Loading content ...

Danielle Braun

Danielle Braun

"Building tribes" waardevolle lessen uit de antropologie

Spreker Danielle Braun heeft een ruime ervaring binnen het publieke domein met Corporate Antropologie. Als spreker praat zij graag over organisatiecultuur en leiderschap en begeleidt zij organisaties bij complexe verandering. Daarnaast werkt zij samen met Jitske Kramer om uw organisatiecultuur als een echte antropoloog te begrijpen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Danielle Braun is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur & leiderschap en begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering. Ze begeleidt je op een boeiende reis naar het wezen van de organisatie en geven je inzicht in de grammatica van organisatiecultuur.

Danielle laat je zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Vanuit antropologie beschrijft ze dit in ranking, gedragspatronen, rituelen, onderlinge relaties en verhalen. Deze kennis is noodzakelijk om tot collectieve verandering te komen. Haar praktijkvoorbeelden en praktische tips helpen bij deze exotische visie voor de eigen organisatie en veranderkunde.Danielle voert veel werkzaamheden uit binnen het publieke domein: lokale overheid, uitvoeringsinstellingen, zorg, jeugdzorg, sociale zekerheid, brandweer, politie, veiligheidsregio’s.

Spreker Danielle Braun studeerde af als antropoloog in bezetenheidsreligies én corporate antropologie. Daarna promoveerde ze op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Dit vervolgde zij door diverse strategische leiderschapsfuncties binnen de asielopvang en de overheid. Op deze manier heeft zij 25 jaar binnen het publieke domein gewerkt met een corporate inslag en is zij verbonden aan de opleiding voor rechters, de Politieacademie en de Brandweeracademie.

Samen met Jitske Kramer scheef Danielle de boeken De Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016) en Building Tribes. Hierin delen ze waardevolle lessen uit de antropologie voor iedereen die liever een tribe bouwt dan een organisatie bestuurt. Ook schreef ze het boek Da’s gek, een antropologische kijk op ‘normaal’.

  Danielle geeft lezingen over een aantal thema’s geschikt voor verschillende doelgroepen. Ook maakt ze de sessies op maat zodat deze volledig aansluit bij het doel van de bijeenkomst. Neem gerust even contact met ons op om te kijken welke sessie het beste bij jullie event zou passen.

   

  Lezingen van spreker Danielle Braun

  Building tribes

  • Danielle ziet organisaties als tribes met structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs en visie documenten als totempalen. Ze kijkt in een organisatie naar de onderstroom, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen waardoor samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Een ieder die de lezing van spreker Danielle Braun bijwoont, krijgt een inkijkje in het zien als antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties.

   

  Lezingen van spreker Danielle Braun

  Das gek! Anders kijken, meer zien

  • Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel ergens over? Vond je iets raar, of ongewoon? “Ben je bereid in het normaal van de ander te stappen?”  Diversiteit is enorm belangrijk, onze manier van denken moeten we hierop aanpassen. Bouw totems die gaan over ‘het nieuwe wij’ klaar voor verandering en diversiteit. Alleen door je echt in een ander in te kunnen leven kan je stappen maken op organisatieniveau. Danielle Braun laat zien hoe je dit binnen een organisatie voor elkaar kan krijgen.
Gerelateerde sprekers

Danielle Braun geeft lezingen over de volgende onderwerpen: