Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Wat is organisatiecultuur en hoe verander je het

Spreker Danielle Braun

Danielle Braun

Building Tribes - Waardevolle lessen uit de antropologie

Tarieven en beschikbaarheid
Danielle Braun

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Danielle

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Danielle Braun is corporate antropoloog, een van Nederlands topsprekers, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, auteur van managementboek van het jaar ‘De Corporate Tribe’, van ‘Building Tribes’ en ‘Da’s gek’. Danielle stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Nu reist ze de wereld rond, op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ze maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “een mens is niet los verkrijgbaar”. We functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie.

Redenen om spreker Danielle Braun te boeken

  • Danielle spreekt over wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en hoe je het veranderd. Over échte gesprekken in organisaties. Omdat het veel leuker is om een tribe te bouwen, dan een organisatie te managen.
  • Het gaat over echte organisaties. Waarachtig leiderschap, Heelheid in processen en systemen, Ontschotten en “Totems bouwen”.
  • ‘Aandacht is het nieuwe goud’ is haar motto. Meeslepend, vol prachtige foto’s, filmbeelden en verhalen.

Building Tribes - Waardevolle lessen uit de antropologie

Wil je beter leiden, veranderen, functioneren? Dan helpt het om de grammatica van de organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden. Danielle Braun spreekt over wat organisatiecultuur nu eigenlijk is en hoe je het veranderd. Over échte gesprekken in organisaties. Omdat het veel leuker is om een tribe te bouwen, dan een organisatie te managen. Danielle gaat over echte organisaties. Waarachtig leiderschap, Heelheid in processen en systemen, Ontschotten en “Totems bouwen”. ‘Aandacht is het nieuwe goud’ is haar motto. Meeslepend, vol prachtige foto’s, filmbeelden en verhalen. Ga mee op reis.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

 

Bekijk de lezingen van Danielle Braun
Lezingen van spreker Danielle Braun

Hoe verplaats je een totempaal – over change in organisaties

Reorganiseren? Op weg naar een nieuwe missie, andere kernwaarden, fusie, herontwerp, bezuinigingen, krimp, zelfsturing, digitalisering, netwerkorganisatie? Complexe organisatieverandering? Verander moe? Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet je ook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change. Danielle Braun laat je leren wat je eigenlijk al weet.

Danielle spreekt over cultuurverandering, maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of de bekende managementliteratuur. We zullen het hebben over de ziel, de totem, de spirit van de organisatie. Over de magie van veranderen. Over het ondertussen. Structuur, cultuur, de roep om duidelijkheid, veranderend machtsevenwicht; na deze lezing weet je eindelijk wat je er mee aan moet. Een “harde” lezing vol praktijkvoorbeelden en praktische tools voor de eigen organisatie in verandering. Geen softheid. Maar wel met de exotische toon van de Corporate Antropologie. In deze lezing leer je over hoe je de kracht van de zogenaamde “liminale fase” tussen het oude- en het nieuwe optimaal kunt benutten.

Je leert hoe je overgangsmomenten ritualiseert, weerstand wegneemt, hoe de machtsfactor van wezenlijke invloed is op het veranderproces en wat de ideale regierol is bij verandering. Je weet “hoe je een totempaal verplaatst” en begrijpt waarom veranderen zonder magie kansloos is en hoe je gedrag als een virus verspreid in de organisatie.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, waarbij je aan de hand van een gave kaartenset actief in gesprek gaat over de eigen veranderopgave.

Lezingen van spreker Danielle Braun

De wetten van de apenrots – over organisatiepolitiek en macht

Geen mens is los verkrijgbaar. Organisaties zijn opgebouwd rondom status, posities, gezag, charisma, leiders. In elke groep, in elke organisatie heerst een pikorde. Wat zijn nu eigenlijk de wetten van de apenrots? Worden besluiten bijvoorbeeld in de vergadering genomen of is dit allang in de wandelgangen geregeld? Hoe pak je positie? Wat is de werking van jouw non-verbaal gedrag en houding op anderen? Organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook… voor onszelf.

Hoe werkt de apenrots nu eigenlijk? In het schijnbare oerwoud van politieke spelletjes zit wel degelijk een patroon. Met een aantal universele biologische en antropologische wetmatigheden. En cultuurspecifieke invullingen en persoonlijke voorkeuren. In deze lezing leert Danielle je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. En jouw eigen rol daarin.

Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Over menselijke behoeften. Wetenschappelijke inzichten afgewisseld met oeen aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Own your rank, play your rank.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, daarbij gaan de hakken uit en stropdassen los. Flink aan de slag met je eigen uitstraling. Facts & fun gegarandeerd.

Lezingen van spreker Danielle Braun

De Corporate Tribe – organisatiecultuur ontraadseld

Heb je jouw organisatie weleens als een tribe bekeken? Danielle Braun, corporate antropoloog, doet dat. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. Omdat we al lang al weten hoe we sterke tribes moeten bouwen. We zijn het soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten.

Ga mee met Danielle op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je leert hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Exotisch ver weg en tegelijkertijd vol praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol mooie beelden en verhalen. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie. Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleuren televisie omschakelt. Je leert wat organisatiecultuur nu eigenlijk is, hoe je kernwaardes afstemt. Je gaat op zoek naar de totem van jullie organisatie en leert dat tribes niet in twee stappen maar in drieën veranderen.

Je leert veranderen door gebruik te maken van ‘het ondertussen’. Je leert hoe je innoveert, hoe je omgaat met tegenstemmen bij verandering en hoe je de rollen in je organisatie in flow krijgt. Weet straks alles van de kracht van rituelen bij verandering. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Je wordt een beetje antropoloog. Deze lezing is dé meest geboekte lezing rondom het prijswinnende boek de Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016.

Lezing of uitbreiding tot masterclass, waarbij je aan de hand van korte oefeningen je eigen cultuur in kaart brengt.

     

Video van Spreker Danielle Braun

Maak kennis met Danielle Braun

 

Bekijk de lezingen van Danielle Braun

Da's gek - Een antropologische kijk op 'normaal'

Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel over iets? Over iets dat je raar vond, of ongewoon? Da’s gek neemt je mee op reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar de wereld, naar de zorg, naar werk en naar relaties tussen mensen. Dan blijkt dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal.

Bestel dit boek

Patronen - Herkennen en veranderen met antropologische blik

Patronen. Ze zijn er altijd en overal. Ze zijn groots in de wereld aanwezig. Landen en volkeren hebben eigen patronen, ingebed in oeroud geloof, in de volkscultuur en in oude rituelen en waardensystemen. Organisaties hebben patronen die samenhangen met hun ontstaansgeschiedenis of hun product of dienst.

Bestel dit boek

Da's gek - Een antropologische kijk op 'normaal'

Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel ergens over? Vond je iets raar, of ongewoon? In ‘Da’s gek’ neemt Danielle Braun je mee op reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar werk, relaties en zelfs naar wat we tussen de lakens doen. Daarbij betoogt ze dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal. Of iets gek is hangt af van de context.

Bestel dit boek

Tribaal Kantoorgedoe

We willen zo graag verlicht zijn. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn homo sapiens. Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kortgeleden ontstaan. Als het spannend is, schakelen we over op ons oerbrein. Reptielenhoofd. Mammoetjagersinstinct In kantoorpanden nemen we ons tribale wezen mee. Al doen we ons best dat te onderdrukken met beoordelingsgesprekken, KPI’s, aanbestedingsprocedures en koffiezetautomaten.

Bestel dit boek

Building Tribes - Reisgids voor organisaties

Na het eerder verschenen, prijswinnende ‘De Corporate Tribe’ een nieuw boek met organisatielessen uit de antropologie. In ‘Building Tribes’ geven Jitske Kramer en Danielle Braun antwoord op de vraag: hoe dan? Hoe schep je een excellente cultuur, hoe maak je een tribe van je organisatie, welke antropologische lessen kun je toepassen als leider, veranderaar, consultant?

Bestel dit boek

De Corporate Tribe Organisatielessen uit de antropologie

‘The Corporate Tribe’ will take you on a journey to discover the essence of culture and the secret to successful change programs. Along the way, it will introduce you to the cultural traditions of different people across the globe and provide you with the practical tools you need to apply what you find to today’s organizations. Through thirty compelling stories, The Corporate Tribe will reveal what, deep down, you already know.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Danielle Braun

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Danielle Braun geeft lezingen over de volgende onderwerpen