Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
spreker Robert Overweg

Robert Overweg

Digitalisering & Virtuele Realiteit

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Robert Overweg

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Robert

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

‘Digital is taking over. How our lives are increasingly becoming more digitised. How to spin this around into something good’ 

Spreker Robert Overweg vertelt op een autonome, onafhankelijke manier en geeft een breed overzicht van wat er allemaal speelt op gebied van Digitaliseren en de ‘Virtual World’. Daarnaast laat hij zien wat jij hier als persoon of specifiek bedrijf mee kan. Ook laat zien hoe je deze transformatie gericht in kan gaan zetten binnen je bedrijf.

Hij geeft advies en begeleid bedrijven bij interne bedrijfstransformaties gericht op digitalisering. Inmiddels doet hij de digitale transformatie van een aantal bekende A-brands in Nederland waaronder RTL en Vodafone. Hij houdt zich onder andere bezig met de toekomstvisie van de convergence Vodafone Ziggo voor 2020.

In 2007 begin Robert met fotografie en computergames. Hij wist deze werelden met elkaar te verbinden en startte zijn eerste virtueel fotografieproject. Niet alleen in zijn unieke foto’s weet spreker Robert Overweg de virtuele wereld en de ‘echte’ wereld samen te brengen, hij ontwikkelde verschillende concepten omtrend virtuele realiteit waarin hij de twee werelden met elkaar verbind.

Robert verzorgde lezingen voor onder andere SXSW (Texas), MIT (Boston), Yonsei University (Seoul), Kaist, (Seoul), TEDx(Utrecht), Dutch Design Week (Eindhoven), Next conference (Hamburg) and ICEC (Trondheim).

Bekijk de lezingen van Robert Overweg

  Lezingen van spreker Robert Overweg

  How to develop an adaptable mindset and survive the future

  • Een flexibele mindset helpt bij het verbreden van je horizon, laat je zien hoe je onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen én laat je zelfs een beetje in de toekomst kijken. Spreker Robert Overweg laat zien dat het ontwikkelen van een flexibele mindset van enorm veel waarde kan zijn, zeker in tijdens van disruptie!
  • Hoe flexibel is jouw brein? Een flexibel brein zorgt voor een sterk aanpassingsvermogen zodat je makkelijker kan omgaan met alle veranderingen om ons heen. Ook stimuleert dit creativiteit! “Wanneer je deze vaardigheid onder de knie hebt, zal je hier veel profijt van hebben zowel op professioneel als persoonlijk vlak.” Veel mensen praten over de flexibele mindset, maar hoe realiseer je dit? Hier gaan jullie het tijdens de lezing van Robert Overweg over hebben.


  Lezingen van spreker Robert Overweg

  AR / VR / XR how to add value

  • Waar ligt de toegevoegde waarde van AR en VR? Robert laat zien dat Virtual Reality kan worden toegepast voor veel meer dan alleen games en entertainment. Zo draagt VR bij aan de kwaliteit van leven door behandelingen te verbeteren, VR kan o.a. ingezet worden bij pijnreductie en het verwerken van traumatische ervaringen. Ook op gebied van sport wordt Virtual Reality toegepast. Robert ontwikkelende VR solutions voor professionele sport teams om bepaalde wedstrijdsituaties te trainen of te leren van momenten. Dit deed hij samen met o.a. het Nationale voetbalteam en Ajax. In deze lezing neemt Robert zijn publiek mee en introduceert hij de oneindige mogelijkheden in de wereld van Virtual Reality.


  Lezingen van spreker Robert Overweg

  How esports is disrupting the sports industry

  • Zelfs wanneer je geen fanatieke gamer bent kan je lastig om de populariteit van Electronic Sports, ookwel esports heen!  is de term die gebruikt wordt voor het competitief spelen van computerspellen. Esports is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er worden steeds meer (internationale) competities georganiseerd. Ook Nederland kent een aantal prominente competitieve gamers. We zijn continue aan het expirimentenren met nieuwe mogelijkheden en de manier waarop de ons bezighouden met online gaming. Een nieuwe, frisse wind wanneer het gaat om het kijken van sport waar we zeker meer van gaan horen!


  Lezingen van spreker Robert Overweg

  What blockchain will disrupt and what new companies will arises

  • Tijdens deze lezing start Robert bij de basis: Wat is blockchain en wat kan blockchain voor de wereld betekenen?  Blockchain kan worden gezien als Een digitaal gedecentraliseerd kasboek waar iedereen op het netwerk een zelfde versie van beheerd met alle transacties. Blockhain vraagt om een hele nieuwe manier van denkenMet de komst van blockchain richten steeds meer bedrijven zich op het ontwikkelen van nieuwe economische modellen. Het mooie aan blockchain is dat niet 1 organisatie, overheid of bank het netwerk beheert, het netwerk wordt door ons allemaal beheerd. En in stand gehouden door het netwerk. Er is geen middle man meer.

  Lezingen van spreker Robert Overweg

  Trust me I’m a Robot

  • Over hoe Robots ons vertrouwen winnen. Robert geeft lezingen over de virtuele werkelijkheid en sociale interactie, empathie en vertrouwen.


  Lezingen van spreker Robert Overweg

  Technologie binnen de gezondheidzorg 

  • Robert is er van overtuigt dat technologie kan bijdragen aan een mooiere wereld. Met dit in gedachten ontwierp hij verschillende innovatieve virtuele concepten binnen de gezondheidszorg die o.a. een positieve bijdrage kunnen leveren binnen revalidatie en bij traumaverwerking.
video

Robert Overweg

video

Digital is taking over

Bekijk de lezingen van Robert Overweg
Vrijblijvend informatie over Robert Overweg

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Robert Overweg geeft lezingen over de volgende onderwerpen