Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Dagvoorzitter met een passie voor sport

Renate Verhoofstad

Journalist, auteur, dagvoorzitter en presentator.

Tarieven en beschikbaarheid
Renate Verhoofstad

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Renate

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Renate Verhoofstad ziet sport als een opera d’arte; een voorstelling als het leven zelf. De verhalen die ze het liefst vertelt gaan over opoffering, doorzettingsvermogen, trots, schoonheid, corruptie, vreugde en verdriet. Daarnaast presenteert ze sportquizzen met mooie beelden en verhalen zoals de Olympische sportquiz 2024 rond de Spelen in Parijs.

Redenen om een lezing van spreker Renate Verhoofstad te boeken

  • Renate Verhoofstad combineert expertise met een gepassioneerde benadering van sport, wat resulteert in boeiende verhalen die inspireren.
  • Met ervaring variërend van RTL Sport tot correspondentiewerk in Italië, biedt Verhoofstad een veelzijdige en waardevolle perspectief op sport.
  • Verhoofstad staat bekend om haar scherpzinnigheid en humor, waardoor ze het publiek moeiteloos weet te boeien tijdens presentaties en quizzen.

Over spreker Renate Verhoofstad

Sport loopt als een rode draad door de journalistieke carrière van Renate Verhoofstad. Met een sportverliefde vader op de bank urenlang koers kijkend, groeit ze op onder de rook van het RKC-stadion. Via een studie journalistiek en baantjes als vrijwilliger bij voetbalclub Willem II, belandt ze in 1997 als jongste bediende bij RTL Sport. Na twee jaar volgt de overstap naar de VPRO waar ze aan allerlei programma’s meewerkt, waaronder Holland Sport en Sportpaleis de Jong. Als freelancer werkt ze ook mee aan porgramma’s zoals Studio Spaan en Huis van Oranje van de VARA. In 2003 maakt ze de stap naar Italie waar ze tien jaar lang werkzaam is als correspondent met als standplaats Lucca en Florence.

Renate Verhoofstad is vanwege haar kennis van de Italiaanse sportcultuur een regelmatige gast in radio- en televisieprogramma’s en was ook tafeldame van Mart Smeets tijdens de Tour de France. Ze is ook lang jurylid van de Nico Scheepmaker-beker, voor het beste sportboek van het jaar. Sinds haar terugkeer naar Nederland is ze werkzaam als eindredacteur en redacteur van de VPRO, NOS, AVRO/TROS. Ze werkt aan plannen voor haar eigen documentaires, is vaste medewerker van het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen en schrijft ook verhalen voor sportbladen en literaire tijdschriften zoals De Muur. Renate is een scherpzinnig spreker/presentator, met een vleugje humor.

Bekijk de lezingen van Renate Verhoofstad
Vrijblijvend informatie over Renate Verhoofstad

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884