Loading content ...

Michiel Hobbelt

Michiel Hobbelt

Sociaal psycholoog, MSc en geluksexpert

Michiel Hobbelt wil het bewustzijn van mensen vergroten dat duurzaamheid en geluk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gelukkige mensen werken beter samen, zijn creatiever en staan meer over open voor verandering. Deze kenmerken zijn van groot belang voor de transitie naar een duurzame samenleving. 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 80% van de Nederlandse werknemers geeft aan zich niet betrokken te voelen bij hun werk. Dit leidt tot veel verzuim en verloop onder werknemers. Het trainersbureau verzorgt in-house trainingen, workshops en personal coaching.  Een workshop  “geluk op de werkvloer”  leidt tot meer betrokkenheid, betere prestaties en uiteindelijk minder verzuim onder uw werknemers.

“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful”

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog en geluksexpert. Met zijn bedrijf ‘De Gelukscentrale’ zet Hobbelt zich in voor (duurzaam) werkgeluk bij bedrijven, organisaties en gemeenten. Naast lezingen voor bedrijven verzorgt spreker Michiel Hobbelt ook cursussen voor particulieren onder het motto: geluk kun je leren. Uit de wetenschap van het geluk blijkt dat geluk van mensen voor 40% is te beïnvloeden door bewust gedrag. Op een praktisch manier leren de deelnemers hun dromen te realiseren door stapje voor stapje hier aan te werken.

Spreker Michiel Hobbelt behaalde een Master Sociale Psychologie aan de UvA. Hij is tijdens zijn studie geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid. Tot zijn spijt werden vooral de technische oplossingen serieus genomen om duurzaamheidsproblemen het hoofd te bieden. Gedragsverandering kreeg nauwelijks een plaats binnen de vakken. Als masterstage organiseerde spreker Michiel Hobbelt een symposium over Geluk waar niet alleen drie professoren spraken, maar ook drie Tweede-Kamerleden, waaronder Femke Halsema. Na zijn studie werkte hij voor geluksprofessor Ruut Veenhoven, één van de sprekers.

 

 

‘Ik heb een aantal keren met Michiel Hobbelt samengewerkt. Hij is uitstekend op de hoogte van ‘the science of happiness’, op een aangename manier recht voor zijn raap, weet goed zin van onzin te scheiden op zijn vakgebied en in staat om mensen via een lezing of workshop te boeien. Al met al: een open, kritisch, energiek en enthousiast persoon en dito professional.’

Lars Moratis, Professor Antwerp Management School & NHTV

  Spreker Michiel Hobbelt 

  De 5 pijlers van werkgeluk

  • Slechts enkele factoren bepalen ons werkgeluk. En die factoren kunnen wij zelf bepalen! In De 5 pijlers van werkgeluk ervaar je zelf hoe jouw werkgeluk-index er uitziet. Je krijgt handvatten om nóg gelukkiger te zijn in je werk. Voorafgaand aan de workshop meten we jouw werkgeluk met de Werkgelukindex. Vervolgens ga jij door middel van oefeningen met de uitslagen aan de slag.
  • Resultaat: Je bent in staat om voor jouw persoonlijke situatie de 5 pijlers van werkgeluk te herkennen. Gezamenlijk kunnen strategieën voor meer werkgeluk worden ontwikkeld.

   

  Spreker Michiel Hobbelt

  Cup of Flow

  • Manage je energie, niet je tijd! Met Cup of Flow ontwikkel je drive en focus, creëer je progressie met small wins, zorg je voor continue uitdagingen, blijf je vitaal en vermijd je  schijnproductiviteit. Hard werken leidt namelijk niet altijd tot succes en succes maakt niet per se gelukkig. Het ervaren van flow op het werk daarentegen maakt gelukkiger én productiever.
  • Resultaat: Met concrete vaardigheden en tools krijg je meer vat op je eigen vitaliteit – en dat van het team. Je leert workdesign-technieken en komt tot een hogere productiviteit.

   

  Spreker Michiel Hobbelt

  Duurzaam Geluk

  • Inspirerende doelen doen ertoe. Ze verwoorden een herkenbare en uitdagende ambitie waarmee mensen zich identificeren. Duurzaamheid is zo’n doel. Duurzaam geluk creëert betrokkenheid bij het werk en de organisatie – ook over een langere termijn. Het is maatschappelijk relevant, verbindend, activerend en stimulerend. Deze kwaliteiten vertalen zich in productiviteit.
  • Resultaat: Je ontdekt waar je overtuigingen liggen en hoe je deze vorm kunt geven op het werk. Je raakt geïnspireerd en bevlogen en wint aan productiviteit.

   

  Spreker Michiel Hobbelt

  Geluk en Duurzaam Gedrag

  • Geluk en duurzaam gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een duurzaam en gelukkig leven is een dynamisch leven met vrienden en familie, persoonlijke ontwikkeling, bijdragen aan de samenleving, leven met aandacht en beweging. Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, maar het lukt ze niet altijd om ernaar te handelen. Waarom niet?
  • Resultaat: Je ontdekt hoe je op een duurzame manier gelukkig kan leven.
Gerelateerde sprekers

Michiel Hobbelt geeft lezingen over de volgende onderwerpen: