Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Multitasken is een fabeltje - Leer efficiënter werken

Spreker Wouter Hesseling

Wouter Hesseling

Multitasken is een fabeltje

Tarieven en beschikbaarheid
Wouter Hesseling

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Wouter

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Wouter Hesseling heeft biologie gestudeerd en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond. Wouter is van alle markten thuis. Na zijn studies reisde hij enkele jaren als artiest rond de wereld, waarna hij zich richtte op op maat geschreven presentaties in het bedrijfsleven. Honderden organisaties in binnen- en buitenland heeft hij van binnen mogen bekijken en de kennis die hij hierbij heeft opgedaan heeft Wouter Hesseling gebruikt als inspiratiebron voor een nieuw concept: ‘Multitasken is een fabeltje’.

Redenen om spreker Wouter Hesseling te boeken

 • Na de presentatie staan de deelnemers te popelen om de nieuwe inzichten in praktijk te brengen.
 • De mensen krijgen een boekje mee en kunnen het thuis nog eens allemaal nalezen.
 • Wanneer Wouter na de presentatie nog even aanwezig is komen er regelmatig mensen naar hem toe met vragen over hun persoonlijke situatie, op zoek naar een oplossing op maat.

Multitasken is een fabeltje - Leer efficiënter werken

Tegenwoordig word je afgerekend op prestaties. Maar als je wilt presteren is aanpak minstens zo belangrijk als intelligentie. Wouter neemt daarom met de zaal hun aanpak onder de loep en signaleert dat veel mensen proberen te multitasken, terwijl het wetenschappelijk bewezen is dat dat flinke schade oplevert. Aan de hand van interactieve oefeningen en anekdotes worden de mensen zich bewust van de prijs die ze betalen als ze te veel tegelijkertijd op hun bordje nemen.

Wouter Hesseling is in Nederland de enige die tijdens een keynote (20- 45 minuten) of workshop (45- 90 minuten) de ‘mythe van het multitasken’ ontrafelt. Hij heeft inmiddels meer dan 20 jaar podiumervaring. Zijn aanpak? Leerzaam met een zeer hoge amusementswaarde. Hij wervelt over het podium, vertelt bevlogen zijn verhaal, beantwoordt vragen uit het publiek, allemaal terwijl hij tien breekbare borden draaiende probeert te houden. Onderwerpen als time management, multitasken, work- life balance, focus/ bewustzijn, peak performance, prefrontale cortex, werkgeheugen en reflexbrein komen terug in zijn verhaal.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Wouter Hesseling
Lezing van spreker Wouter Hesseling

Lezing - Multitasken is een fabeltje

Zou jij graag willen dat je medewerkers efficiënter leren werken? Wil jij minder stress op de werkvloer en minder ziekteverzuim door een burn-out? Wil je dat jouw mensen hun tijd beter indelen en tot 40% efficiënter werken? Wouter Hesseling geeft tijdens zijn lezingen duidelijke handvatten om deze doelen te realiseren.

Workshop van spreker Wouter Hesseling

Workshop - Multitasken is een fabeltje

Tijdens deze workshop (45- 120 minuten) wordt de mythe van het multitasken ontrafeld. Uit onderzoek blijkt dat multitasken niet bestaat. Eigenlijk switchen we steeds van task naar task. Dit noemen we switchtasken. En voor switchtasken betaal je een flinke prijs. Door interactieve oefeningen worden de deelnemers zich bewust van de kosten van het switchtasken:

 • 40% minder productief
 • 3-4 maal meer fouten
 • tijdrovend
 • stress verhogend
 • halve aandacht voor je relatie (werk en privé)
 • energie slurpend.
 • het remt creativiteit en innovatief vermogen.

Wouter Hesseling doet in samenwerking met wetenschappers van de UvA, de VU en de UU al jaren onderzoek naar multitasken en hyperconnectiviteit (het continu online zijn). Op bevlogen wijze spreekt Wouter over de prijs die je betaalt voor het multitasken (switchtasken). Al snel hangt zelfs de meest sceptische toehoorder aan zijn lippen.

Na enkele interactieve oefeningen volgt een korte krachtige show met meer dan tien draaiende bordjes. Hierna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Terwijl ze echte breekbare borden op stalen pinnen mogen laten draaien moeten ze de focus weten te vinden om meerdere lepeltjes in één beweging in verschillende glaasjes te krijgen. De mensen worden zich bewust van wat switchtasken met hen doet en kunnen daar later hun voordeel mee doen, op hun werk maar ook privé.

Het mooist zou het zijn als je gaat monotasken (iets afmaken voor je iets nieuws begint), maar in deze wereld wordt er bijna van je geëist dat je gaat multitasken. Tijdens de workshop en bij de evaluatie krijgen de deelnemers tips over hoe ze, als ze dan tóch gaan switchtasken, dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen.

Resultaten
Tijdens deze workshop ‘Multitasken is een fabeltje’ leren de deelnemers het verschil tussen multitasken, switchtasken en monotasken en ervaren ze wat het met hen doet. Dit zorgt bij de deelnemers uiteindelijk voor een gestructureerde manier van werken, betere keuzes in de manier van aanpak en meer rust in het hoofd. Deze nieuwe werkwijze zal resulteren in een hogere efficiëntie (netto werktijd is groter), meer productiviteit (meer focus), maximale klantgerichtheid (de klant krijgt de volledige aandacht) en minder werkdruk. Na afloop krijgt iedereen een boekje mee naar huis zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen.

Video van spreker Wouter Hesseling

Multitasken is een fabeltje

Bekijk de lezingen van Wouter Hesseling
Vrijblijvend informatie over Wouter Hesseling

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Wouter Hesseling geeft lezingen over de volgende onderwerpen