Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Liften naar Suriname raakt verschillende thema's, waarbij  op verzoek kan worden ingezoomd

Daan Goppel

Daan Goppel

Liften naar Suriname

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Daan Goppel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Daan

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Daan Goppel te boeken

 • Lezingen over doorzetting, dromen verwezenlijken, overleven, creatief zoeken naar oplossingen, omgaan met doodsangst, onrecht, discriminatie, avontuur en sociale contacten aangaan
 • De lezing is eerder succesvol ontvangen bij o.a. de HISWA Watersportbeurs, de Vakantiebeurs, boekhandels en zeilverenigingen
Spreker Daan Goppel

Liften naar Suriname raakt verschillende thema's, waarbij op verzoek kan worden ingezoomd

Avonturier, schrijver en spreker Daan Goppel pakte na het afronden van zijn studie z’n rugzak en gitaar, ging langs de weg staan en stak zijn duim omhoog. Op een regenachtige Hollandse septemberdag begon zo een kleurrijke liftreis over land en zee met als bestemming Suriname.

Daan lift met auto’s richting Lissabon en springt daar het water in om bij voor anker liggende zeilboten te vragen of hij mee kan varen. Hij werkt enige tijd in een zeemanscafé, monstert in het orkaanseizoen aan op een schip met een aan alcohol verslaafde kapitein die midden op zee suïcidaal wordt. Hij belandt in een hoerenkast op eiland Sint Maarten, woont in een tent tussen de paarden in het bos. Slentert langs de kaden en drinkt bier met zeelui en vagebonden. Hij vaart als blanke vreemdeling, met vijf ruwe ongeletterde matrozen op een houten vrachtscheepje naar Guyana, wordt op tweede kerstdag beroofd en bereikt uiteindelijk Suriname op een andere manier dan hij had gedacht…

In Suriname wordt zijn aankomst opgepikt door de kranten en het landelijke journaal. Ook in Nederland komt het nieuws over zijn reis aan en verschijnt Liften naar Suriname op tv (RTL 4), radio (Radio 2) en verschillende gedrukte media. Gedurende de reis schreef spreker Daan Goppel verhalen op zijn blog www.liftennaarsuriname.nl, welke door hem achteraf bewerkt zijn tot een doorlopend verhaal dat onlangs bij uitgeverij Hollandia-Dominicus als boek is verschenen.

Spreker Daan Goppel geeft regelmatig lezingen over zijn avontuur. Liften naar Suriname raakt verschillende thema’s, waarbij  op verzoek kan worden ingezoomd. Een verhaal dat van beurs tot boekhandel, van bedrijf tot voetbalkantine en van zeilvereniging tot school enthousiaste reacties heeft mogen ontvangen, en dat elk publiek op zijn eigen wijze heeft gemotiveerd, laten lachen en ontroerd. Naast doorzetten om een avontuurlijke jongensdroom te verwezenlijken gaat Liften naar Suriname ook over; hulp, wanhoop, vertrouwen, mensenkennis, beroving, dreigende muiterij, keuzes maken, vrienden, risico afwegen, hoeren, racisme, drank, de eenzaamheid van de oceaan, het eerste land in zicht en het feest wat daar op volgde.

Bekijk de lezingen van Daan Goppel
Lezing van Daan Goppel

Liften naar Suriname

 • Na zijn studie besloot spreker Daan Goppel op avontuur te gaan, niet zomaar op reis; hij gaat liftend op pad! Zijn bestemming? Suriname! Meer dan 10.000 kilometer zou worden afgelegd met auto’s en (vracht)schepen waarbij steeds weer de vraag zich aandiende hoe een volgende lift te vinden en hoe te overleven met zeer weinig geld.
 • In de lezing Liften naar Suriname neemt spreker Daan Goppel u mee in zijn avontuur aan de hand van passages uit het boek en een goedverzorgde presentatie met foto en filmmateriaal. De lezing is eerder succesvol ontvangen bij o.a. de HISWA Watersportbeurs, de Vakantiebeurs, boekhandels en zeilverenigingen.
 • Centraal in Liften naar Suriname staan elementen als; doorzetting, dromen verwezenlijken, overleven, creatief zoeken naar oplossingen, omgaan met doodsangst, onrecht, discriminatie, avontuur en sociale contacten aangaan. Het verhaal wordt gebracht met groot enthousiasme en uiteraard de nodige humor.
  Vrijblijvend informatie over Daan Goppel

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Daan Goppel geeft lezingen over de volgende onderwerpen