Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies

Jasper Scholten

Het millennial mysterie

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Jasper Scholten

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Jasper

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Millennial expert en spreker Jasper Scholten werkte een aantal jaren in HR binnen het internationale bedrijfsleven. Het maatschappelijke succesplaatje klopte, echter kwam Jasper er al snel achter dat dit voor hemzelf toch anders voelde. Een goede baan, een eigen huis en (financiële) vrijheid – dit was niet perse waar hij naar op zoek was. ‘Is dit alles?’ Dit gevoel is voor veel Millennials heel herkenbaar.

Jasper verdiept zicht in “het Mysterie van Millennials” en gaat op zoek naar de aard van het ‘is dit alles? gevoel’ binnen deze generatie. Er zitten ontzettend veel millennials thuis door te veel stress en er heerst enorm veel twijfel over het werk- en privéleven bij mensen geboden tussen 1985 en 2000. Hoe kan dit toch? Jasper is vastberaden hier iets aan te doen. Via lezingen, dagvoorzitterschappen, podcasts en zijn boek wil Jasper Scholten meer bewustwording rondom dit thema creëren en zorgen dat er duurzame oplossingen komen. In zijn boek “Het millennial mysterie” beschrijft hij de onderliggende oorzaken die zorgen voor stress, twijfel en een gebrek aan zingeving.

Door zijn HR-achtergrond en expertise van de millennialproblematiek weet Jasper als geen ander arbeidsvraagstukken rondom dit thema aan te pakken. Omdat Jasper zelf tot deze generatie behoort kan hij zijn wetenschappelijke kennis illustreren met zijn persoonlijke ervaring. Een verhaal vol met herkenbare voorbeelden en anekdotes vol zelfspot geschikt voor werkgevers, organisaties en bedrijven, maar ook voor deze generatie zelf. Jasper deelt zijn kennis en ervaringen  op een eigentijdse manier die van een millennial mag worden verwacht.

 

Bekijk de lezingen van Jasper Scholten

  Lezingen van spreker Jasper Scholten

  Millennials – waarom zijn wij zoals we zijn?

  • Er is veel onduidelijk en onbegrip rondom de millennials. Ze zouden lui en verwend zijn en niet tegen een stootje kunnen. Tegelijkertijd voelen millennials zich vaak onbegrepen.
   Tijdens deze lezing legt Jasper uit waarom millennials zijn zoals ze zijn, welke spanningsvelden er (onderhuids) spelen, waarom zovelen een ‘is dit alles?’ gevoel hebben of met een burn-out thuis zitten, maar ook wat onze werkbehoeften zijn.
  • Op luchtige, informatieve en humoristische wijze schept spreker Jasper Scholten begrip van deze groep, zodat vandaar de eerste stappen richting een betere samenwerking gezet kunnen worden.

   

  Lezingen van spreker Jasper Scholten

  Leidinggeven aan millennials

  • Hoe creëer je betrokken en bevlogen millennials op de werkvloer? Paaien met een hoger salaris, een nieuwe auto of extra vakantiedagen heeft niet tot nauwelijks zin, al helemaal niet op de lange termijn. Wat kun je als leidinggevende dan wel doen?
  • Tijdens deze lezing deelt Jasper de belangrijkste inzichten en praktische handvaten hoe je als leidinggevende de bevlogenheid in millennials aanwakkert, zonder teveel naar hun pijpen te dansen. Daarnaast leren de deelnemers ook wat millennials bedoelen met ‘impact maken’, ‘persoonlijke ontwikkeling’, ‘betekenisvol werk’ en ‘goed leiderschap’.

   

  Lezingen van spreker Jasper Scholten

  (Talent)ontwikkeling van millennials (binden & boeien)

  • Dit is een lezing waar Jasper specifiek ingaat op de vraag hoe je jouw organisatie het beste kunt inrichten om millennials op een duurzame manier aan te trekken en te behouden (binden & boeien). Op een luchtige, humoristische en pragmatische wijze verbindt Jasper theorie met de praktijk. Dat wil zeggen dat hij organisatietheorieën combineert met bestaande millennialonderzoeken, die hij vervolgens ook getoetst heeft bij organisaties (sectorbreed) waar hij adviesopdrachten voor heeft gedaan. Het delen van best practices staat hierin centraal.

   

  Lezingen van spreker Jasper Scholten

  Innoveren met millennials

  • Veel organisaties hebben verouderde culturen. Hoe blijf je bij de tijd? Door de jongste medewerkers, de millennials, als waardevolle change agents in te zetten. Maar hoe je dit? Deze lezing is met name bedoeld voor organisaties waar grote generatiekloven bestaan en deze kloven willen overbruggen.
  • Tijdens deze lezing ontdekken de deelnemers wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de generaties en hoe iedere generatie een waardevolle change agents kan zijn. Daarnaast wordt er specifiek stil gestaan bij de werkbehoeften van millennials en de best practices hoe je hen leidend kunt maken in het ‘futureproof’ maken van je organisatie.

   

  Lezingen van spreker Jasper Scholten

  Preventief stress & burn-outs voorkomen: energiemanagement

  • Naar schatting van ArboNed zitten er 100,000 millennials (van de 3,1 miljoen) thuis vanwege teveel stress. Wat kun je organisatie preventief doen om het ziekteverzuim tegen te gaan? Innovatieve bedrijven als Google, Facebook en Zappos gaan hier al jaren effectief mee om. Wat doen zij anders/beter dan andere organisaties? Zij focussen op energiemanagement.
  • Gedurende deze lezing gaat Jasper dieper in op dit onderwerp en legt hij uit wat dit is, waarom er zoveel stressgevallen zijn, hoe stress ontstaat en wat de biologische & neurologische effecten zijn. Uiteraard deelt hij ook de belangrijkste inzichten en best practices die deze bedrijven toepassen.
Vrijblijvend informatie over Jasper Scholten

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jasper Scholten geeft lezingen over de volgende onderwerpen