Loading content ...

Thom Verheggen

Thom Verheggen

De Ontmanager

Minder management, planning en control en meer eigenaarschap, bevlogenheid en wendbaarheid. Sinds 2014 is spreker Thom Verheggen ‘de Ontmanager’ en roept hij managers elke dag te werken aan hun eigen overbodigheid  om zo meerwaarde te creëren!  

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe krijgen we met minder managen meer voor elkaar, met iedereen in de beste versie van zichzelf? Dat is de vraag die Thom Verheggen u stelt!

Twintig jaar lang was spreker Thom Verheggen manager van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. Zijn kijk op zijn rol als manager veranderde. Toen hij tijdens een project Sociale Innovatie door zijn team werd uitgedaagd ook zelf sociaal-innovatief te organiseren kwam Thom tot de ontdekking dat het anders moest. Hij ontdekte dat een hardwerkende manager helemaal niet vanzelfsprekend voor een hardwerkend team zorgt! Wat er tijdens dat project gebeurde? Hoe minder hij de manager uithing, hoe meer er gebeurde! Daarnaast bezocht hij de mooiste voorbeelden van Organiseren als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland. Thom besloot begeleiding te bieden aan organisaties. Ontmanagen zorgt voor een beter resultaat, een bevlogen team met meer eigenaarschap en daarbij een besparing op management.

Spreker Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers (elke dag werken aan je eigen overbodigheid)’. Doordat dit boek geschreven is dóór een manager, vóór de manager is het ontzettend herkenbaar. Hoe ziet dat er uit .. ‘Ontmanagen’? Thom laat managers zien hoe ze initiatief kunnen nemen om hun rol op een andere manier vorm te geven, wat uiteindelijk resulteert in meer plezier en toegevoegde waarde! Met levendige voorbeelden uit zijn eigen ervaring én die van andere organisaties. Soms pijnlijk herkenbaar, maar vooral inspirerend.

Wilt u meer focus op waar het écht om gaat? Heeft de managementlaag nog wel toegevoegde waarde? Tijdens een lezing kijkt spreker Thom Verheggen samen met u welke meerwaarde ‘ontmanagen’ voor uw bedrijf of organisatie kan hebben.

    Lezingen van spreker Thom Verheggen

    • Management
    • Teamverband
    • Organisatiestructuur
Gerelateerde sprekers

Thom Verheggen geeft lezingen over de volgende onderwerpen: