Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Als je de lat lager legt ga je niet hoger springen

Spreker Gerard Dielessen

Gerard Dielessen

Schrijver, spreker, toezichthouder, adviseur

Tarieven en beschikbaarheid
Gerard Dielessen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Gerard

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Gerard Dielessen begon zijn carrière als ‘opmaakredacteur’ bij het prestigieuze Utrechts Nieuwsblad op 21-jarige leeftijd in 1976. Na zijn werk als chef nieuwsdienst verliet hij deze krant om chef/eindredacteur van het NOS Jeugdjournaal te worden. Na ruim een jaar stapte hij over naar het NOS Journaal, waar hij redactiechef werd. Vervolgens werd hij hoofdredacteur bij Wegener Uitgeverij Gelderland /Overijssel, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de Apeldoornse Courant, Arnhemse Courant en Deventer Dagblad. Na deze baan keerde hij terug naar televisie en werd hij hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek NOVA, en daarna hoofdredacteur van NOS Studio Sport. Van 2003 tot halverwege 2010 was hij algemeen directeur van de NOS en daarna werd hij algemeen directeur van NOC*NSF, zijn laatste ‘vaste’ baan. Na 11,5 jaar kwam er recentelijk een einde aan deze functie, waarmee een nieuwe levensfase aanbrak.

Redenen om een lezing te boeken van spreker Gerard Dielessen

  • Gerard Dielessen stelt zijn ervaringen beschikbaar voor mensen die nu leidinggeven en te maken hebben met ingewikkelde vraagstukken.
  • Aan de hand van vijftien lessen neemt Dielessen de deelnemers mee op de weg naar de top.
  • Hij hoopt ook jonge, aanstaande leidinggevenden te inspireren met zijn lezingen.

Lessen in leiderschap van de voormalig directeur van de NOS en NOC*NSF

Gerard Dielessen wordt vaak gefeliciteerd met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, maar hij is nog lang niet klaar. Met zijn bijna vijftigjarige ervaring in de media en sport wil hij een betere samenleving bevorderen. Hij wil niet langer trekken, maar juist duwen. Hij wil mensen, organisaties, bedrijven en instellingen helpen en ondersteunen, terwijl hij blijft leren en vooruitkijken.

Momenteel is Gerard Dielessen voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Drenthe, een regionale publieke omroep die diepgeworteld is in de Drentse samenleving. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Omroep MAX en voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Alpe d’HuZes. Ook is hij lid van de Raad van Vooruitgang van het Lunar Institute/Fresh Forward. Naast deze functies heeft hij tijd voor zijn hobby’s, zoals fietsen en golfen. Momenteel fietst hij met een vriend heel Italië rond in blokken van ongeveer 1000 kilometer per keer. Hij schrijft ook graag en geeft keynotes aan bedrijven en organisaties die gebruik willen maken van zijn kennis en ervaring. Hij treedt regelmatig op als dagvoorzitter en geeft gastcolleges over het thema leiderschap aan verschillende opleidingen. Noorwegen is zijn favoriete land en verblijft daar ook regelmatig.

 

Bekijk de lezingen van Gerard Dielessen
Lezing van spreker Gerard Dielessen

Als je de lat lager legt ga je niet hoger springen

Gerard Dielessen heeft zijn sporen in de media en de sport in de afgelopen ruim veertig jaar ruimschoots verdiend. Als voormalige algemeen directeur van de NOS en NOC*NSF en oud-hoofdredacteur van NOVA en NOS Studio Sport was hij eindverantwoordelijk voor organisaties waar iedereen een mening heeft. In zijn lezingen put hij uit zijn jarenlange ervaring en neemt hij zijn toehoorders mee in hoe hij zijn organisaties heeft getransformeerd door altijd een gezamenlijk verlangen te creëren op basis van waarden en overtuigingen onder de noemer: Als je de lat lager legt ga je niet hoger springen. Daarin komen onder andere de belangrijke issues aan de orde zoals: ‘integriteit en moraliteit’, ‘ambitie’, impact van technologie’ en ‘principes en vaste lasten’ aan de orde.

     

Video van spreker Gerard Dielessen

Leiderschap Boek 15 lessen van Gerard Dielessen

 

Bekijk de lezingen van Gerard Dielessen

Dapper leiderschap - Braincandies voor de nieuwe manager

In dit boek legt Gerard uit hoe belangrijk het is om te luisteren, vragen te stellen, je intuïtie te volgen en hoe essentieel het is om de ruimte te nemen om na te denken, zelfs al is het maar een minuut, voordat belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Ook beschrijft hij hoe keuzes tot stand komen en hoe onmisbaar eigenschappen zijn als eerlijkheid, integriteit, respectvol zijn, moed, ambitie, betrokkenheid, authenticiteit, onafhankelijkheid, avontuurlijkheid, creativiteit en innovatief denken.

Bestel dit boek

Als je de lat lager legt ga je niet hoger springen - Vijftien lessen in leiderschap van de voormalig directeur van de NOS en NOC*NSF

Gerard Dielessen heeft bijna zijn hele leven lang leidinggegeven in uitdagende organisaties. In meer dan veertig jaar heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend in de media en de sportwereld. Leidinggeven gaat niet vanzelf. Hij heeft dat met vallen en opstaan geleerd. In dit boek deelt hij zijn persoonlijke leiderschapsovertuigingen op een vermakelijke en anekdotische wijze. Ook wil hij aanstormend talent, en wie daar verder in is geïnteresseerd, handvatten bieden op de weg die voor hen ligt en leren hoe je valkuilen kunt vermijden.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Gerard Dielessen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Gerard Dielessen geeft lezingen over de volgende onderwerpen