Loading content ...

Peter van Lonkhuyzen

Peter van Lonkhuyzen

Tegenspraak en de open organisatie

Openheid werkt! Talloze organisaties staan voor de uitdaging om transparanter te worden. Spreker Peter van Lonkhuyzen spreekt over deze bijzondere ontwikkeling die grote gevolgen heeft voor de samenwerking in organisaties. Open communicatie maakt teams succesvoller, verbetert de betrokkenheid en zorgt dat mensen met plezier werken.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Peter van Lonkhuyzen is een succesvolle journalist, gespecialiseerd in transparantie en tegenspraak. In 2015 schreef hij het boek Tegenspraak, hoe je beter wordt van dwarsliggers, en in 2016 het e-book Met Van Manen naar de open cultuur, beide uitgegeven door Haystack. Hij publiceert Tegenspraak.blog en werkt voor uiteenlopende managementpublicaties.

De opmars van de open organisatie is een spectaculair fenomeen. Het zet de verhoudingen in bedrijven en instellingen, en tussen organisaties en hun klanten en partners op hun kop. Openheid is wat zelfsturing, de lerende organisatie, holacratie en andere nieuwe organisatievormen gemeen hebben. Ook traditioneler ingerichte organisaties staan voor de uitdaging transparanter te worden.

Willen organisaties op hun snel veranderende omgeving kunnen reageren, dan hebben ze input en ideeën uit alle geledingen nodig. Transparantie is nodig om te overleven. De praktijk is niet altijd eenvoudig. Managers en professionals moeten leren om elkaar op de juiste manier aan te spreken, en moeten met feedback om kunnen gaan. In zijn lezingen, workshops en trainingen beschrijft spreker Peter van Lonkhuyzen best practices. Hij laat zien waar de weerstanden tegen georganiseerde tegenspraak liggen, en hoe ze kunnen worden overwonnen. Het verhaal van openheid en tegenspraak is boeiend omdat het veelzeggend is voor wie we op ons werk zijn, hoe we functioneren en hoe we ons daarin kunnen verbeteren. Wie het eenmaal aandurft om tegenspraak te organiseren, boort een onuitputtelijke bron van gratis advies aan.

  Lezingen van spreker Peter van Lonkhuyzen

  • Tegenspraak
  • Open Organisatie
  • Verandering
  • Transparantie
Gerelateerde sprekers

Peter van Lonkhuyzen geeft lezingen over de volgende onderwerpen: