Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Open communicatie maakt teams succesvoller, verbetert de betrokkenheid en zorgt dat mensen met plezier werken

Peter van Lonkhuyzen

Peter van Lonkhuyzen

Tegenspraak en de open organisatie

Tarieven en beschikbaarheid
Peter van Lonkhuyzen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Peter

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Open communicatie maakt teams succesvoller, verbetert de betrokkenheid en zorgt dat mensen met plezier werken

Spreker Peter van Lonkhuyzen is een succesvolle journalist, gespecialiseerd in transparantie en tegenspraak. In 2015 schreef hij het boek Tegenspraak, hoe je beter wordt van dwarsliggers, en in 2016 het e-book Met Van Manen naar de open cultuur, beide uitgegeven door Haystack. Hij publiceert Tegenspraak.blog en werkt voor uiteenlopende managementpublicaties.

De opmars van de open organisatie is een spectaculair fenomeen. Het zet de verhoudingen in bedrijven en instellingen, en tussen organisaties en hun klanten en partners op hun kop. Openheid is wat zelfsturing, de lerende organisatie, holacratie en andere nieuwe organisatievormen gemeen hebben. Ook traditioneler ingerichte organisaties staan voor de uitdaging transparanter te worden.

Redenen om spreker Peter van Lonkhuyzen te boeken

  • In zijn lezingen, workshops en trainingen beschrijft spreker Peter van Lonkhuyzen best practices.
  • Hij laat zien waar de weerstanden tegen georganiseerde tegenspraak liggen, en hoe ze kunnen worden overwonnen.
  • Het verhaal van openheid en tegenspraak is boeiend omdat het veelzeggend is voor wie we op ons werk zijn, hoe we functioneren en hoe we ons daarin kunnen verbeteren.

Willen organisaties op hun snel veranderende omgeving kunnen reageren, dan hebben ze input en ideeën uit alle geledingen nodig. Transparantie is nodig om te overleven. De praktijk is niet altijd eenvoudig. Managers en professionals moeten leren om elkaar op de juiste manier aan te spreken, en moeten met feedback om kunnen gaan. In zijn lezingen, workshops en trainingen beschrijft spreker Peter van Lonkhuyzen best practices. Hij laat zien waar de weerstanden tegen georganiseerde tegenspraak liggen, en hoe ze kunnen worden overwonnen. Het verhaal van openheid en tegenspraak is boeiend omdat het veelzeggend is voor wie we op ons werk zijn, hoe we functioneren en hoe we ons daarin kunnen verbeteren. Wie het eenmaal aandurft om tegenspraak te organiseren, boort een onuitputtelijke bron van gratis advies aan.

Bekijk de lezingen van Peter van Lonkhuyzen
Lezingen van spreker Peter van Lonkhuyzen

De lezingen van spreker Peter van Lonkhuyzen gaan o.a. over

  • Tegenspraak
  • Open Organisatie
  • Verandering
  • Transparantie
Video van spreker Peter van Lonkhuyzen

Het mysterie van tegenspraak

Bekijk de lezingen van Peter van Lonkhuyzen

Denken als Jeff Bezos

Peter van Lonkhuyzen verdiepte zich in de geboren ondernemer, een zuinige workaholic die niet bang is voor risico’s en consequent zijn zakelijke principes doorvoort. Een strenge, soms humeurige baas, maar ook een vrijzinnige manager die een hekel heeft aan regels.

Hoe doen ze dat toch, de zakelijke geniën over wie we het ene na het andere succes horen? Lees het in de serie Topondernemers, waarin de successen (en de mislukkingen) van bekende Nederlandse en buitenlandse ondernemers worden ontrafeld.

Bestel dit boek

Tegenspraak - Hoe je beter wordt van dwarsliggers

Tegenspraak is lastig en confronterend. Maar je kunt kritiek ook gebruiken om fouten te voorkomen en beter samen te werken. Wie durft?

In de luchtvaart, bij de politie en in ziekenhuizen zijn steeds minder mensen bang voor tegenspraak. Bestuurders, managers en professionals hebben er geleerd hoe ze zichzelf en hun organisatie kunnen verbeteren met dwarsliggers. In dit boek boordevol anekdotes en voorbeelden kun je lezen wat je zelf kunt doen om kritiek te accepteren, en te geven.

Bestel dit boek

Taboe: macht - Waarom chefs in dictators en ondergeschikten in zombies veranderen

Macht is een slecht begrepen fenomeen. De laatste jaren is er steeds meer bekend over de mechanismen die ontstaan als de ene persoon de leiding krijgt en een ander ondergeschikte wordt. Eenmaal in de rol van baas, ontwikkelen mensen andere eigenschappen. Niet alleen worden ze seksueel aantrekkelijker, ze verliezen hun vermogen zich in te leven, zijn minder gevoelig voor risico’s en krijgen meer testosteron in hun bloed. Ook ‘niet-bazen’ worden andere mensen in hun ondergeschiktenrol. Ze ontwikkelen haatgevoelens of juist liefde voor hun superieuren. Uiteindelijk kunnen ze gaan lijden aan alexithymie, een woord uit de psychiatrie om mensen te beschrijven die op dode vissen lijken.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Peter van Lonkhuyzen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Peter van Lonkhuyzen geeft lezingen over de volgende onderwerpen