Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies

"Leiderschap, het WIJ-gevoel en Gastvrijheid"

Frank Rekers

Frank Rekers

Spreker, trainer en auteur Frank Rekers is een waarde(n)gedreven ondernemer, oud-marinier en Mandela-kenner.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frank Rekers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Frank Rekers spreekt met passie en humor over leiderschap, voorbeeldgedrag en kernwaarden, teamvorming, gastvrijheid en mentaliteit. Hij heeft een bijzondere interesse in Nelson Mandela en de Ubuntu filosofie “Ik ben omdat WIJ zijn”. Frank’s overtuiging is dat succes wordt bepaald door de wijze waarop “leiderschap” wordt uitgedragen, in hoeverre het “WIJ-gevoel” (voor elkaar door het vuur gaan) aanwezig is en de mate waarin “gastvrijheid” wordt ervaren. Deze zijn complementair aan elkaar en komen voort uit zijn ondernemers ervaringen en het feit dat hij oud-marinier is.

Een meeslepend verhaal uit de praktijk
Oud-marinier Frank neemt je mee naar de kracht van het Korps Mariniers, hun kernwaarden ‘Verbondenheid, Kracht en Toewijding ‘, die ervoor gezorgd hebben dat hij met oud-mariniers de roei-Challenge van Rotterdam naar Londen heeft volbracht. Zonder visie, leiderschap, gastvrijheid (lees ook behulpzaamheid), een hoger en gewaagd doel was deze missie niet gelukt. Een heus succesverhaal! Opgetekend in zijn boek “Van Droom naar Werkelijkheid”.

De verbondenheid van de mariniers heeft Frank herkend in de leiderschapsstijl van Nelson Mandela en de Ubuntu-filosofie; zonder kijkers geen filmster, zonder klanten geen ondernemer en zo verder.

Om het wereldlijke Mandela Day te ondersteunen heeft hij dit jaar, 18 juli 2018,  waarin de 100e geboortedag van Mandela wordt herdacht, de Mandela Day Nederland georganiseerd en geeft hij enkele bijzonder lezingen/workshops met als thema “Maak iedere dag een Mandela dag”.

De sessies van spreker Frank Rekers zijn bewustwordend, leuk, interactief, inspirerend en praktisch. Hij maakt de verbinding tussen het menselijke en zakelijke en verzorgt al jaren lezingen en workshops op events en congressen en voor bedrijven, instellingen en de zorg.

Frank is eigenaar van 4Human Training, Coaching & Advies, oprichter van het Talking Stick Instituut, heeft meerdere bedrijven gerund, schrijft regelmatig columns en vervult diverse nevenfuncties als  Lid Raad van Toezicht bij een scholengemeenschap en bestuurder bij werelds grootste vrijwilligersnetwerk.

Frank is veelgevraagd in de branche Zorg en Welzijn om gastvrijheid en veranderingen te implementeren en heeft. Er is een speciale lezing/ workshop voor deze branche vanwege zijn ervaringen, frisse kijk hierop en praktische aanpak.

 

Bekijk de lezingen van Frank Rekers

Nelson Mandela

 • Dit jaar staat in het teken van de viering van 100 jaar Nelson Mandela. Frank verzorgt specifieke lezingen over dit thema:
  Leiderschapslessen Nelson Mandela
  De Ubuntu-filosofie: ik ben om dat WIJ zijn
  Dialoog met de Talking Stick-methode
  Ook schreef Frank Rekers een blog over Mandela en de Ubuntu filosofie. Lees de blog voor meer informatie over dit thema.

Teamvorming en het WIJ-gevoel

 • ‘Je bent zo sterk al de zwakste schakel’, ‘Leave nog man behind’ en ‘WIJ boven ik’ zijn de succesfactoren van elk winnend team en te komen tot excellente prestaties. Frank neemt je mee op een bevlogen manier over hoe je het WIJ-gevoel creëert. Deze worden opgeluisterd met ervaringen als marinier, zijn roei-Challenge van Rotterdam naar Londen en als ondernemer.

De essensie van Gastvrijheid

 • Er is nooit maar dan ook nooit een reden om niet behulpzaam zijn. Hij heeft een lezing en workshop met herkenbare, bewustwordende en humoristische voorbeelden die raken. Gastvrijheid gaat om cultuur en een keuze.
 • De sessie is praktisch, doet een beroep op eigen verantwoordelijkheid en onderscheidend vermogen kan per direct worden toegepast. Er is een speciaal programma voor de branche Zorg en Welzijn.

Leiderschap en kernwaarden

 • Geen doel, geen focus is gelijk aan geen succes. Leiderschap en het hebben van kernwaarden geven richting. Frank geeft antwoord hoe je in de huidige tijd leiderschap toepast en kernwaarden vormgeeft.
 • Zijn ervaringen als ondernemer en bij het Korps Mariniers met de kernwaarden “Verbondenheid, Kracht en Toewijding” wordt ervaren als inspirerend, pakkend en praktisch.
  Vrijblijvend informatie over Frank Rekers

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Frank Rekers geeft lezingen over de volgende onderwerpen