Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Internationaal een veelgevraagd expert en commentator over Noord-Korea

Remco Breuker

Remco Breuker

Zuid- en Noord-Korea expert

Tarieven en beschikbaarheid
Remco Breuker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Remco

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Remco Breuker heeft Japanologie en Koreanistiek gestudeerd in Leiden en daarna Vaderlandse Geschiedenis (in het Koreaans) aan de graduate school van Seoul National University in Seoul, Zuid-Korea. Hij promoveerde in 2006 in Leiden, vertrok toen naar de Australian National University, kwam weer terug naar Leiden en ontving in 2010 de Heineken Young Scientist Award voor Geschiedenis.

Naast zijn wetenschappelijke werk is Remco veelvuldig aanwezig in het publieke debat over bijvoorbeeld Noord-Korea en de plaats van de wetenschap in de samenleving. Ook heeft spreker Remco Breuker zeven Koreaanse romans naar het Nederlands vertaald en heeft een zwak voor Zuid-Koreaanse films.

Redenen om spreker Remco Breuker te boeken:

 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van Zuid- en Noord-Korea is Remco een populaire en veel gevraagde spreker
 • De ruime ervaring van Remco als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement
 • Een lezing van Remco garandeert dat jouw evenement een groot succes wordt

Zuid- en Noord-Korea expert

Door zijn uitstekende netwerk van voormalige Noord-Koreanen -waarvan sommigen heel hoog in het regime hebben gediend- heeft hij een zeer up-to-date en ook vaak van de mainstream afwijkende kijk op Noord-Korea en alles wat hiermee samenhangt. Zijn netwerk stelt hem verder in staat om op maat gesneden informatie over Noord-Korea te verschaffen. Verder legt hij sterk de nadruk op een mensenrechtelijke benadering van Noord-Korea: geen oorlog met Noord-Korea is een goed begin, maar meer ook niet.

Spreker Remco Breuker publiceert veelvuldig over allerlei aspecten van Zuid- én Noord-Korea. Daarnaast houdt hij zich bezig met academische vrijheid, de plaats van wetenschap in de maatschappij en de plaats van Nederland in Azie.

Hij geeft lezingen in het Nederlands, Engels en Koreaans. Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Remco Breuker
Lezingen van Remco Breuker

Remco Breuker geeft lezingen over o.a.

 • Noord-Korea en mensenrechten
 • Koreaanse maatschappij en cultuur
 • lezingen in het Nederlands, Engels en Koreaans
Video van spreker Remco Breuker

Who’s afraid of North Korea?

Bekijk de lezingen van Remco Breuker

De Koreaanse golf - De onstuitbare opmars van de N.V. Zuid-Korea

Zuid-Korea lijkt te zijn wat het ons laat zien: een economische grootmacht die met technologie en popcultuur de wereld domineert, en een maatschappij waarin groepsgedrag, conformeren en gehoorzaamheid de dienst uitmaken. Maar daaronder floreren culturen van opstandigheid en individualiteit ten koste van alles en een diepgewortelde weerzin tegen autoriteit.

Bestel dit boek

De B.V. Noord-Korea - Een kernmacht in de marge

De Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch, het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. Wat het wél is, beschrijft Remco Breuker in De B.V. Noord-Korea. Hij gaat in op wat het land nu ís, en wat we er in de toekomst van kunnen verwachten als de strategische plannen van het land slagen. Noord-Korea weet wat het doet: het verdient fortuinen in het buitenland, heeft kern- en andere wapens ontwikkeld en is een kernmacht geworden die er klaar voor is om met de VS aan tafel te gaan zitten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Remco Breuker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Remco Breuker geeft lezingen over de volgende onderwerpen