Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten

Sierd Nutma

Sierd Nutma

Expert Mentale Veerkracht

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Sierd is zo’n spreker die je bij blijft. Die je aan zet tot nadenken… die de kriebel tot avontuur weer in je aanwakkert.

Redenen om spreker Sierd Nutma te boeken

 • Sierd Nutma traint teams, leiders, ondernemers en topsporters hoe zij optimaal kunnen presteren onder druk.
 • Aan de hand van een aantal provocerende stellingen zet hij zijn publiek aan het nadenken en laat hij zien hoe mensen het verschil maken en onmogelijke doelen kunnen bereiken.
Sierd Nutma

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sierd

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Sierd Nutma rende een marathon op de geografische Noordpool en fietste solo 6000 kilometer door Siberië. Tevens leidde hij een succesvolle bergexpeditie voor gehandicapten. Sierd Nutma is een man van extremen en expert op het gebied van mentale veerkracht. Hij laat zien dat niets onmogelijk is en inspireert zijn publiek om op een andere manier naar tegenslagen, veranderingen en succes te kijken. De presentaties  van Sierd Nutma zijn grensverleggend en zullen mensen niet onbewogen laten. Aan de hand van een aantal provocerende stellingen zet hij zijn publiek aan het nadenken en laat hij zien hoe mensen het verschil maken en onmogelijke doelen kunnen bereiken.

Redenen om spreker Sierd Nutma te boeken

 • Sierd Nutma traint teams, leiders, ondernemers en topsporters hoe zij optimaal kunnen presteren onder druk.
 • Aan de hand van een aantal provocerende stellingen zet hij zijn publiek aan het nadenken en laat hij zien hoe mensen het verschil maken en onmogelijke doelen kunnen bereiken.

Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten

In 2016 publiceerde spreker Sierd Nutma zijn boek ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’. Hierin schetst hij zijn bijzondere levensverhaal en ontvouwt hij een unieke formule die mensen helpt om meer plezier, meer energie en betere prestaties te genereren. In 2020 het boek ‘Werkdruk bestaat niet‘ over de werkdruk die werknemers ervaren en de moeite die organisaties hebben om hier een adequate oplossing voor te vinden. 

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma
Lezingen van spreker Sierd Nutma

Shit is mest

Vanaf het Friese platteland, waar Sierd opgroeide als naïef jongetje, neemt hij je mee naar de wereld van de keiharde commando’s. Ook deelt Sierd hoe hij door eigen schuld dakloos werd en hoe hij dit overleefde. En hoe hij er achter kwam dat zijn extreme expedities symbool staan voor zijn immer durende zoektocht. Hij laat je zien welke les hij leerde en hoe die vervolgens voor een enorme positieve impact zorgde voor zichzelf en de mensen om hem heen.

Iedereen heeft een verhaal. Jij en de mensen om je heen. Jouw dierbaren en jouw teamleden. In deze lezing daagt ik Sierd uit om de krachten van die verhalen te bundelen. Om te ontdekken waar jij het verschil kan maken. Waar je impact kan maken. Hoe je juist in moeilijke tijden van waarde kan zijn. Voor jezelf en de mensen om je heen. Zodat je niet alleen maar overleefd maar sterker wordt dan ooit. Samen.

Lezingen van spreker Sierd Nutma

Werkdruk bestaat niet

Als je de zogenaamde werkdruk weg wilt nemen moet je stoppen met het wijzen naar anderen. De wereld om je heen gaat zich namelijk niet aan jou aanpassen. Werkdruk is een hippe term. En iets wat hip is raakt vroeg of laat uit de mode. Welkom in de nieuwe werkelijkheid. Een nieuwe werkelijkheid die je vraagt om keuzes te maken. Een werkelijkheid die vraagt om nieuw gedrag.

Lezingen van spreker Sierd Nutma

Mentale Veerkracht

In deze tijd van technologie en constante verandering zal er altijd 1 constante factor zijn: De mens. Daarom is het juist nu belangrijker dan ooit om te investeren in het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie.

In deze lezing leer je hoe je de Mentale Veerkracht van je team vergroot en extreme prestaties kan leveren. Je ontdekt hoe je stress verslaat en de druk gebruikt om het beste uit je mensen te halen. Je ervaart hoe je als team voor jezelf kan zorgen, balans creëert en tegelijkertijd stappen zet en echte waarde gaat leveren.

In deze lezing maak je kennis met de drie elementen van Mentale Veerkracht:

 • Motivatie
 • Doorzettingsvermogen
 • Verantwoordelijkheid

Extreem goed presterende teams scoren hoog op deze elementen. Ze weten waarvoor ze het doen, ze gaan door waar anderen stoppen en ze plaatsen zaken tijdig in perspectief. Hierdoor blijven zij uitermate succesvol in wisselende omstandigheden.

De bewijskracht van Sierd zijn formule haal ik mijn werkzame periode bij de speciale eenheden van defensie en politie. Daarnaast toetste hij de formule gedurende extreme solo- of team expedities. Telkens weer bleek dat Mentale Veerkracht (MV=M+D+V) een gamechanger was.

Zo ook in het dagelijks leven.

Video van spreker Sierd Nutma

Dé unieke formule om meer plezier, meer energie en betere prestaties te leveren!

Video van spreker Sierd Nutma

Learn the formula of resilience | Sierd Nutma | TEDxBreda

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma

Referenties

Sierd zag de collectieve wurggreep waarin wij als team zaten en benoemde die. Dat was letterlijk een bevrijding.

Sierd is zo’n spreker die je bij blijft. Die je aan zet tot nadenken… die de kriebel tot avontuur weer in je aanwakkert.

04.09.2019

Sierd Nutma vertelt over Mentale Veerkracht

‘Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten.’ Daar willen wij meer over weten! Sierd Nutma is expert mentale veerkracht. Wat houdt dat precies in? In onderstaand interview vertelt Sierd hierover.

Wat is Mentale Veerkracht eigenlijk?
Ik ontdekte dat veerkrachtige mensen bovengemiddeld scoren op 3 elementen: Motivatie, Doorzettingsvermogen en Verantwoordelijkheid. Kort samengevat: ze kennen hun drijfveren, ze zetten door wanneer het moeilijk wordt en ze plaatsen zaken tijdig in perspectief. Wanneer dit in balans is dan ben je in staat om effectief om te gaan met tegenslag, zie je uitdaging om elke dag beter en sterker te worden en grijp je kansen om jouw leven echt waardevol te laten zijn. En het mooie is dat iedereen dit kan ontwikkelen.

Wat fascineert jou in dit onderwerp?
Dat je puur door je denkpatroon te veranderen zoveel meer kan bereiken. We kennen allemaal prachtige en inspirerende verhalen van mensen. De succesvolle topsporter, de ondernemer, maar ook de bijstandsmoeder die ondanks alles overeind blijft. De stille helden in onze samenleving. In veel gevallen heeft het weinig te maken met competenties of talent maar alles met motivatie en doorzettingsvermogen. Er is ook niks zweverigs aan. Iedereen kan op zijn manier het verschil maken. Ongeacht afkomst, situatie of omstandigheden.

Waar komt jouw quote ‘Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten’ vandaan?
Het raakt me dat mensen soms zo vastzitten in niet-werkende patronen. Dat ze niet zien welke mogelijkheden ze hebben en dat ze zichzelf niet zien. Dat heeft natuurlijk alles met mijn eigen geschiedenis te maken. Dat zit diep. Toen ik na een moeilijke periode in mijn leven 3 maanden in mijn eentje door Siberië trok viel alles op zijn plek. Ik ontdekte mijn dieperliggende motivatie. En dat je soms iets ‘geks’ moet doen om dichter bij jezelf te komen. In de bergexpeditie voor gehandicapten ging het niet om het behalen van de top. Het ging om het accepteren van jezelf, te blijven leren en te blijven kijken naar wat er wél mogelijk is. Laat je niet klein maken door anderen en zeker niet door jezelf. Ga in al je onzekerheid voor jouw doelen en dromen en blijf je met een glimlach verbazen over jezelf. Het levert je zoveel energie en mooie dingen op.

Wat kunnen mensen verwachten tijdens een lezing?
In ieder geval geen pretentieus verhaal over mijn prestaties op de Noordpool of andere plekken op de wereld. Ook geen groots orakel over het bedwingen van bergtoppen of afstanden. Ik geloof daar niet in. Mensen mogen van mij authenticiteit verwachten. Een verhaal met impact waardoor ze inzien welke stappen ze zelf kunnen zetten. Daarnaast ook veel interactie. Ik prikkel, daag uit en zoek grenzen. Er gebeurt altijd iets moois in de zaal. Glinsterende ogen en een kleine glimlach. Veelal laat het de mensen niet onbewogen omdat ze ineens ontdekken welke ongekende mogelijkheden ze hebben.

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma

Werkdruk bestaat niet - Hoe jij de regie pakt over je werkende leven

1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Veel organisaties vinden het moeilijk om hier een adequate oplossing voor te vinden. Ondertussen worden de gevolgen steeds zichtbaarder. Het is nu echt tijd om in te grijpen.

In dit boek word je aan de hand van de uitdagende stelling “Werkdruk bestaat niet” meegenomen naar een wereld zonder werkdruk. Liefdevol confronterend, scherp en doeltreffend. Ervaar een nieuw perspectief om effectief met werkdruk om te gaan en krijg praktische tools, waarmee jij weer de regie pakt over werk en leven.

Bestel dit boek

Mentale veerkracht voor professionals - De formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties

Dit boek gaat over het creëren van meer plezier, meer energie en betere prestaties. Train je Mentale Veerkracht en wordt beter, sterker en gelukkiger dan ooit. Burn-out, PTSS, weerbaarheid, persoonlijke effectiviteit, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit; er zijn veel benamingen voor iets wat moeilijk tastbaar te duiden is. Auteur en spreker Sierd Nutma spreekt in dit verband over Mentale Veerkracht: het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden. Maar wat maakt iemand veerkrachtig? Bezit je veerkracht van nature of is het ontwikkelbaar?

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Sierd Nutma

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Sierd Nutma
Sierd Nutma

5 van de 5 sterren

Sierd is zo’n spreker die je bij blijft. Die je aan zet tot nadenken… die de kriebel tot avontuur weer in je aanwakkert.

Sierd Nutma geeft lezingen over de volgende onderwerpen