Loading content ...

Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

Krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
George Arakel

George Arakel

Voorbeeldallochtoon

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over George Arakel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over George

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker George Arakel staat bekend als ‘de Voorbeeld Allochtoon’ Zijn levensmissie? Een andere lading aan het woord allochtoon geven, de beeldvorming ten positieve te veranderen, zowel bedrijven als allochtone jongeren vooruit te helpen en laten zien dat diversiteit wel een business is.

In 1997 kwam spreker George Arakel op 10-jarige leeftijd samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Tot en met het jaar 2000 leefden ze in verschillende asielzoekerscentra. In 2000 kregen ze een verblijfsvergunning, ze kregen een huis en George begon aan de havo op de middelbare school. Een periode waarin George werd geconfronteerd met een groep rechts-extremisten; van bedreigingen tot fysiek geweld. De school keek ter plekke toe en deed niets, de gemeente en de politie zeiden niks te kunnen doen. George Arakel besloot om zelf zijn ‘probleem’ op te lossen en wraak te nemen op de groep rechts-extremisten en veranderde in een allochtone straatjongen die van vechtpartij naar vechtpartij ging, de criminaliteit in ging en verbitterd raakte. Zo erg dat hij autochtonen als zijn vijand begon te zien.

Op zijn 18e moest George voor de rechter verschijnen. Dit was de dag waarop hij besloot zijn leven te veranderen. De vijf jaar die hierop volgden hield George zich bezig met de vraag ‘Wat wil ik met mijn leven?’  George besloot zijn woede en verbitterdheid van vroeger, zijn ervaringen op straat, met discriminatie en racisme en zijn passie voor schrijven en spreken in te zetten om positivisme en verbinding te verspreiden.

George gebruikt zijn frustratie over de negatieve beeldvorming van allochtonen in de media om het beeld te veranderen; Voorbeeld Allochtoon werd geboren en George werd een creatief en sociaal ondernemer. De filosofie en de oplossing die Voorbeeld Allochtoon biedt, is verfrissend, anders dan anders en heeft daarom de aandacht getrokken van prominenten bedrijven en media. Ook schreef hij een boek over dit thema. Het ‘Voorbeeld Allochtoon succesboek’ laat zien welke keuzes je kan maken voor meer persoonlijk succes en geluk in het leven.

Bekijk de lezingen van George Arakel

    Lezingen van spreker George Arakel

    George Arakel geeft lezingen over o.a. etnische Diversiteit, hokjes denken, het belang van rolmodellen, ambities, succes en ondernemerschap. Zijn lezingen zijn enorm inspirerende voor de jongere generatie binnen het onderwijs, maar ook voor bedrijven en organisaties die zich in dit thema willen verdiepen. George maakt zijn lezingen op maat passend bij de doelgroep.

    Spreker George Arakel heeft een lezing voor TEDx gegeven, stond als 1 van de 12 succesvolle allochtonen in een boek van het ministerie in 2013 en hij heeft inmiddels samengewerkt met ’s werelds grootste bedrijven.

Vrijblijvend informatie over George Arakel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

George Arakel geeft lezingen over de volgende onderwerpen