Loading content ...

Leo Bormans

Leo Bormans

Ambassador of Happiness & Quality of Life

Iedereen is er naar op zoek, velen vinden er stukken en brokken van, maar wat maakt ons precies gelukkig? Onderzoeker en spreker Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als succesvol spreker en adviseur is hij in contact met regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over heel de wereld. Leo Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Zowel geluk als hoop zijn voor een deel ‘maakbaar’.  We kunnen het leren.

Internationaal spreker Leo Bormans:

 • Inspirerende verhalen over Geluk van over de hele wereld
 • Keynotes gebaseerd op internationale bestsellers waaronder The World Book of Happiness
 • Toegankelijke lezingen vol met nieuwe inzichten over geluk en kwaliteit van leven

Leo Bormans is auteur van de internationale bestsellers The World Book of Happiness, The World Book of Love, The World Book of Hope. Europees Voorzitter Herman Van Rompuy heeft het boek  ‘The World Book of Happiness‘ cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag ‘geluk en levenskwaliteit’ ook op de politieke agenda te zetten. In de twee andere delen komen opnieuw telkens 100 professoren uit 50 landen  hun wetenschappelijk onderbouwde ideeën over het onderwerp uiteen zetten. Het eerste hoofdstuk van ‘the world book of hope’ is geschreven voor Nobelprijswinnaar Kofi Annan met wie Leo Bormans 1000 jongeren toesprak. 

  Spreker Leo Bormans over “maakbaar geluk”

  Tijdens zijn lezingen en workshops gaat bijzondere aandacht naar dat deeltje van geluk en levenskwaliteit dat ‘maakbaar’ is bij individuen, in teams en in organisaties. De lezingen van Leo Bormans zitten vol met concrete tips die bijdragen tot een wereld van geluk, voor onszelf en voor de anderen.

  Spreker Leo Bormans

  De Kracht van Geluk

  • Een lezing over maakbaar geluk en hoop als de motor van verandering en de bron van succes, kracht en geluk / over de impact van positieve interventies, zowel op individueel vlak als voor processen en groepen.


  Spreker Leo Bormans

  Positief Onderwijs

  • Gelukkige leerlingen in gelukkige scholen dankzij gelukkige docenten en ouders. Hoe? Leo Bormans laat het zien! Wie zich als kind op school goed in zijn vel voelt, maakt later veel meer kans om succesvol te zijn. Graag leren begint bij graag leven. Positief onderwijs versterkt de kracht van kinderen. Dat gebeurt door leraren en docenten die ook durven werken aan hun eigen geluk en dat van ouders en collega’s in zuurstofrijke scholen. Hoe pakken we dat aan?
  • Leo Bormans begon zelf als leraar en werkte meer dan twintig jaar als hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs en Vorming in Brussel. Zijn project ‘Geluk voor Kinderen’ is gebaseerd op het internationale geluksonderzoek en de tien pijlers van geluk, zoals ze ontwikkeld zijn door The London School of Economics.

  Spreker Leo Bormans

  Geluk op de werkvloer

  • Gelukkige en hoopvolle ondernemers en werknemers voelen zich goed in hun vel en zijn succesvoller op vele domeinen. Het goede nieuws is dat zowel geluk als hoop voor een deel ‘maakbaar’ zijn. We kunnen het leren. Leo Bormans geeft de aanzet tijdens deze verrassende lezing.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Leo Bormans geeft lezingen over de volgende onderwerpen: