Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Erik Dekker laat je zien wat je kunt leren van winst en verlies

Spreker Erik Dekker

Erik Dekker

Wielrenner, spreker en dagvoorzitter

Tarieven en beschikbaarheid
Erik Dekker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Erik

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Erik Dekker is een sportman in hart en nieren. Met zijn jarenlange ervaring als atleet én als coach, leert hij mensen hoe ze kunnen leren van hun fouten. Pas wanneer je begrijpt wat er de eerste keer misging, kun je het de tweede keer beter doen.

Erik is 8 jaar oud wanneer hij voor de eerste keer op een racefiets stapt. Vanaf dat moment werkt hij keihard om de top van de wielrensport te behalen. Zijn harde werken wordt beloond, wanneer hij op 16-jarige leeftijd debuteert in de nationale juniorenploeg en een zilveren medaille behaalt op het WK junioren. In 1992 behaald Erik Dekker een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Barcelona, en in 2000 won hij maar liefst 3 etappes in de Tour de Trance.

Redenen om Erik Dekker te boeken als spreker

 • Erik Dekker vertelt aan de hand van zijn eigen ervaringen hoe belangrijk het is om strijdlustig en ambitieus te blijven. Tijdens de lezing vertelt Erik Dekker onder andere verhalen uit zijn jeugd, zijn tijd als professioneel wielrenner en daaropvolgende carrière switch tot coach.
 • Met zijn interessante levensverhaal, weet Erik iedereen te motiveren om het beste uit het leven te halen.
 • Hij vertelt over het belang van ambitie, doorzettingsvermogen en de kracht om te leren van je verlies. Deze onderwerpen zijn universeel, waardoor de lezingen van Erik Dekker geschikt zijn voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Over Spreker Erik Dekker

Tijdens zijn succesvolle wielercarrière heeft Erik Dekker ook leren omgaan met verlies. Zo is hij meerdere keren (soms zelfs op live televisie) onderuit gegaan, waardoor hij vaak blessures opliep. In 2006 besloot hij na een hoofdblessure een eind te maken aan zijn carrière als wielrenner. Inmiddels is hij een succesvol coach en gastspreker, die anderen helpt bij het analyseren van hun problemen en verliezen. Erik Dekker is namelijk dankbaar voor iedere valpartij en ieder verlies, omdat deze dieptepunten hem hebben gevormd. Niet alleen als wielrenner maar ook als mens. En de enige manier waarop je kunt groeien, is door te leren van je fouten.

Naast gastspreker is Erik Dekker ook een populair dagvoorzitter. Met enige regelmaat staat hij op zowel publieke als gesloten evenementen de middag of avond aan elkaar te praten. Door zijn persoonlijke verhalen en aanstekelijke enthousiasme is Erik Dekker bij uitstek geschikt als dagvoorzitter.

Als oud-wielrenner én oud-coach, ziet Erik Dekker dingen die anderen over het hoofd zien. Hierdoor is Erik een veelgevraagd analist tijdens wielrenevenementen en belangrijke wedstrijden. Uit eigen ervaring weet hij precies wat er omgaat in de hoofden van zowel de wielrenners als de coaches. En ook tijdens zijn werk als analist zal Erik Dekker laten zien dat wielrenners kunnen leren van hun fouten.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Erik Dekker
Lezingen van spreker Erik Dekker

Spreker Erik Dekker deelt graag zijn visie op de volgende thema’s

Als spreker kan Erik Dekker putten uit een rijk arsenaal aan ervaringen. Hij maakte alles mee, eerst als wielrenner en later als coach. Hij ontwikkelde zich van jong talent tot nummer één op de wereldranglijst. Hij was knecht, kopman én coach. Hij kwam regelmatig ten val, maar richtte zich altijd weer op en kwam dan sterker terug. Met zo’n carrière heb je wat te vertellen! De presentaties van Erik Dekker zijn dan ook een inspiratiebron voor elk bedrijf. Een gastspreker met een verhaal, een spreker die mensen boeit.

Mogelijke thema’s

 • Winnen en verliezen: pech of geluk?
 • Technische ontwikkelingen in de (wieler)sport: zegen of vloek?
 • Hoe herken je talent?
 • Topsport doe je niet. Topsport ben je.
 • Is passie dé sleutel naar succes?
 • Wat maakt het verschil tussen winnen en net-niet-winnen?
 • Is aanvallen altijd de beste verdediging?
 • Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.
 • Wat zijn de kenmerken van een effectieve leider?
 • Hoe smeed je een succesvol team?
 • Hoe maak je het onmogelijke mogelijk?
 • Van luxe gaat geen sporter beter presteren.

En dit is nog maar een greep. Elk onderwerp doorspekt Erik Dekker met persoonlijke ervaringen, leuke anekdotes en boeiende verhalen. En altijd maakt Erik Dekker als gastspreker de vertaling naar het bedrijfsleven of uw evenement.

Dagvoorzitterschap Erik Dekker

Erik Dekker als dagvoorzitter

Met Erik Dekker staat er een persoonlijkheid op het podium. Hij is een dagvoorzitter die anderen de ruimte geeft, maar de regie strak in handen houdt. Een dagvoorzitter die overal het fijne van wil weten, maar er niet voor terugdeinst om ook ‘advocaat van de duivel’ te zijn. Een dagvoorzitter die zijn eigen ervaringen meeneemt en ze graag met de aanwezigen deelt. Zijn humor, enthousiasme, positieve energie en schat aan ervaring maken hem bij uitstek geschikt om uw bijeenkomst te leiden. Vraag Erik Dekker als dagvoorzitter en uw evenement staat als een huis.

Video van spreker Erik Dekker

Gastpreker Erik Dekker

Bekijk de lezingen van Erik Dekker

Fietsen met Erik Dekker

Fietsen met Erik Dekker geeft een inkijkje in het leven van de oud-profwielrenner. In dit boek staan 13 van Erik’s favoriete routes in Nederland beschreven met een lengte tussen 118 tot 154 km, een route in het Spaanse Calpe en een bonusroute van 140 km door Drenthe. Alle routes zijn ook als GPX-bestand te downloaden. Tijdens de tochten komen anekdotes uit het koersleven voorbij. De ervaringen van de wielerprof zijn in dit boek gecombineerd met de beleving van de toerfietser. Een musthave voor alle wielerfanaten. Of je de sport graag op tv volgt, of zelf wielrenner bent!

Bestel dit boek

De Tour van Erik Dekker - Zijn mooiste herinneringen aan de Tour de France in 21 etappes

Erik Dekker beleefde de grootste zeges uit zijn carrière in Frankrijk. Hij won de klassieker Parijs-Tours en maar liefst vier etappes in de Ronde van Frankrijk. Voor De Tour van Erik Dekker keert hij terug naar het land van de Tour. Daar gaat hij op zoek naar de finishstraten van de etappes die hij er won, beklimt hij onder andere de fameuze Alpe d’Huez en de Aubisque en gaat hij op zoek naar de mooiste wegen om te fietsen. Het levert herinneringen op aan zijn zeges, valpartijen en weggevallen collega’s. Maar hij laat vooral de schoonheid zien van het Franse decor van de mooiste wielerkoersen van toen. In De Tour van Erik Dekker reist hij heel Frankrijk door – van de Vendée, via het Noorden, de Jura, de Vogezen, de Alpen naar de Pyreneeën, richting Bordeaux. Natuurlijk doet hij ook de mythische Mont Ventoux aan. Dit boek is een feest der herkenning voor de doorgewinterde wielerliefhebber en een ontdekkingsgids voor iedereen die graag zelf op de fiets door Frankrijk rijdt, in het spoor van Erik Dekker.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Erik Dekker

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Erik Dekker geeft lezingen over de volgende onderwerpen