verhaal en hij verwerkt recent opgedane informatie in zijn presentatie. Hij stemt af op het publiek en neemt na afloop ruim de tijd om vragen te beantwoorden.

Femke Rienstra - SWV de Eem

Een helder verhaal met goede opbouw. Fijn om naar te luisteren. Een uur prima. Interactie met het publiek leuk. Positief over de gamewereld. Communicatie ouders/verzorgers/leerkrachten en kinderen/leerlingen heel belangrijk. 5xS

Mariëtte Wolbers, KONOT en TOF Onderwijs

Mijn gamende kind - Alles wat je als ouder moet weten

In ‘Mijn gamende kind’ geven Koen Schobbers (Nederlandse eerste esporter met officiële topsportstatus) en journalist Deirdre Enthoven (moeder van 3 gamende pubers) antwoord op de 50 meest gestelde vragen over kinderen en gamen. Dit boek helpt ouders om de band met hun kinderen te versterken en laat zien hoe ze verantwoord om kunnen gaan met de hobby van hun kind.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Koen Schobbers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Koen Schobbers
Koen Schobbers

5 van de 5 sterren

Koen was een van de beste sprekers die we ooit op het podium van TEDxMünster hebben gehad. Zijn keynote was aangrijpend en intens, en hij presenteerde het op een zeer professionele manier: duidelijk, begrijpelijk en onderhoudend. Het was een genoegen om met hem samen te werken.

Dr. Wiebke Borgers, Organizer TEDxMünster Bekijk alle referenties

Koen Schobbers geeft lezingen over de volgende onderwerpen