Loading content ...

Loes Heijmans-Beek

Loes Heijmans-Beek

Doe mij maar diabetes

Loes Heijmans-Beek heeft diabetes type 1 sinds 2004. Tijdens haar lezingen vertelt ze openhartig over haar ervaringen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor alle zorgverleners die te maken met hebben met diabetespatiënten is de lezing van spreker Loes Heijemans-Beek een eye-opener van jewelste. Voor mensen met diabetes is dit een ‘feest’ der herkenning. 

Spreker Loes Heijmans-Beek is een ervaringsdeskundige die met een open, eerlijke en (ondanks het onderwerp) humoristische blik laat zien hoe het leven met diabetes er in de praktijk uit ziet. Loes schreef twee boeken over haar ervaring. In haar eerste boek ‘Doe mij maar diabetes’ beschrijft zij aan de hand van dagboekfragmenten hoe het is om te leven met diabetes. Je volgt haar leven van de dag van de diagnose tot tien jaar daarna, waarin ze o.a. haar eigen bedrijf opzet, trouwt met de liefde van haar leven en de weg naar een kinderwens deelt. In haar tweede boek “Doe mij maar diabetes… en een baby” schrijft Loes over moederschap en diabetes. Een zwangerschap, een bevalling en het moederschap, hoe pak je dat aan met altijd die diabetes op de achtergrond?

Kwetsbaar, eerlijk, ontroerend en met humor: “Doe mij maar Diabetes”

  Lezingen van spreker Loes Heijmans-Beek

  • Lezingen voor zorgprofessionals

   Natuurlijk is het belangrijk om alle theorie, technische ontwikkelingen en wetenschappelijk onderbouwde kennis paraat te hebben, maar hoe zit dat met ervaring uit de praktijk? Wat nu, als er iemand is die echt de ogen van de zorgverlener kan openen, inzicht kan geven over het wat er vanuit de ogen van de patiënt goed gaat en beter kan, en gewoon bloedeerlijk de confrontatie aangaat. Het is voor zorgverleners onmogelijk om in een tien minuten durend consult in het hoofd van je patiënt te kijken. Spreker Loes Heijmans-Beek geeft je deze inkijk wél en dat resulteert in nieuwe inzichten, verrassende openbaringen en soms bloedeerlijke confrontaties. Deze lezing van een ervaringsdeskudige is een enorm waardevolle aanvullende kennis voor de zorgverlener.

  • Lezingen voor mensen met diabetes

   Wanneer je zelf met diabetes te maken krijgt is het heel fijn om ervaringen te kunnen delen. Wat heeft het nu eigenlijk voor invloed op je dagelijkse leven? En hoe zorg je ervoor dat je met een uitdaging als deze toch je dromen weet waar te maken, je angsten te overwinnen en de diabetes niet de touwtjes in handen laat nemen? Tijdens een sessie voor mensen met diabetes deelt spreker Loes Heijmans-Beek haar ervaringen. Een sessie vol herkenning waarin samenzijn voorop staat.

Gerelateerde sprekers

Loes Heijmans-Beek geeft lezingen over de volgende onderwerpen: