Loading content ...

Ruut Veenhoven

Ruut Veenhoven

Geluksprofessor

Ruut Veenhoven is pionier op gebied van Gelukswetenschap. Hij doet onderzoek naar levensvoldoening en is oprichter van de ‘World Database of Happiness’.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ruut Veenhoven is pionier op gebied van onderzoek naar Geluk. Hij is Emeritus-professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is daar momenteel werkzaam bij de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO).

Wat is geluk? en zijn we gelukkig? Pittige vragen waar vrijwel niemand een direct antwoord op heeft. Ruut Veenhoven deed voornamelijk onderzoek naar geluk in de zin van subjectieve levensvoldoening. In zijn onderzoek zoekt hij antwoord op de vraag hoe groter geluk voor een groter aantal bewerkstelligd kan worden, zowel in publiek beleid als in private levenskeuzes. Daarnaast deed Ruut Veenhoven ook onderzoek naar liefde, het huwelijk en ouderschap.

De ‘World Database of Happiness’, de grootste internationale database van het wetenschappelijk onderzoek naar geluk, is een initiatief van Veenhoven. Ook is hij betrokken bij ‘de Gelukswijzer’. De GeluksWijzer is een combinatie van een self-help website en een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar geluk. Een methode die ondersteunt een meer bevredigende levenswijze te vinden.

Ruut laat zien hoe beleidsvoering invloed uit kan oefenen op ons geluk. Hij is betrokken bij leergangen voor sturen op geluk in organisaties en in het publieke domein.

    • Geluk

    • Subjectief welbevinden

    • De rol van geluk in beleidsvorming

    • Geluk binnen het publieke domein

Gerelateerde sprekers

Ruut Veenhoven geeft lezingen over de volgende onderwerpen: