Loading content ...

Islam

Lezingen over de Islam

De Islam is een monotheistische godsdienst en een van de drie abrahamitische religies. Het arabische woord Islam betekend letterlijk overgave aan God of onderwerping. De Islam is gebaseerd op de Koran, een religieuze tekst welke woordgetrouw overgenomen is van God. Bekijk het overzicht met lezingen over de islam.

Over Islam

    • De volgelingen van de islam worden moslims genoemd.
    • De islam is een geloof dat dominant is in Subsahara Afrika, het Midden Oosten en de Indonesische archipel. Ongeveer 25% van de wereldbevolking is moslim. Verspreid over de wereld wonen minderheids-groepen van moslims.
    • Volgens de islam is Mohammed de laatste profeet van God (Allah). Hij verkondigde de Koran, het heilige boek dat woordgetrouw overgenomen is van God. Naast de Koran is de Hadith een bron met veel gezag. Dit is een verzameling van de vastgelegde overleveringen over het doen en laten van Mohammed.
    • Binnen de Islam zijn er verschillende stromingen. De twee grootste zijn het Soennisme en Sji’isme. Beide verschillen van elkaar in de visies op de Hadith, wie de opvolgers van de profeet Mohammed zijn, de praktijken, tradities en feesten. Ook de rol van de geestelijken is bij de shi’iten belangrijker dan bij de soennieten.