Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Fabio D'Agata

Intelligent bewegen - Ons lichaam is de sleutel naar succes

Fabio D’Agata

Expert op het gebied van lichaamsbeweging voor persoonlijke groei.

Tarieven en beschikbaarheid
Fabio D’Agata

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Fabio

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Fabio D’Agata is expert op het gebied van lichaamsbeweging en persoonlijke groei. Als de visionaire oprichter van SPAT verandert, een toonaangevend bedrijf op het gebied van lichaamsbeweging en gedragsverandering, en auteur van het inspirerende boek “Intelligent Bewegen”, heeft hij zich gevestigd als een autoriteit op dit gebied. Zijn inzichten en methoden hebben niet alleen individuen geholpen om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren, maar hebben ook een diepgaande impact gehad op bedrijven en organisaties in Nederland, zoals AFAS Software, Ministerie van Defensie en Conclusion.

Redenen om een lezing van spreker Fabio D'Agata te boeken

  • Fabio belicht het cruciale belang van lichaamsbeweging voor persoonlijke groei en professionele prestaties.
  • Hij doorbreekt traditionele denkpatronen en laat zien hoe ons bewegende lichaam een ongeëvenaarde bron van intelligentie is.
  • Het inzicht dat lichaamsbeweging in dienst kan worden gezet van professionele doelen en levensdoelen.

Over spreker Fabio D'Agata

Fabio is een gepassioneerde spreker, auteur, en ondernemer. Hij is de drijvende kracht achter het concept van Intelligent Bewegen. Gedreven door een sterke overtuiging in de kracht van beweging, heeft Fabio zijn leven gewijd aan het onderzoeken, onderwijzen en inzetten van de principes van Intelligent Bewegen. Hij heeft programma’s ontwikkeld die individuen en organisaties helpen om grip te krijgen op verzuim en hun gezondheid, welzijn en prestaties te verbeteren. Zijn benadering is uniek omdat het niet alleen focust op fysieke activiteit, maar ook de mentale en emotionele aspecten van beweging integreert. Door zijn eigen persoonlijke ervaringen te delen, van het overwinnen van heftige paniekaanvallen tot het ontwikkelen van een nieuwe benadering van beweging, inspireert hij anderen om de relatie met hun eigen lichaam te heroverwegen en het bewust in te zetten als een instrument voor groei en succes.

Bekijk de lezingen van Fabio D’Agata
Lezing van spreker Fabio D'Agata

Intelligent Bewegen

Fabio biedt een vernieuwende kijk op de wereld van beweging en persoonlijke groei. Hij is een expert op het gebied van intelligent bewegen, een concept dat zich richt op gedragsverandering door het integreren van fysieke, mentale, en emotionele aspecten in beweging. Hij inspireert zijn publiek met zijn persoonlijke verhaal, wetenschappelijke onderbouwing, praktijkvoorbeelden en oefeningen, zodat het ter plekke zélf wordt ervaren!

Over intelligent bewegen

Intelligent bewegen is meer dan alleen fysieke activiteit; het is een holistische benadering die de kracht van beweging gebruikt om zowel lichamelijke als geestelijk te groeien. Fabio D’Agata spreekt over hoe deze benadering bijdraagt aan betere prestaties op de werkvloer, verhoogde creativiteit, en een sterkere mentale weerbaarheid. Hij behandelt onderwerpen zoals het belang van bewust bewegen, gedrag dat naar de oppervlakte komt en de koppeling tussen lichaam en geest. Je leert hoe je intelligent bewegen concreet kunt integreren in je privé en professionele leven.

Intermezzo van spreker Fabio D'Agata

Intelligent Bewegen Break

Bij congressen is het cruciaal om het publiek betrokken en energiek te houden tijdens lange zitperiodes. Lichaamsbeweging biedt hiervoor de oplossing: de hersenen krijgen een pauze en de concentratie een boost. Beweging versterkt daarnaast ook de emotionele verbinding tussen deelnemers. Bij het kiezen van een actieve break voor een congres is het belangrijk om hierin beweging, diepgang en inspiratie te combineren. Fabio D’Agata, oprichter van SPAT Verandert en auteur, introduceert daarom de Intelligent Bewegen Break, een interactieve ervaring die deelnemers inspireert, in beweging brengt en weer energie geeft!

Video van spreker Fabio D'Agata

Boeklancering Intelligent Bewegen - Fabio D'Agata

Bekijk de lezingen van Fabio D’Agata
2024.04.22

‘In een sportsetting word je uitgedaagd, en daardoor leer je snel’

Sinds de Coronacrisis zijn we er niet socialer op geworden, maar door samen met anderen te bewegen, ontstaat er een krachtig speelveld voor persoonlijke groei. Daarom schreef Fabio D’Agata ‘Samen intelligent bewegen’. D’Agata: ‘Samen bewegen is een katalysator van het echte leven’.

Dit is alweer jouw tweede boek

Zeker, dit is de opvolger van Intelligent bewegen dat vier jaar geleden uitkwam. Na Corona zijn we eenzamer dan ooit en we krijgen daar bij mijn bedrijf SPAT Verandert, waar we mensen helpen met veranderen, veel vragen over. Het was dus logisch een opvolger te schrijven.

Merk je dat veel mensen eenzaam zijn?

Ja, en ze hebben het zelf niet eens altijd door. Je merkt ook dat organisaties, na al dat thuiswerken, vragen hebben over hoe medewerkers beter kunnen samenwerken. Bedrijven hebben tijdens Corona bijvoorbeeld van die stappenloopwedstrijden georganiseerd, maar competitie stimuleren werkt nog wel eens averechts. Weet je écht hoe het met iemand gaat als hij de meeste stappen heeft gezet van de afdeling? Ik ben niet tegen competitie, maar je zou veel meer het samen-element centraal kunnen stellen, door samen te bewegen.

Kun je uitleggen welke rol sporten speelt bij samenwerken?

Het is een tijd van latente eenzaamheid, maar ook van te weinig bewegen. En we kiezen vaak voor individuele activiteiten, ook dat is een afspiegeling van de maatschappij. Mijn visie is dat als je met iemand samen ‘intelligent’ gaat squashen dat dit doorwerkt in de samenwerking op de werkvloer. Het samen bewegen is een katalysator van het echte leven.

Waardoor leer je dat goed?

Een sportveld is natuurlijk een miniwereld. Zonder je telefoon ben je echt in contact met de ander en speel je een spel. Daar leer je vaardigheden voor het leven buiten het speelveld en dat maakt het heel sterk. Je kunt wel van alles lezen over samenwerken, maar als je hele lichaam voelt hoe het is om iets samen te doen, dan is de leercurve veel steiler.

Je pleit ook voor een bewustzijn daarin. Dus dat je tijdens het tennissen denkt: dit gaat om meer dan het setje binnenhalen.

Dat bewustzijnsniveau is belangrijk want dan krijg je er grip op, dan wordt het een methode die jou helpt bij het halen van je persoonlijke doelen.

Je gebruikt drie cases om uit te leggen hoe lichaamsbeweging een mens verder kan helpen. Eén daarvan gaat over hoe jij jouw voetbalwedstrijdjes aangreep om iets te leren.

Ik gebruik altijd voorbeelden van mezelf, want bij persoonlijke groei horen persoonlijke verhalen. En met zelfanalyse kom je verder in het leven. Het speelde toen mijn dochter geboren werd en dat voelde spannend. Opeens werd ik vader en omdat ik zelf geen vaderfiguur als voorbeeld heb gehad, wist ik dat het lastig zou worden. Ik ontdekte dat ik me heel eenzaam kon voelen in dat proces en kwam daar achter op het voetbalveld. Als ik wel eens werd overgeslagen op het veld kon ik buitenproportioneel boos reageren. Dat was aanleiding om te denken; ik heb dat gevoel thuis ook.

Die man op het voetbalveld en de man thuis zijn dezelfde persoon en ze voelen zich in beide gevallen eenzaam.

Ja en als je dat doorhebt, kun je daarmee aan de slag. Het is interessant om dat wat er op een veld gebeurt serieus te nemen omdat het in jou zit. Ik wist dat eenzaamheid mijn thema is en wilde dat het minder vat op mij kreeg. Voor mij was de les van samen intelligent bewegen dat ik niet boos wordt als ik even geen bal kreeg, maar het probeerde te doorvoelen en te accepteren. In een sportsetting word je continu uitgedaagd en daardoor leer je heel snel.

Lag de oplossing ook in de gesprekken die je had met jouw vriend in het team?

Het is belangrijk om je diepere drijfveren te delen met iemand die je vertrouwt. Ik geloof er wel in dat het af en toe een laagje dieper kan op het sportveld. Dan ontstaat er een support-systeem. Mijn vriend zei bijvoorbeeld: ik gun je die bal, waardoor ik me begrepen voelde. Dan gaat de kracht van die andere persoon in jouw voordeel werken.

Werkt het goed als je dan eerst over het spel praat en later pas over de echte thema’s?

Ja, dat heet functioneel contact – hoe laat spreek je af en waar spelen we? – en vanuit die basis kun je het later iets persoonlijker maken. Zoals met veel principes uit het boek geldt hetzelfde op kantoor: functioneel contact is relatief makkelijk en gaat concreet over werk, vanuit dat contact kun je iets persoonlijkers delen.

En daardoor kon je over vaderschap beginnen?

Klopt. En het voordeel van samen bewegen is dat het stressniveau omlaag gaat en je gemakkelijker dingen kunt delen waar spanning op zit. Beweging maakt het contact minder beladen en ik kon zo dus makkelijker praten over mijn eenzaamheid.

Wat was de kern van waarom het werkte voor jou?

Dat je eerst ontdekt wat je wilt en dan gaat bepalen wat je moet ontwikkelen om daar te komen. Als je dat kunt doorvoelen, dan kun je een veranderingsproces in gang zetten vanuit het fysieke, bewegende lichaam. En als anderen je eenmaal helpen, dan kom je in een groeiproces terecht. Dat zijn altijd de fases die we samen doorlopen als mensen bij ons komen met een vraag; het begint met het ultieme verlangen, dan kijken we welke groei je moet doormaken en ten slotte ga je aan de slag. Als je weet welke vaardigheden je wilt ontwikkelen, dan kun je daar een beweegactiviteit bij bedenken die past. Maatwerk dus, ik geloof niet in een standaard 12-weeks programma dat werkt voor iedereen.

In het boek vertel je hoe Marco van Basten iets had aan jouw adviezen.

Mijn eerste boek hielp Marco door een lastige fase in zijn leven heen. Zijn probleem is dat hij een topsportmentaliteit heeft en dan gaat het om winnen en niet om verbinding maken met zichzelf en de ander. Dat ging hem dwarszitten, hij ging vaak over zijn grenzen heen om te winnen; in de Champions League op dezelfde manier als in een potje squash nu. Daar kreeg hij last van. Hij maakte een analyse van wat hij echt wil in het leven, en hoe hij zich daarvoor moet gedragen. Nu beweegt hij anders – intelligenter – op de squashbaan en sindsdien slaapt hij weer lekker. Zo zie je duidelijk de ‘transfer’ van het speelveld naar het leven daarbuiten.

Wat moest er bij hem precies anders?

Zijn ultieme verlangen was altijd geweest: winnen, maar dat moest hij op latere leeftijd aanpassen. Als het leven alleen om winnen en verliezen gaat dan wordt het een eenzaam verhaal. Die topsportmentaliteit zie je ook veel in het bedrijfsleven terug, maar ik geloof daar niet in. Een topsporter heeft op zijn 35-ste alles gegeven, maar werken moet je tot je 67-ste.

Zijn we een beetje doorgeslagen, door topsport als ideaal te zien?

De grens over gaan wordt bewierookt, maar het is juist veel gezonder om op je grenzen te letten, zodat je een heel leven lang met plezier kunt werken.

Bron: Managementboek

Bekijk de lezingen van Fabio D’Agata

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Fabio D’Agata na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Samen intelligent bewegen Gedragsverandering in de hoogste versnelling

Het menselijk lichaam is slimmer dan je denkt. Die intelligentie kun je gebruiken voor wat écht belangrijk is in het leven. Dat legde Fabio D’Agata uit in zijn eerste boek: ‘Intelligent Bewegen’. Sindsdien hebben veel mensen en organisaties de voordelen van zijn methode ervaren. In dit boek gaat Fabio een stap verder: hij laat zien dat wij niet alleen ontworpen zijn om intelligent te bewegen, maar ook – en vooral – om sámen intelligent te bewegen. Door samen met anderen te bewegen, ontstaat er een krachtig speelveld voor persoonlijke groei. Je ervaring is rijker, je hersenen ontwikkelen zich beter en je leert sneller.

Bestel dit boek

Intelligent bewegen - Lichaamsbeweging voor persoonlijke groei

Na een periode van heftige paniekaanvallen veranderde Fabio D’Agata zijn manier van bewegen. Hij ontdekte dat zijn klachten afnamen. Het menselijk lichaam is namelijk slimmer dan je denkt en die intelligentie kun je inzetten voor wat écht belangrijk is in je leven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, onderzoek, interviews met experts én zijn eigen verhaal neemt D’Agata je mee naar een wereld waar beweging en persoonlijke ontwikkeling samengaan. Intelligent bewegen geeft je inzichten, sleutelprincipes en tools om zelf aan de slag te gaan om je ultieme verlangen waar te maken.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Fabio D’Agata

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Fabio D’Agata geeft lezingen over de volgende onderwerpen