Loading content ...

Danielle Braun

Danielle Braun

Corporate Antropoloog

Spreker Danielle Braun heeft een ruime ervaring binnen het publieke domein met Corporate Antropologie. Als spreker praat zij graag over organisatiecultuur en leiderschap en begeleidt zij organisaties bij complexe verandering. Daarnaast werkt zij samen met Jitske Kramer om uw organisatiecultuur als een echte antropoloog te begrijpen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Spreker Danielle Braun is expert Organisatiecultuur & Leiderschap en Corporate Antropoloog. Zij studeerde af als antropoloog in bezetenheidsreligies én corporate antropologie. Daarna promoveerde ze op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Dit vervolgde zij door diverse strategische leiderschapsfuncties binnen de asielopvang en de overheid. Op deze manier heeft zij 25 jaar binnen het publieke domein gewerkt met een corporate inslag en is zij verbonden aan de opleiding voor rechters, de Politieacademie en de Brandweeracademie. Danielle is auteur van het boek De Corporate Tribe en Sturingsperikelen in de Politie organisatie. Ze is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur & leiderschap en begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering. Zij voert veel werkzaamheden uit binnen het publieke domein: lokale overheid, uitvoeringsinstellingen, zorg, jeugdzorg, sociale zekerheid, brandweer, politie, veiligheidsregio’s.

Danielle Braun is Corporate Antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur, leiderschap en inclusie. Ze begeleidt je op een boeiende reis naar het wezen van de organisatie en geven je inzicht in de grammatica van organisatiecultuur. Op deze manier ziet u wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Vanuit antropologie beschrijven zij dit in ranking, gedragspatronen, rituelen, onderlinge relaties en verhalen. Deze kennis is noodzakelijk om tot collectieve verandering te komen. Haar praktijkvoorbeelden en praktische tips helpen bij deze exotische visie voor de eigen organisatie en veranderkunde.

Danielle Braun ziet organisaties als tribes met structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs en visie documenten als totempalen. Ze kijkt in een organisatie naar de onderstroom, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen waardoor samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Een ieder die de lezing van spreker Danielle Brain bijwoont, krijgt een inkijkje in het zien als antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties.

  Lezingen van spreker Danielle Braun

  • Lezingen over Corporate Antropologie
  • Lezingen over het Publiek Domein
  • Lezingen over Organisatiecultuur
  • Lezingen over Leiderschap
  • Lezingen over Complexe veranderingen
Gerelateerde sprekers

Danielle Braun geeft lezingen over de volgende onderwerpen: