Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Lezingen en cursussen over EU en migratiebeleid

Aniel Pahladsingh

Aniel Pahladsingh

Europese Unie, mensenrechten en het migratiebeleid

Tarieven en beschikbaarheid
Aniel Pahladsingh

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Aniel

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Expert op gebied van Europees recht en migratie

Spreker Aniel Pahladsingh deelt zijn inhoudelijke kennis graag met een breed publiek. Zijn lezingen zijn niet alleen geschikt voor een publiek met expertise op gebied van Europees recht en migratie, maar ook juist voor organisaties met interesse in deze thema’s. Hij laat zien op welke manier het beleid en recht de dagelijkse praktijk beïnvloed.

Tijdens zijn lezingen geeft Aniel antwoord op vragen als: Hoe werkt de Europese Unie? Wat houdt de migratiecrisis in? en wat is het voordeel van vrij verkeer in de EU? Lezingen met een stevige inhoud waarin zijn enthousiasme voor zijn vakgebied duidelijk zichtbaar is! Ook geeft hij lezingen over mensenrechten; wat zijn mensenrechten precies, en wat is het belang hiervan? Aniel neemt zijn publiek aan de hand mee in de wereld van Europese wetgeving, migratie en mensenrechten.

Redenen om spreker Aniel Pahladsingh te boeken

 • Tijdens zijn lezingen geeft Aniel antwoord op vragen als: Hoe werkt de Europese Unie? Wat houdt de migratiecrisis in? en wat is het voordeel van vrij verkeer in de EU?
 • Lezingen met een stevige inhoud waarin zijn enthousiasme voor zijn vakgebied duidelijk zichtbaar is!
 • Ook geeft hij lezingen over mensenrechten; wat zijn mensenrechten precies, en wat is het belang hiervan?
 • Aniel neemt zijn publiek aan de hand mee in de wereld van Europese wetgeving, migratie en mensenrechten.

Aniel studeerde Nederlands recht aan de universiteit in Leiden. Hij werkte in verschillende functies bij de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND). Sinds 2007 is hij werkzaam als jurist bij de Raad van State. Als ambtelijk secretaris van de Commissie recht van de Europese Unie van de Raad vervult hij coördinerende taken op het terrein van het Unierecht, met in begrip van vraagstukken over het EU Handvest en de doorwerking van het Unierecht naar het nationale recht. Sinds 2010 is hij rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht alwaar hij geschillen beslecht op verschillende rechtsterreinen binnen het bestuursrecht.

Aniel Pahladsingh heeft verschillende juridische boeken en artikelen geschreven. Zijn boeken gaan over het Europees migratiebeleid met een bijzondere belangstelling voor mensenrechten. Over het fenomeen Crimmigration law in the EU heeft hij inmiddels 2 boeken geschreven. Centraal staat de EU migratiecrisis en de maatregelen die de lidstaten kunnen treffen zoals het inreisverbod en de detentie. Ook beschrijft hij de samensmelting tussen het vreemdelingenrecht en het strafrecht. De boeken zijn op de Amerikaanse en Europese markt beschikbaar in zowel het Engels als Italiaans.

Als redactielid van een aantal juridische vakbladen zoals het Journaal Vreemdelingenrecht, Jurisprudentie Vreemdelingenrecht en Crimmigratie & Recht schrijft Aniel regelmatig artikelen. Daarnaast schrijft hij ook voor instellingen als Montesquieu Instituut, Prodemos, Clingendael Instituut en hij schrijft maandelijks columns bij het Sarnami Huis. Verder geeft hij elke maand politieke analyses bij het radiostation Vahon Hindustani Radio.

Aniel spreekt zowel in het Nederlands en Engels in binnen-en buitenland.

Bekijk de lezingen van Aniel Pahladsingh
Lezingen van spreker Aniel Pahladsingh

De onderwerpen die worden behandeld door spreker Aniel Pahladsingh

 • Europese Unie
 • Europees recht
 • Rechtsstaat, democratie en integratie
 • Asiel en migratie
 • Terrorisme, openbare orde en nationale veiligheid
 • Mensenrechten
Vrijblijvend informatie over Aniel Pahladsingh

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Aniel Pahladsingh geeft lezingen over de volgende onderwerpen