Loading content ...

Lucas Schroder

Lucas Schroder

Adviseur in Prestatievermogen

De avonturen die spreker Lucas Schroder meemaakt als professioneel zeiler heeft hem tot ervaringsexpert gemaakt op het gebied van persoonlijke energie en prestatievermogen met in het bijzonder slaap en presteren. Zijn ervaringen zijn een bron van inspiratie voor bedrijven die meer kennis op willen doen over prestatievermogen en persoonlijk energiemanagement op de werkvloer.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Na een carrière in een start-up, bij T-Mobile en De Nederlandsche Bank verruilde spreker Lucas Schoder zijn kantoor voor de grote oceaan en de professionele zeilsport. Inmiddels heeft hij meer dan 30.000 zeemijl op zee geracet tegen de top van de internationale zeilwereld.

Het is de combinatie van schoonheid, natuur, avontuur en presteren onder extreme omstandigheden die Lucas steeds weer naar de zee trekt. Het is op dit snijvlak waar je bijzondere dingen ontdekt; over jezelf, over je omgeving en over de keuzes die je maakt om verder te komen. Daarnaast heeft Lucas als navigator op een raceboten een interessant perspectief gekregen op hoe organisaties om kunnen gaan met volatiele, complexe en onzeker omgeving waarin organisaties zich steeds meer bevinden.

Op het gebied van bioritmiek en presteren werkt spreker Lucas Schoder samen met vermaard onderzoeker en hoogleraar Prof. dr. G.A. Kerkhof. Sinds 2012 heeft hij verschillende grote organisaties (zoals Tata Steel, Accenture, de Brauw & Blackstone, ING Nederland) geadviseerd en getraind in het verbeteren van het prestatievermogen van hun medewerkers.

  • Inspiratie van een oceaanzeiler

   Hoe kunnen zeilers achter elkaar non-stop maximaal presteren? Waar halen zij hun motivatie en energie vandaan? In een inspirerende sessie vertelt spreker Lucas Schoder over zijn avonturen.

  • Bio-ritme & presteren

   Onze slaap staat onder druk door stress, onregelmatige werktijden, ploegendiensten en 24/7 bereikbaarheid.  Terwijl goede ritmiek en slaap de hoeksteen van ons prestatievermogen is. Hoe zorg je voor de juiste balans? Tijdens een lezing of training geeft spreker Lucas Schoder waardevol advies.

  • Persoonlijk Energiemanagement

   De dagelijkse energie, veerkracht en motivatie van medewerkers wordt steeds belangrijker! Hoe verbeter je die? Hoe krijg je je mensen in beweging. Tijdens een training kijkt Lucas naar de energie binnen uw organisatie.

Gerelateerde sprekers

Lucas Schroder geeft lezingen over de volgende onderwerpen: