Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Verbind, boei en bereik jongeren binnen jouw organisatie

Jort Verhage

De verbinder tussen jong en oud

Tarieven en beschikbaarheid
Jort Verhage

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jort

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen praten vaak over jongeren, nemen beslissingen voor jongeren, maar gaan meestal niet met jongeren in gesprek. Jort Verhage zet zich al sinds zijn 11e in voor de verbinding tussen jong en oud. Jongeren kunnen ontzettend veel van de ervaring, kennis en kunde leren van ouderen. Dit gebeurt ook. Ouders voeden kinderen op met hun levenservaring, docenten dragen kennis over op leerlingen. Werkgevers delen hun ervaring met werknemers. Ga zo maar door. Weinigen staan er bij stil dat het omgekeerd precies hetzelfde werkt. Ouders worden opgevoed door hun kinderen. Docenten leren van hun leerlingen. Werkgevers doen meer waardevolle ervaringen op door hun medewerkers. Het is tweerichtingsverkeer.

Om jongeren een krachtig podium te bieden en die waardevolle verbinding tussen jong & oud te realiseren, heeft Jort zijn bedrijf De Hofnar opgericht. Daarmee zet hij jonge hofnarren om de tafel met CEO’s, Management Teams en besturen binnen bedrijven. Daarnaast gaat hij als hofnar om de tafel met overheden en gemeentes én houdt hij het onderwijsland vaak een spiegel voor. Waarom als hofnar? Omdat de hofnar bij uitstek het geschikte figuur is om organisaties een spiegel voor te houden, de onverbloemde waarheid te vertellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven. Met als doel: een open en transparante cultuur ontwikkelen, waarin werknemer en werkgever, leerling en docent, burger en overheid, jong en oud met elkaar verbonden zijn. 

De lezingen van Jort gaan over de verbinding met jouw doelgroep. Of dat nu in het bedrijfsleven is, in het onderwijs of de publieke sector. Jort heeft tal van voorbeelden hoe deze magische verbinding tussen jong & oud, altijd een rol speelt. 

Redenen om spreker Jort Verhage te boeken

 • Meer verbinding creëren met je doelgroep (werknemers, leerlingen, groepen van mensen)
 • Garantie op inspiratie door de haast betoverende woorden van Jort 
 • Belevenis als een reis door je eigen leven en die van Jort
 • De mogelijkheid om de beste versie van jezelf te vinden en te worden 
 • Prettige confrontatie met onvolkomenheden doordat Jort een spiegel voorhoudt
 • Passies, ambities, dromen en verlangens vliegen je om de oren 
 • De scherpzinnigheid, kracht en humor van de hofnar spelen een grote rol

Ga met je doelgroep in gesprek

Er staan twee zaken niet in Jort zijn vocabulaire, namelijk een ‘trainingspak’ en ‘onmogelijk’. Het eerste moge duidelijk zijn wanneer u hem ziet optreden en het tweede vindt zijn oorsprong in de ongelooflijke drive, waarmee Jort de wereld wil veranderen. Daarbij is niets te gek, alles kan, elke droom kan werkelijkheid worden en daar geeft zich hij graag geheel aan over. Als klein kind droomde Jort ontzettend groots. Hij vertelde fantasierijke verhalen, wilde de jongste minister-president van Nederland worden en geloofde er heilig in dat hij de wereld een stukje mooier kon maken. Echter, wanneer hij deze ambities uitsprak in de ‘grotenmensenwereld’, werden ze met de grond gelijk gemaakt. “Veel te hoog gegrepen”, “Zo zit de wereld niet in elkaar”, “Wat maakt jou nou bijzonder”, enzovoorts waren de reacties.

Dit gebeurt niet alleen bij Jort, maar dit gebeurd bij ieder kind die net even te groots droomt. Hoe zonde? Jort wil laten zien dat dromen juist heel erg mooi is en neemt ons weer mee terug naar vroeger toen we allemaal klein waren en droomden. We zoeken onze ‘inner-Julian’, zoals Jort in zijn TED-Talk behandelt. 

Jort zijn levensmissie? Iedereen de kans bieden de beste versie van zichzelf te worden. Waarom? Omdat hij vindt dat iedereen het verdient in ieder geval de kans te krijgen om zich maximaal te ontplooien en datgene te doen waar hij/zij/het energie van krijgt.

 

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Jort Verhage
Lezingen van spreker Jort Verhage

De verbinding tussen jong & oud, is goud!

Jort neemt je mee in de wondere wereld van de verbinding tussen jong en oud, bevlogen en ervaren, onwetend en geleerd. Waarom is deze verbinding zoveel waard en hoe kunnen we deze verbinding optimaliseren? Wat kunnen we van elkaar leren, op welke manier en wanneer? Na het volgen van deze lezing zul je geïnspireerd raken door de jongeren om je heen, ervaar je geen kloof meer tussen jong & oud en hoeft leeftijd nergens meer een rol te spelen. 

Lezingen van spreker Jort Verhage

De beste versie van jezelf worden is een keuze

Ben jij de beste versie van jezelf? En wat betekent dat dan? Jort heeft als levensmissie iedereen de kans te geven om de beste versie van zichzelf te worden. De vraag is of dit wenselijk is en op welke manier je dit dan zou kunnen worden. Het staat vast dat het worden van de beste versie van jezelf in eigen handen ligt en daarmee een keuze is. Durf jij het avontuur aan? Heb jij de moed en kracht om die beste versie van jezelf te zijn? 

Lezingen van spreker Jort Verhage

In verbinding staan met je doelgroep

Wil je graag meer verbinding creëren met je doelgroep, maar blijven jullie gewoon langs elkaar heen praten? Of heb je nog geen idee dat je eigenlijk verbinding zou willen creëren met je doelgroep? Jort neemt graag werkgevers, bestuursleden en leiders mee in een aantal praktische handvatten om meer verbinding te creëren met werknemers, leerlingen en andere groepen van mensen. 

Lezingen van spreker Jort Verhage

Dromen, passies en ambities maken het leven mooier

Hoe fijn is het om gewoon eens een keer met de hele zaal te dromen, te fantaseren over je passies, ambities en talenten. Sit back, relax and dream! In deze sessie neemt Jort met een aantal gastsprekers je mee in de wereld van talent, jeugdige vrijmoedigheid, ongelimiteerde fantasieën en prachtige verhalen. Een lezing, waarin je gegarandeerd door betoverd raakt. 

Lezingen van spreker Jort Verhage

Jort in het kort

In een uur te weten komen wie Jort is en welke stappen hij heeft gemaakt tijdens zijn ondernemersleven? Dat kan! Jort neemt je graag mee in zijn lessons learnt, de fouten die hij heeft gemaakt, de kwetsbare momenten en de successen die hij heeft mogen vieren. In deze lezing leer je Jort écht kennen! 

Video van spreker Jort Verhage

The connection between the Young and the Old is worth gold

Bekijk de lezingen van Jort Verhage
Vrijblijvend informatie over Jort Verhage

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Jort Verhage geeft lezingen over de volgende onderwerpen