Loading content ...

spreker Paul Aarts

Paul Aarts

Midden-Oosten expert

spreker Paul Aarts is expert op het gebied van het Midden-Oosten, de Golfstaten in het bijzonder – specifiek Iran en Saoedi-Arabië. Beide landen heeft hij meerdere malen bezocht. Zijn lezingen zitten vol met kennis en mooie anekdotes over de Arabische wereld.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Paul Aarts (1949) doceerde tot voor kort internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. In die tijd startte hij het blad ‘ZemZem’ en zette hij het studentenuitwisselingsprogramma ‘Zeytun’ op, met partners in Iran, Irak, Jemen, Syrië, en Marokko.

Ook schreef Paul Aart een aantal boeken. In april 2016 verscheen de tweede, geupdate editie van het boek ‘Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen’ (met co-auteur Carolien Roelants). Vorig jaar kwam de Engelse vertaling uit onder de titel ‘Saudi Arabia. A Kingdom in Peril’.

Spreker Paul Aarts neemt actief deel aan het publieke debat, geeft regelmatig interviews op radio en tv, en gaf enige tijd geleden een vijftal minicolleges over de ‘Arabische Lente’ bij de Universiteit van Nederland.

  Lezingen van spreker Paul Aarts

  • De Arabische Lente en zijn nasleep
  • Islamitische Staat (IS)
  • Dictatuur en democratie in het Midden-Oosten
  • Nederland en het Midden-Oosten
  • Het Israëlisch-Palestijns conflict
  • Landenspecifieke presentaties: Iran, Saoedi-Arabië
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Paul Aarts geeft lezingen over de volgende onderwerpen: