Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Remco Breuker

Remco Breuker

Zuid- en Noord-Korea expert

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Remco Breuker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Remco

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Remco Breuker heeft Japanologie en Koreanistiek gestudeerd in Leiden en daarna Vaderlandse Geschiedenis (in het Koreaans) aan de graduate school van Seoul National University in Seoul, Zuid-Korea. Hij promoveerde in 2006 in Leiden, vertrok toen naar de Australian National University, kwam weer terug naar Leiden en ontving in 2010 de Heineken Young Scientist Award voor Geschiedenis.

Naast zijn wetenschappelijke werk is Remco veelvuldig aanwezig in het publieke debat over bijvoorbeeld Noord-Korea en de plaats van de wetenschap in de samenleving. Ook heeft spreker Remco Breuker zeven Koreaanse romans naar het Nederlands vertaald en heeft een zwak voor Zuid-Koreaanse films.

Door zijn uitstekende netwerk van voormalige Noord-Koreanen -waarvan sommigen heel hoog in het regime hebben gediend- heeft hij een zeer up-to-date en ook vaak van de mainstream afwijkende kijk op Noord-Korea en alles wat hiermee samenhangt. Zijn netwerk stelt hem verder in staat om op maat gesneden informatie over Noord-Korea te verschaffen. Verder legt hij sterk de nadruk op een mensenrechtelijke benadering van Noord-Korea: geen oorlog met Noord-Korea is een goed begin, maar meer ook niet.

Remco Breuker publiceert veelvuldig over allerlei aspecten van Zuid- én Noord-Korea. Daarnaast houdt hij zich bezig met academische vrijheid, de plaats van wetenschap in de maatschappij en de plaats van Nederland in Azie.

Hij geeft lezingen in het Nederlands, Engels en Koreaans.

Bekijk de lezingen van Remco Breuker

    Lezingen van spreker Remco Breuker

    • Noord-Korea en mensenrechten
    • Koreaanse maatschappij en cultuur
    • lezingen in het Nederlands, Engels en Koreaans
Vrijblijvend informatie over Remco Breuker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Remco Breuker geeft lezingen over de volgende onderwerpen