Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Sierd Nutma

Sierd Nutma

Expert Mentale Veerkracht

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Sierd Nutma

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sierd

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

‘Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten.’

Spreker Sierd Nutma rende een marathon op de geografische Noorpool en fietste solo 6000 kilometer door Siberië. Tevens leidde hij een succesvolle bergexpeditie voor gehandicapten. Sierd Nutma is een man van extremen en expert op het gebied van mentale veerkracht. Hij laat zien dat niets onmogelijk is en inspireert zijn publiek om op een andere manier naar tegenslagen, veranderingen en succes te kijken. De presentaties  van Sierd Nutma zijn grensverleggend en zullen mensen niet onbewogen laten. Aan de hand van een aantal provocerende stellingen zet hij zijn publiek aan het nadenken en laat hij zien hoe mensen het verschil maken en onmogelijke doelen kunnen bereiken.

Sierd Nutma traint teams, leiders, ondernemers en topsporters hoe zij optimaal kunnen presteren onder druk.

In 2016 publiceerde spreker Sierd Nutma zijn boek ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’. Hierin schetst hij zijn bijzondere levensverhaal en ontvouwt hij een unieke formule die mensen helpt om meer plezier, meer energie en betere prestaties te genereren.

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma

  Lezingen van spreker Sierd Nutma

  • Mentale Veerkracht: De Formule

  • I climbed a mountain! Een onmogelijke expeditie.

  • The North Pole Marathon

  • 6000km Solo door Siberië

  • Werkdruk bestaat niet!

Dé unieke formule om meer plezier, meer energie en betere prestaties te leveren!

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma

Sierd Nutma vertelt over Mentale Veerkracht

‘Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten.’ Daar willen wij meer over weten! Sierd Nutma is expert mentale veerkracht. Wat houdt dat precies in? In onderstaand interview vertelt Sierd hierover.

Wat is Mentale Veerkracht eigenlijk?
Ik ontdekte dat veerkrachtige mensen bovengemiddeld scoren op 3 elementen: Motivatie, Doorzettingsvermogen en Verantwoordelijkheid. Kort samengevat: ze kennen hun drijfveren, ze zetten door wanneer het moeilijk wordt en ze plaatsen zaken tijdig in perspectief. Wanneer dit in balans is dan ben je in staat om effectief om te gaan met tegenslag, zie je uitdaging om elke dag beter en sterker te worden en grijp je kansen om jouw leven echt waardevol te laten zijn. En het mooie is dat iedereen dit kan ontwikkelen.

Wat fascineert jou in dit onderwerp?
Dat je puur door je denkpatroon te veranderen zoveel meer kan bereiken. We kennen allemaal prachtige en inspirerende verhalen van mensen. De succesvolle topsporter, de ondernemer, maar ook de bijstandsmoeder die ondanks alles overeind blijft. De stille helden in onze samenleving. In veel gevallen heeft het weinig te maken met competenties of talent maar alles met motivatie en doorzettingsvermogen. Er is ook niks zweverigs aan. Iedereen kan op zijn manier het verschil maken. Ongeacht afkomst, situatie of omstandigheden.

Waar komt jouw quote ‘Stel onrealistische doelen en bereik onmogelijke resultaten’ vandaan?
Het raakt me dat mensen soms zo vastzitten in niet-werkende patronen. Dat ze niet zien welke mogelijkheden ze hebben en dat ze zichzelf niet zien. Dat heeft natuurlijk alles met mijn eigen geschiedenis te maken. Dat zit diep. Toen ik na een moeilijke periode in mijn leven 3 maanden in mijn eentje door Siberië trok viel alles op zijn plek. Ik ontdekte mijn dieperliggende motivatie. En dat je soms iets ‘geks’ moet doen om dichter bij jezelf te komen. In de bergexpeditie voor gehandicapten ging het niet om het behalen van de top. Het ging om het accepteren van jezelf, te blijven leren en te blijven kijken naar wat er wél mogelijk is. Laat je niet klein maken door anderen en zeker niet door jezelf. Ga in al je onzekerheid voor jouw doelen en dromen en blijf je met een glimlach verbazen over jezelf. Het levert je zoveel energie en mooie dingen op.

Wat kunnen mensen verwachten tijdens een lezing?
In ieder geval geen pretentieus verhaal over mijn prestaties op de Noordpool of andere plekken op de wereld. Ook geen groots orakel over het bedwingen van bergtoppen of afstanden. Ik geloof daar niet in. Mensen mogen van mij authenticiteit verwachten. Een verhaal met impact waardoor ze inzien welke stappen ze zelf kunnen zetten. Daarnaast ook veel interactie. Ik prikkel, daag uit en zoek grenzen. Er gebeurt altijd iets moois in de zaal. Glinsterende ogen en een kleine glimlach. Veelal laat het de mensen niet onbewogen omdat ze ineens ontdekken welke ongekende mogelijkheden ze hebben.

Bekijk de lezingen van Sierd Nutma
Vrijblijvend informatie over Sierd Nutma

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sierd Nutma geeft lezingen over de volgende onderwerpen