Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Groeikracht - Hoe kunnen organisaties en leiders ook op lange termijn succesvol blijven

Spreker René Savelberg

René Savelberg

Inspirerende lezing over wereldwijde ontwikkelingen, succesvolle groeibedrijven en hun geheimen.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Wat een positieve reacties hebben wij als organisatie van het European Pig Producers Congres 2022 gekregen over het verhaal en de power van René. Inspireren was de afspraak en dat heeft hij zeer goed gedaan!

Rosanne van Genugten, President European Pig Producers Bekijk alle referenties

Redenen om een lezing van spreker René Savelberg te boeken

 • Waarom kunnen grote ondernemingen als McDonald’s succesvol blijven groeien, terwijl zoveel anderen onderuit gaan? Hoe komen groeibedrijven aan hun ‘Groeikracht’? Wat is hun geheim?
 • De lezingen van René zijn razend populair, hij schudt de zaal wakker, houdt je een spiegel voor, inspireert – hij zet je aan het werk én aan het denken.
 • Volop praktische wetenswaardigheden, nieuwe inzichten, anekdotes en uiteraard veel persoonlijke interactie – met concrete handvaten om morgen direct mee aan de slag te gaan.
René Savelberg

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over René

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Groeien en ontwikkelen gaat in de kern over sterk leiderschap met een heldere focus. Over de basics goed uitvoeren, slim werken en alle stakeholders mee op reis nemen. Versnellen en volhouden van groei is echter lastig, dat lukt lang niet iedereen.

Want hoe en wanneer moet je innoveren en meeveranderen? Waarom kunnen grote ondernemingen als McDonald’s wel succesvol blijven groeien terwijl veel anderen onderuit gaan? Hoe komen ze aan hun ‘Groeikracht’. Heldere doelen, slimme mensen en scherpe plannen. Weinig fluff en franje, wel veel betrokkenheid, discipline en slagkracht. En de wil om mee te veranderen. Hoe regel je dat?

Redenen om een lezing van spreker René Savelberg te boeken

 • Waarom kunnen grote ondernemingen als McDonald’s succesvol blijven groeien, terwijl zoveel anderen onderuit gaan? Hoe komen groeibedrijven aan hun ‘Groeikracht’? Wat is hun geheim?
 • De lezingen van René zijn razend populair, hij schudt de zaal wakker, houdt je een spiegel voor, inspireert – hij zet je aan het werk én aan het denken.
 • Volop praktische wetenswaardigheden, nieuwe inzichten, anekdotes en uiteraard veel persoonlijke interactie – met concrete handvaten om morgen direct mee aan de slag te gaan.

Over Spreker René Savelberg

René heeft ruim 25 jaar ervaring als ‘Business Accelerator’ en wordt gezien als een van de vernieuwende managementdenkers van dit moment. Hij heeft tientallen bedrijven geholpen met het organiseren en versnellen van groei en deelt graag zijn ervaringen en inzichten over de geheimen van succesvolle groeiorganisaties.

Na zijn opleidingen in Nederland en USA werkte hij 14 jaar bij McDonald’s NL, waarvan 7 jaar als Algemeen Directeur. Als jongste CEO in het wereldwijde McDonald’s systeem verdubbelde hij in korte tijd het aantal restaurants in Nederland van 100 naar 200 met 16.000 medewerkers en 750 miljoen omzet. Ook heeft hij als partner en ondernemer diverse bedrijven in Spanje en de USA opgericht, waar hij ook jarenlang heeft gewoond. In 2019 richt René het Nationaal Groeiplan op om ook Directieteams en Ondernemers/DGA’s te helpen met het organiseren en versnellen van groei. Hij is daarnaast actief als keynote speaker, publicist en auteur van het #1 managementboek ‘Het Geheim van Groeikracht’ Het boek heeft inmiddels de 5e herdruk bereikt en wordt als ‘The Secret of BIG’ sinds 1 januari 2023 ook wereldwijd verkocht.

Naast zijn activiteiten als Business Accelerator is René lid van diverse Raden van Advies en bekleedde hij bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties als de Biltema Foundation in Zweden en de Kids House Foundation in Vietnam.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

 

Bekijk de lezingen van René Savelberg
Lezing van spreker René Savelberg

Het Geheim van Groeikracht

De keynotes van René zijn razend populair. Hij neemt zijn publiek mee op ontdekkingsreis naar de 8 stappen van ‘Groeikracht’ – met praktische wetenswaardigheden, nieuwe inzichten, anekdotes en uiteraard veel persoonlijke interactie. 

Wat is er aan het veranderen, welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat betekent dat voor de slagkracht van een organisatie, hoe ga je daarmee om? Hoe pakken succesvolle leiders en teams dit aan? Wat is de stip op de horizon, wat is nodig om daar te komen? Hoe krijg je iedereen mee, welke barrieres moeten dan worden opgelost?

Als enthousiaste spreker en dagvoorzitter weet René zijn publiek hierover van begin tot eind te boeien – hij schudt de zaal wakker, houdt je een spiegel voor, inspireert en zet je aan het denken. Aan de hand van de 8 stappen van ‘Groeikracht’ zorgt hij voor verbinding en nieuwe inzichten omtrent groeiversnelling van organisaties.

Workshop van spreker René Savelberg

Groeikracht Sessies

Het versnellen en volhouden van groei is lastig, dat lukt lang niet altijd iedereen. Maar waarom kunnen grote ondernemingen als McDonald’s zich dan wel succesvol blijven ontwikkelen (en blijven groeien!) terwijl veel anderen onderuit gaan? Omdat ze Groeikracht hebben. Heldere doelen, slimme mensen en scherpe plannen. Weinig fluff en franje, wel veel betrokkenheid, discipline en slagkracht.

Met een Groeikracht Sessie zet je een team razendsnel in de actiestand. Je herijkt waar nodig en geeft instant versnelling aan ontwikkeling en groei. In 4 uur razendsnel met nieuwe ideeën komen. Met heel veel energie en teamgevoel. Want het is voor deelnemers enorm uitdagend om vingers op zere plekken te leggen. Om eerlijk naar zichzelf te zijn en om samen naar scherpte en oplossingen te zoeken. Een unieke methode, maximaal pragmatisch, maximaal efficiënt.

Resultaat na 4 uur:

 • Alle neuzen dezelfde kant op – één team, één missie!
 • Maximale focus en energie – van team naar Powerhouse!
 • Direct minimaal 100 nieuwe ideeën – gegarandeerd!

Hoe werkt het?
Het begint met een presentatie van René Savelberg, een ‘blik op de wereld’. Wat is er aan het veranderen, welke ontwikkelingen komen er op bedrijven af? Wat betekent dat voor de slagkracht van een organisatie, hoe ga je daarmee om? Hoe pakken succesvolle leiders en teams dit aan? Wat is de stip op de horizon, wat is het businessplan, wat is daarvoor nodig en welke barrieres moeten er dan worden opgelost?

Hierna gaan we in breakout-groepen aan de slag. Met een stresstest ‘scoren’ (meten) we de ontwikkel- en groeipotentie van organisatie en team – van ‘0’ tot ‘10’. Daarna wordt het echt spannend, want dan gaat iedere groep ook bepalen wat ze de komende 3-5 jaar willen ‘houden, stoppen, verbeteren en toevoegen’ om ontwikkeling te versnellen en doelstellingen te halen.

En daarna de actiestand! We delen en bediscussiëren alle feedback en bespreken quick wins (wat kun je morgen al doen!), middel- en langere termijn actiepunten. We bepalen ook hoe het KickStartTeam (KST) er uit gaat zien; de groep die met alle input aan de slag gaat. Het KST gaat nl alle input vertalen in directe acties, met mandaat van de directie, om zaken concreet uit te werken. Het KST komt een aantal keer bij elkaar om snelheid en slagkracht te creëren – ze betrekken daar steeds meer collega’s bij waardoor een olievlek ontstaat die steeds breder en sterker wordt.

Het resultaat? Een maximaal betrokken ‘Powerhouse Team’ met gezamenlijke focus op (exponentiele) groeiversnelling en ontwikkeling. Op marge- en productiviteitverbetering. Op slagkracht en toekomst. Op Groeikracht waarmee de organisatie een HPO (High Performance Organisatie) wordt, die langer en beter presteert dan de rest van de markt.

   

Video van spreker René Savelberg

Keynote ‘Het Geheim van Groeikracht’

 

Video van spreker René Savelberg

Samenvatting/impressies Keynote HGVG voot kleinere groep

 

Video van spreker René Savelberg

René Savelberg - Top-5 Groeitips

 

Bekijk de lezingen van René Savelberg

Referenties

Rene’s keynote address was a high point of our Annual Food Community Meeting. It was surprising, funny and inspirational, but he also challenged assumptions that resulted in fresh, actionable ideas that are building stronger teams and creating growth. I found Rene’s presentation enlightening, powerful and entertaining. It has broadened our understanding of the culture that we are trying to develop within our business. Rene’s ability to entertain a group and harness their energy is first rate and an experience not to be missed.

Marcel Gerritsen MBA, Angel Investor

This is an empowering and insightful book that provides readers with a practical roadmap to achieving global success. Written by an industry expert, this comprehensive guide offers valuable advice on understanding target audiences, effective marketing strategies, and fostering collaboration.With its engaging writing style, real-life case studies, and emphasis on continuous adaptation, this book equips aspiring entrepreneurs and marketers with the tools needed to turn their ideas into successful, impactful products. Whether you're a seasoned professional or a budding entrepreneur, ‘The Secret of BIG’ will inspire and guide you on your path to conquering the world.

Blake DuRousseau, Morgan Stanley Wealth Management USA

Via Nyenrode heb ik het college "Het Geheim van Groeikracht" gevolgd van René Savelberg. Een uitgebreid college met een duidelijk, herkenbaar en goed te volgen verhaal. Hier krijg je energie van! René geeft ruimte voor vragen en feedback, denkt in oplossingen en neemt de tijd om je een stap verder te helpen. Zijn jarenlange ervaring als CEO en ondernemer is hier duidelijk in terug te horen. "Geloof in jezelf, groei en verover de wereld!" beschrijft precies waar ik het college mee afsloot. Bedankt René!

Elinor van de Gevel, Projectmanager Business Development Starbucks

Tegen studenten die in de Quote 500 willen komen zeg ik altijd: stop direct met je opleiding. De meeste geslaagde ondernemers danken hun vermogen namelijk aan een combinatie van boerenslimheid, een enorme werklust en een klein beetje mazzel. Niet aan een diploma. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het leren moet stoppen. Wat een geluk dat René zijn boek wilde schrijven!

Paul van Riessen, Hoofdredacteur Quote

Ik kan René alleen maar aanbevelen als spreker, een inspirende man met een verhaal! Ben je CEO, ondernemer of directeur en wil je je mensen prikkelen anders naar een organisatie te kijken boek een inspiratiesessie met René het zal je niet teleurstellen. Zijn feitelijke kennis en tips over hoe je je organisatie effectiever kunt inrichten waren voor mij een eye-opener

Martin Totté, Chairman of the Board Hugo Investing

Wat een positieve reacties hebben wij als organisatie van het European Pig Producers Congres 2022 gekregen over het verhaal en de power van René. Inspireren was de afspraak en dat heeft hij zeer goed gedaan!

Rosanne van Genugten, President European Pig Producers

60% van de economische groei in Nederland kwam de afgelopen 12 maanden van bedrijven die 5 jaar geleden nog niet bestonden. Groei is van levensbelang voor onze economie, voor individuele bedrijven en de mensen die erbij betrokken zijn. René Savelberg schrijft erover zoals ik hem ken; bevlogen, betrokken en zeer inspirerend. Een must-read voor iedereen met ambities!

Ruud Hendriks, Commissaris Eyeworks TV

René was een spreker tijdens de Summer School "Innovatie & Change" van het NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Hij sprak vol overgave en passie over Groeikracht, met concrete praktijkvoorbeelden was de inhoud snel herkenbaar. Zijn energie en liefde voor McDonald's werkt erg aanstekelijk, waardoor de interactie met de groep ook heel prettig was en er leuke discussies uit voortkwamen

Jack Tol, Finance Business Partner Europe at British Telecom (BT)

Het geheim van groeikracht - 8 stappen om de wereld te veroveren met elk product

Veel bedrijven benutten minder dan vijftig procent van hun groeipotentieel. Ambitieuze leiders zijn druk bezig met hun product en organisatie, maar worstelen vaak met het opstellen van het juiste groeiplan. In dit boek onthult voormalig McDonald’s-topman en serieondernemer René Savelberg de geheime formule van groeiende ondernemingen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over René Savelberg

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
René Savelberg
René Savelberg

5 van de 5 sterren

Wat een positieve reacties hebben wij als organisatie van het European Pig Producers Congres 2022 gekregen over het verhaal en de power van René. Inspireren was de afspraak en dat heeft hij zeer goed gedaan!

Rosanne van Genugten, President European Pig Producers Bekijk alle referenties

René Savelberg geeft lezingen over de volgende onderwerpen