Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Alles over het maken van kookboeken, food trends en eetverslaving

Vanja van der Leeden

Vanja van der Leeden

Chef, culinair journalist en kookboekenauteur

Tarieven en beschikbaarheid
Vanja van der Leeden

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Vanja

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Na een talenstudie en een aantal jaren in corporate Londen, Rome, Florence en een blauwe maandag in de politiek, besloot Vanja van der Leeden haar hart te volgen en alleen nog maar dingen te gaan doen die ze leuk vond. Dat ging niet zonder slag of stoot. Want terwijl ze veel ervaring opdeed in restaurantkeukens, kampte ze in de coulissen met depressies en een eetstoornis.

Het lukte haar uiteindelijk om daar vanaf te komen, ironisch genoeg vooral door te blijven koken. Inmiddels is Vanja kookboekmaker, culinair schrijver en tv-chef. Ze ontwikkelt recepten voor tijdschriften en foodmerken, interviewt en maakt reportages over culinaire onderwerpen.

Redenen om spreker Vanja van der Leeden te boeken

  • Vanja is een selfmade woman die door veel vallen en opstaan haar doel bereikt heeft.
  • Ben je op zoek naar iemand met een echt verhaal, dan ben is Vanja je vrouw. Ondanks een eetstoornis lukte het haar om chef en kookboekenauteur te worden.
  • Haar kookboek INDOROCK won zelfs het Gouden Kookboek, de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek.

Ondanks een eetstoornis chef en kookboekenauteur

Haar kookboek Indorock werd in 2019 verkozen tot het Gouden Kookboek 2019. Daarna volgde Indostok, een kookboek over saté. In 2022 verscheen INSANE. Hierin toont ze op humoristische wijze hoe je relatief gezond kunt eten zonder gek te worden en laat ze terloops zien hoe zij een balans vond in haar eetpatroon.

Met veel zelfspot en zonder zielig te doen deelt Vanja haar verhaal, dat inspirerend zal zijn voor mensen met vergelijkbare problemen (zoals perfectionism en een laag zelfbeeld) en die desondanks grote ambities hebben. Wil je een luchtiger onderwerp? Dan kunnen we het hebben over eten. Als voormalig chef en cateraar kent ze alle facetten van het vak van kok. Nu houd ze zich vooral bezig met het maken van culinaire content als kookboeken, recepten en kookvideo’s. Koken is zo ongeveer de meest populaire hobby en ze helpt je die hobby verder te professionaliseren.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Vanja van der Leeden
Lezing van spreker Vanja van der Leeden

Hoe maak je een succesvol kookboek

Lezing van spreker Vanja van der Leeden

Hoe word je een eetverslaving de baas

Video van spreker Vanja van der Leeden

Chef Vanja van der Leeden | World Food Day Show

Bekijk de lezingen van Vanja van der Leeden

Insane - Gekmakend lekker en best gezond

Het zoveelste boek over gezond eten?! Ja, maar wacht. Dit is geen dieetboek en je krijgt er ook geen zogenaamde ‘glow’ van. Insane is een eerlijk verhaal over een haalbaar, divers en gebalanceerd eetpatroon.

Klinkt saai. En als niks nieuws bovendien. De manier waarop de boodschap gebracht wordt, is echter wel anders. Auteur Vanja van der Leeden toont met de nodige zelfspot en relativering hoe zij een balans vond in haar eetgedrag. In Insane laat ze zien hoe ze doorgaans thuis eet. Dat is altijd lekker en ‘best gezond’. Want als ze één ding geleerd heeft in haar zoektocht naar een gezond eetpatroon, is dat je er vooral niet te streng en dogmatisch mee om moet gaan.

Bestel dit boek

Indostok - Het ultieme ABC van de lekkerste saté

‘Wat doet ons zo smachten naar een dampend sateetje? Begint het al bij het vuur onder de sissende stokjes? Is het de grillsmaak waardoor ons oerinstinct wordt aangezet? Of laat die onweerstaanbare marinade onze tong swingen? Hét mysterie wordt in dit boek onthuld. Waar instant hit INDOROCK een eigenzinnige ode was aan de Indische keuken, zingt INDOSTOK een vurige love ballad voor saté waar de vonken vanaf spatten. Ontsteek het vuur en rock je stok!’

Bestel dit boek

Indorock - Indonesische smaken in een nieuwe jas

‘De eeuwenoude Indische keuken is beïnvloed door vele keukens, waaronder de Portugese, Nederlandse, Chinese, Indiase, Britse en Franse. Juist dit gemengde karakter van de Indische keuken maakt dat de kok als geen ander de richting bepaalt. Waar de ene kok teruggrijpt op oude familierecepten, is de ander op zoek naar nieuwe combinaties. Vanja van der Leeden hoort tot die laatste school. Bij de recepten in dit boek heeft zij zich laten leiden door culinaire creativiteit en de wens de gerechten net zo knallend in beeld te brengen als ze smaken.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Vanja van der Leeden

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Vanja van der Leeden geeft lezingen over de volgende onderwerpen