Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Making the world a better meeting place

Spreker Rob de Haas

Rob de Haas

Meeting Design Expert

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Rob zijn aanpak breekt volledig met de heersende opvattingen over vergaderen. Hij heeft een werkwijze ontwikkeld waarmee je elke vergadering tot een succes kunt maken. De introductie van vergaderkaarten een meesterlijke zet!

Jan Beekwilder, Tix.nl Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Rob de Haas te boeken

 • Spreker Rob de Haas geeft verrassende inzichten op het gebied van vergaderen
 • De lezingen zijn onderbouwd door onderzoek en de alledaagse praktijk
 • Hij geeft zijn lezingen met een speelse serieusheid
Rob de Haas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rob

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een exemplaar van het boek 'Praktijkgids Online vergaderen' bij een boeking van een on- of offline lezing*

Spreker Rob de Haas is als schrijver en spreker een autoriteit op het gebied van meeting design en zakelijke creativiteit. Hij heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen geïnspireerd en getraind op het gebied van zakelijke creativiteit, leiderschap en effectief vergaderen. Daarnaast is hij regelmatig dagvoorzitter en begeleidt hij board meetings. 

Rob is de bedenker van een set unieke vergaderkaarten, de ‘Meeting Design Cards’(©), software voor het collectieve brein, waarmee iedereen zijn eigen meeting kan ontwerpen. Zijn missie: ‘Making the world a better meeting place.’

Redenen om spreker Rob de Haas te boeken

 • Spreker Rob de Haas geeft verrassende inzichten op het gebied van vergaderen
 • De lezingen zijn onderbouwd door onderzoek en de alledaagse praktijk
 • Hij geeft zijn lezingen met een speelse serieusheid

Over spreker Rob de Haas

Rob werkt en werkte met studenten van universiteiten over de hele wereld. Hij spreekt en traint in binnen- en buitenland en heeft opdrachtgevers in zowel de profit- als non-profitsector.

In december 2020 verscheen zijn nieuwe boek ‘Praktijkgids online vergaderen. Anders verbinden, beter presteren’ (BOOM uitgeverij). In 2015  schreef Rob het boek ‘Ongewoon goed vergaderen. Slimmer. Korter. Inspirerender’ (Business Contact).  Komende zomer verschijnt zijn bijdrage  ‘How to prepare great meetings’, in de wetenschappelijke uitgave van Sage Publishers India, ‘The Science of Happiness’.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Rob de Haas
Lezingen van spreker Rob de Haas

“Bewonersbijeenkomsten, hoe leuk kan het zijn!”

Gemeentes hebben steeds meer te maken met het betrekken van hun inwoners bij allerlei onderwerpen en situaties. De gemeente is niet meer de enige rentmeester; met de participatie- en omgevingswet is dat nu echt aan gemeente en haar inwoners. 

Maar ja, hoe organiseer je nu een goed gesprek? En hoe voorkom je het ongewenste ‘wij – zij’ sfeertje, waarin ambtenaren tegenover in plaats van naast de mensen staan? Vanuit het werken met diverse gemeentes bespreken we hoe je betekenisvolle en boeiende bewonersbijeenkomsten opzet en leidt.

Lezingen van spreker Rob de Haas

Nooit meer een toeslagenaffaire: hoe groepsdenken tot fiasco’s kan leiden (en hoe je dit kunt voorkomen).

Hoe kan het toch dat op zich integere, goed opgeleide mensen in groepsverband tot besluiten komen waarin ze zich later voor dood schamen? In de toeslagenaffaire gebeurde dit keer op keer bij ambtenaren op diverse niveaus van de organisatie. Elke keer ging het mis. Welke cultuuromslag men ook bedenkt, zonder aanpak van het groepsdenken zal het gegarandeerd weer mis gaan.  

Via spannende analyses van enkele kapitale blunders door groepsdenken (de Toeslagenaffaire, de mislukte invasie van de VS in Cuba en de mislukte vrijlatingspoging bij de VS-ambassade in Teheran) demonstreer ik hoe je het groepsdenken in de kiem kunt smoren. 

Lezing van spreker Rob de Haas

‘Online vergaderen, een andere tak van sport’ - Omdat blijven hockey’en op een rugbyveld niet werkt

Online vergaderen is niet meer weg te denken in het werk. Echter, we ervaren nu hoe frustrerend en uitputtend het is wanneer mensen oud gedrag gaan kopiëren op het scherm. Geweldig hoe goed we met zijn allen ermee bezig zijn, maar doodjammer en zwaar vermoeiend als we steeds dezelfde fouten en valkuilen blijven maken. In deze sessie laat ik je zien hoe je met nieuwe spelregels, scripts en verrassende interventies een online meeting effectief en energiek kunt maken. 

Hoe de hybride wereld er precies uit zal gaan zien weten we niet, maar we weten wel dat we een aantal meetings online zullen voortzetten; vanwege afstand, tijdwinst, gemak en efficiency. Online meetings worden een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk, dus belangrijk om er rap beter in te worden. 

Lezing van spreker Rob de Haas

“Welkom terug: opnieuw verbinden en groeien in het post-Corona tijdperk”

Covid-19 heeft ons allemaal geraakt. Bedrijven moeten hun businessmodellen herzien om te overleven en te groeien, organisaties in de publieke sector bezinnen zich op hoe aan te sluiten bij de zo veranderde samenleving. Opnieuw verbinding voelen met collega’s en organisatie is, het gevoel van ‘erbij horen’ is hierbij doorslaggevend. In deze ‘stand-up’- lezing ga ik samen met het publiek in op de hoe-gaan-we- terug vraag, gekoppeld aan de belangrijkste megatrends.  

Organisaties en bedrijven die aandacht hebben voor sociale cohesie en innovatie blijken sneller te herstellen van een crisis. Effectieve, boeiende meetings zijn kenmerkend voor hun cultuur. Hun veerkracht is enorm. 

De lezingen kunnen ook als Masterclass of workshop worden gegeven. In een masterclass is meer ruimte voor interactie. In een workshop ga je onder leiding van Rob zelf aan de slag (hands on). 

Grensoverschrijdend gedrag: echt niet fijn, maar niemand wil er zich mee associëren. En toch gebeurt het regelmatig en overal: meestal ongemerkt, onbewust. En toch heeft bijna iedereen er wel eens mee te maken, zie het rapport van Van Rijn. Grensoverschrijdend gedrag: echt niet fijn, maar niemand wil er zich mee associëren. En toch gebeurt het regelmatig en overal: meestal ongemerkt, onbewust. En toch heeft bijna iedereen er wel eens mee te maken, zie het rapport van Van Rijn.

In deze incompany masterclass bespreken we interactief dit uiterst actuele thema, waarbij state-of-art inzichten en technieken worden gekoppeld aan eigen verhalen en gebeurtenissen. Naast boeiende interactie, krijg je een concreet stappenplan waarmee dit thema doordacht en systematisch binnen de organisatie wordt aangepakt.

Inhoud:

 • Psychologische, sociale veiligheid: definities
 • Groupthink’: gezonde groepsdruk of ongezonde groepsdwang
 • gezien, gehoord, gewaardeerd
 • leiders aan zet!
 • patronen herkennen, erkennen en doorbreken
 • ‘Van alleen erover praten gaat de rijst niet koken’ ; een structurele aanpak
 • Concrete interventies in meetings en tweegesprekken om de veiligheid te stimuleren
Video van spreker Rob de Haas

De vergaderdriehoek

Bekijk de lezingen van Rob de Haas

Referenties

Directe praktische toepasbaarheid, groot leereffect op groepsniveau en individueel bij de feedbackronden, zichtbaar progressie bij de deelnemers. Ik ben erg tevreden en zou deze training met een gerust hart aan anderen aanbevelen.

Marcel Gierveld, Gemeente Utrecht

Ik ben er heilig van overtuigd dat OGV niet alleen leidt tot beter presterende teams en organisaties, maar ook bijdraagt aan een meer positieve werkbeleving.

Carlos van Ree, Rabobank

Geen oppervlakkige opsomming van goedbedoelde tips, maar een doordachte combinatie van slimme interventies met een praktisch stappenplan. Niemand heeft nu nog een excuus voor het houden van saaie vergaderingen.

Dr Frans Meijers, De Haagse Hogeschool

Het was fantastisch. Echt geweldig hoe je de training gaf en de positieve geluiden vloeiden rijkelijk.

Nynke Visser, S2M

Rob zijn aanpak breekt volledig met de heersende opvattingen over vergaderen. Hij heeft een werkwijze ontwikkeld waarmee je elke vergadering tot een succes kunt maken. De introductie van vergaderkaarten een meesterlijke zet!

Jan Beekwilder, Tix.nl

Rob evokes our hearts and souls and lights the fire in our hibernated mind to discover the truth- the thruth that communication is everything for a happier and saner living. His humane approach in his delivery makes him a great motivational speaker.

Dr.Saamdu Chetri, PhD, Visiting Professor, Rekhi Centre of Excellence for the Science of Happiness, IIT Kharagpur, India

Praktijkgids Online vergaderen - Anders verbinden, beter presteren

Om lange tijd en op grote schaal succesvol thuis te kunnen werken, moeten we rap beter worden in virtueel samenwerken. Online vergaderen speelt hierin een cruciale rol. Voor vrijwel iedereen is dat een nieuwe vaardigheid die we beter onder de knie moeten zien te krijgen.

Vergaderexpert Rob de Haas benadert online vergaderen als een nieuwe tak van sport waarin we allemaal beginnelingen zijn. Een geweldige kans om op een heel andere manier naar vergaderen te kijken. Online vergaderen breekt met bestaande overlegstructuren, en kent eigen spelregels.

Bestel dit boek

Ongewoon goed vergaderen - Slimmer. Korter. Inspirerender

Bijna een kwart van onze werktijd en 10 procent van ons budget gaat op aan vergaderingen. En we zijn er nog slecht in ook: mensen bereiden zich niet voor, komen te laat of helemaal niet opdagen, doen nauwelijks onze mond open en nemen geen heldere besluiten. Zo zijn vergaderingen zonde van de tijd.

Maar het kan anders. Trainer en coach Rob de Haas ontwikkelde ‘Ongewoon Goed Vergaderen’, een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in vergaderingen optimaal wordt benut. Houd het aantal deelnemers klein, verdeel de verantwoordelijkheden en ontwerp de bespreking vooraf: met deze en andere principes kom je in minder tijd tot betere oplossingen en besluiten. Goede vergaderingen ontstaan niet zomaar, die moet je ontwerpen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Rob de Haas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Rob de Haas
Rob de Haas

5 van de 5 sterren

Rob zijn aanpak breekt volledig met de heersende opvattingen over vergaderen. Hij heeft een werkwijze ontwikkeld waarmee je elke vergadering tot een succes kunt maken. De introductie van vergaderkaarten een meesterlijke zet!

Jan Beekwilder, Tix.nl Bekijk alle referenties

Rob de Haas geeft lezingen over de volgende onderwerpen