Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Rixta de Bode

Ontdek wat jij nodig hebt om écht daadkrachtig leiding te kunnen geven en wat je daarover van paarden kunt leren

Spreker Rixta de Bode

Rixta de Bode

Onderwijsexpert

Tarieven en beschikbaarheid
Rixta de Bode

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rixta

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Sinds 1996 werkt Rixta met hart en ziel in en aan het onderwijs en in 2020 richtte zij de Academie voor Ontspannen Onderwijs op. Haar missie is om kinderen op te laten groeien als emotioneel zeer flexibele en veerkrachtige mensen, zodat ze in goede gezondheid van hun leven en hun werk kunnen genieten.

Dit doet ze door schoolleiders en hun teams te begeleiden hun eigen krachtig leiderschap en emotionele intelligentie te ontwikkelen, zodat zij dit weer aan de kinderen kunnen leren en we zo op korte en lange termijn werken aan het terugdringen van het ziekteverzuim.

Het voorleven van hoe we willen dat onze samenleving eruitziet over 10-20 jaar is een van de belangrijkste dingen die we daarin kunnen doen, omdat kinderen niet kunnen worden wat ze niet zien. En daar is zeer krachtig leiderschap voor nodig.

Redenen om een lezing van spreker Rixta de Bode te boeken

  • Als onderwijsexpert met meer dan 25 jaar ervaring raakt Rixta je met haar persoonlijke verhaal over hoogte- en dieptepunten in haar onderwijscarrière.
  • Haar visie op ons onderwijssysteem in relatie tot het hoge ziekteverzuim en wat we daaraan vandaag nog kunnen doen, deelt ze met praktische voorbeelden, onderbouwd met het nieuwste wetenschappelijke onderzoek.
  • Met humor vertelt ze over alles wat moeilijk, lastig in ingewikkeld is in het onderwijs en wat we kunnen doen om plezier te blijven houden in dit prachtige vak.
  • Als Master Herder Eponaquest Instructor met 25 jaar ervaring op het gebied van natuurlijk communiceren met paarden, neemt Rixta je mee in de paardenwijsheid, de kracht van de kudde en wat we van de paarden kunnen leren over krachtig en evenwichtig leiderschap vanuit authenticiteit, congruentie en verbinding.

Over spreker Rixta de Bode

Naast opleidingen, trainingen, workshops en masterclasses vanuit de Academie voor Ontspannen Onderwijs geeft Rixta met haar oneindig en aanstekelijk enthousiasme lezingen die mensen niet alleen raakt en inspireert, maar ook aanzet tot actie. Haar praktische kennis, wijsheid en ervaringen op het gebied van onderwijs en paarden combineert zij op een unieke en interactieve wijze, omdat je het beste leert door te doen en zelf te ervaren.

Bekijk de lezingen van Rixta de Bode
Lezing van spreker Rixta de Bode

(G)een kind in je kantoor?!

Hoe je als schoolleider de 24/7 beschikbaarheidssticker af en toe even van je voorhoofd afhaalt, je grenzen aangeeft en je weer effectief en ontspannen leiding kunt geven.

Lezing van spreker Rixta de Bode

Hoe houden we iedereen overeind?

Over werkdruk, stress het hoge ziekteverzuim en vooral aan wat we daaraan kunnen doen, zodat we daar niet alleen nu, maar ook onze kinderen profijt van hebben op de langere termijn (en je niet meer met samengeknepen billen hoeft te zitten wachten op de volgende ziekmelding).

Lezing van spreker Rixta de Bode

De 5 rollen van een Meesterherder

Hoe ontwikkel je al deze rollen op een manier de bij jou past, zodat je een effectievere leider kunt zijn voor jezelf en je omgeving.

Lezing van spreker Rixta de Bode

Een fijne sfeer en rust in de tent

Over alles wat moeilijk, lastig en ingewikkeld is in het onderwijs (onrust in de klas, lastig gedrag, moeilijke groepen, kritische ouders, beleid van bovenaf, crisissen en niet-altijd-passend onderwijs, veranderprocessen en cultuurverandering bijv.) Wat heb je nodig om je hier niet alleen staande in te houden, maar het ook nog leuk te blijven vinden?

Lezing van spreker Rixta de Bode

De kracht van kwetsbaarheid in lastige gesprekken

Over waarom feedback geven en ontvangen soms moeilijker is dan in de boekjes staat en hoe je je zelfverzekerder kunt voelen door je kwetsbaarheid om te zetten in een productieve kracht, zodat je de regie houdt over het gesprek en er meer verbinding ontstaat tussen jou en de ander.

Video van spreker Rixta de Bode

Lezing van Rixta de Bode op de NOT

Bekijk de lezingen van Rixta de Bode

Referenties

Mijn grootste uitdaging dit jaar was dingen loslaten waar ik aan vast zat. We hebben dit opgelost door anders gaan denken => meer het probleem samen onderzoeken daardoor de aap niet meteen op mijn eigen schouders leggen / meedragen. Rixta heeft dit me duidelijk gemaakt en dat was een eyeopener. Rixta zegt niet wat ik moet doen, maar je krijgt een bepaalde ruimte voor vrijheid => 'pak de pijlen die je nodig hebt en doe ze in een koker'. Dit vind ik prettig werken.

John – leerkracht groep 8

De gesprekken die ik met Rixta heb vind ik inspirerend en zetten me tot nadenken over hoe ik functioneer op mijn werk. Rixta zegt waar het op staat. Leerpunt voor mij om dat ook meer te durven. Boeken, artikelen die je aanreikt zijn zeer lezenswaardig! Dank!

Helen – leerkracht groep 3

‘We hebben geleerd om anders te denken over 'probleemgedrag' van leerlingen. Niet denken in 'belonen en straffen' maar 'wat vraagt deze leerling van mij?' We hebben hier veel met het team en met Rixta over gesproken. Zij heeft het proces van 'anders denken' aangejaagd. Wat hebben we te leren .... Welke afspraken maken we .... Wat zijn de consequenties .... Rixta is erg betrokken op het proces maar ook op het team en de leerkracht individueel.’

Peter de Haan – IB-er

Onlangs hebben onze consulenten een enorm boeiende workshop gehad over het omgaan met psychische kwetsbaarheden. Aanleiding hiervoor is de door decentralisatie bescherm wonen. steeds meer thuis blijven wonen in eigen omgeving, en het gegeven dat bijna de helft van alle volwassenen in Nederland psychische problemen krijgt.

Irene Robben, beleidsmedewerker Zorg B, St. Michielsgestel

Ik ervoer tijdens de workshop dat er snel rust kwam, ontspanning. En dat na een intensieve halve dag alleen maar achter de laptop. Dus je workshop was heel erg welkom. Ik heb er erg van genoten, met name de ontspanningsoefening.

Deelnemers van de workshop

Vrijblijvend informatie over Rixta de Bode

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Rixta de Bode geeft lezingen over de volgende onderwerpen